Máte skúsenosti s dobrým prekladacím programom?
Dobrý deň, prosím Vas ma niekto skúsenosť s prekladačom, ktorý dobre prekladá? Napriklad skúsenosť s deepl? Potrebovala by som preložít abstrakt bakalárskej práce.
Dakujem pekne
To naozaj je niekomu luto zaplatit za preklad pripadne za korekturu.?? Mne to hlava neberie. Na opravu elektriky volate elektrikara a bakalarka, ktoru obhajujete, tak staci prekladac. 🙉🙉🙉
@mauduska ďakujem krásne 🙏🏻
@spongebob1 do mojej bakarky som dala okolo 200€-naklady na reklamu, propagaciu ano je mi ľúto dat za preklad. Každý ma iné priority. A očividne to ide aj za pomoci prekladaca, vid príspevok pred tým. Ale áno, to co píšete ma význam 🙂
chat gpt preklada tiez dobre
@spongebob1 ako abstrakt by si mal clovek byt schopny prelozit sam. Ten prekladac by som pouzila len na vylepsenie prip kontrolu ale abstrakt davat prekladat tlmocnikovi mi uplne nedava zmysel (zijem v zmiesanom manzelstve a na oficialne dokumenty tlmocnika vzdy a radi zaplatime ale na abstrakt prace mi to fakt pride zbytocne)
Chat GTP asi najlepsie preklada. Aj ked malokedy ho pouzivam do Slovenciny, skor z Nemciny do Anglictiny a naopak. Ale je fakt fajn, lebo robi aj s kontextom.
Abstrakt vela povie, ale ak je 15E vela, tak som ticho. " Hlavne, ze na nechty, mihalnice a podobne hluposti sa vzdy najdu erura. Nie je to myslene na Vas, ale vseobecne.
Chat gpt je fajn, ale tiež robí chyby. Je to pomôcka, keď daný jazyk ovládaš. Pracujem ako prekladateľka a vytáča ma ako niektorí ľudia, aby sa vyhli platbe za preklad, hodia svoj text do prekladača a následne u prekladateľa pýtajú len korektúru, lebo veď lacnejšie, hoci niekedy to nemá hlavu a pätu. Fakt spôsob, ako ušetriť peniaze👍
@majshe Ratam, ze vysokoskolak musi mat absolvovanu minimalne B1 maturitu, urcite jazykove znalosti. Prekladac je iba pomocka, finalny vysledok je skontrolovany korektorom. Ak ten usudi, ze preklad bol nekvalitny, prisposobi k tomu cenu.
Vysokoskolacka investovala do prace 200E a 15E sa jej zda vela. 🤔🤔🤔
No comment.
@spongebob1 Abstrakt má reálne koľko, 200 slov? Na to si prekladateľa platiť pochopiteľne nebudem, najmä keď mám angličtinu B2 a prekladače sú pre mňa len pomocné barličky - preto porovnávam dva rôzne prekladače a dopĺňam to tým, čo viem ja.
Ja som do diplomovky investovala tiež okolo 200€, z toho 100€ mi vyplatila fakulta. Mala som rozsiahli výskum, na ktorý som musela mať pripravených a zakúpených veľmi veľa vecí, všetko som to tlačila a kupovala na vlastné náklady. Nevidím dôvod, aby som k tomu pridávala ešte poplatok za niečo, čo si viem spraviť sama. Pokiaľ baba po anglicky nevie vôbec, to je iné - zaplatila by som si vtedy niekoho, kto mi to preloží alebo by som poprosila niekoho koho poznám. Ale ak viem po anglicky a mám to len ako pomôcku, kde je s tým presne problém? ...

Lingea prekladač v kombinácii s google prekladačom (porovnáš preklady) a vlastnými znalosťami EN. Ja som tak prekladala oba abstrakty, aj na bakalárku aj na diplomovku.