Máte skúsenosti s TV a internetom Orange bez kábla?
Ahojte, máte niekto od Orangeu TV a internet bez kábla? U nás sa totiž kopať nedá, lebo máme veľa betónu, takže mi ponúkli pred časom alternatívu nejakého zariadenia do zásuvky, z ktorého ide wi-fi signál následne aj do set-top-boxu/TV. Najprv som to odmietla, no aktuálne nad tým uvažujem a preto by som rada vedela, či to niekto takto má a čo nie je problém so signálom, či často nevypadáva a nehapruje. Ďakujem 🙂
@maranco predpokladám, že asi by tam bola sim karta. Čiže z toho routeru so simkou mi môžu natiahnuť kábel do set-top-boxov a bude to ok? Teraz máme optiku a nič podobné tomuto som ešte neriešila. No optiku od iného poskytovateľa kvôli kopaniu káblov riešiť neviem, preto sa mi toto zdá ako najvhodnejšie riešenie.
@maranco máme lokálneho dodávateľa a dosť výrazne zvyšuje od 1.2. ceny. Ja viem, že to ovplyvnila DPH, aj transakčná daň, atď, ale toto je až okaté, že sa na tom aj nabaliť chystá, lebo o toľko mu na zákazníka určite náklady nestúpnu tak ako si to on zvýšil. Preto zvažujem alternatívy. Toto nie je prvýkrát, čo svojim spôsobom svojvoľne ťahá ceny hore. Urobil to aj minulý rok, akurát, že nám končila zmluva, tak aby sme podpísali novú, znovu nám to stiahol dole, ale teraz neviem, či bude nejaký dialóg s ním k niečomu dobrý.
Ale pochybujem ze mobilný internet ta v konečnom dôsledku vyjde lacnejšie ako optický a kvalita tomu ani nebude zodpovedať.. Ako ja chápem ze chceš odísť od neho aj z princípu, ale optika je optika..
@13uzivatelka11 no podľa ponuky, ktorú mi dali pred 3 mesiacmi by nás to aktuálne po zvýšení vyšlo o 13 eur lacnejšie. To keď sa nazbiera za rok, tak je to riadna palka a úprimne, ako si povedala, nejde mi ani tak o tých "pár eur", ale o princíp, že panko si myslí, že keď je súkromný podnikateľ, tak si môže dovoľovať takýmto spôsobom zametať so svojimi zákazníkmi. Za posledných 5 rokov im odišla už polovica zákazníkov. Viem to od ich teraz už bývalého technika. Akože, keby môžme kopať bez toho, že nás to bude stáť nekresťanské peniaze skrz betóny, tak už tam ani ja nie som.
trosku to objasnim. u nas kopal telekom a davali optiku do zeme. po case telekom urobil zmluvu a teraz mame na vyber tri spolocnosti. chod do orange ci mozu zaviest na uvedenej adrese opticky internet. orange internet cez sim kartu je drahy, pomaply a isto obmedzeny.
zariadenie , ktore popisujes je ak lan kabel nie je natiahnuty na dane miesto, alebo sa neda natiahnut. toto zariadenie nahradza samotny LAN kabel a vedie sa cez zasuvku na 230V. tu ale treba dat pozor, pretoze dokazu signal prepojit iba po jednej faze. su zariadenie ktore, dokazu aj medzi ostatne fazy preniest internetovy signal (3x400V)
@frflos_nespokojny už tu bol Telekom a ani oni a ani Orange nemôžu použiť tie zakopané krytky na kábel. Náš poskytovateľ má proste vlastné, do ktorých oni nemajú prístup. A po vzduchu (napríklad povale) ťahať nemôžu.
tak to je pruser. mas na vyber, akceptovat ceny stareho poskytovatela, alebo ta caka sklamanie. internet vzduchom vedeny cez antenu alebo pomocou sim karty je asi krok spat. ale za skusku nic nedas a mozno aj taka moznost ti bude vyhovovat a hlavne pozor na viazanost. precitaj podmienky v pripade nespokojnosti zrusenie sluzby
@frflos_nespokojny my využívame internet naozaj dosť málo. Muž je väčšinou na mobilnom a ja max na messenger, Instagram. Len teda mám obavu, či by ten router utiahol dva televízory.
Každopádne ďakujem za rady. Skúsim sa popýtať susedov, ako majú riešenú TV a internet a uvidím.

@weleda123 známy mal Powerline adaptér https://powerline-adaptery.heureka.sk/ v bytovke medzi routrom od Telekomu a TV boxom. Po dvoch rokoch sa to kazilo, tak vyvrtal dieru medzi stenou a natiahol kábel od routra do TV boxu, odvtedy sa nesťažuje.
V tvojom routri bude SIM karta? TV si prepoj radšej káblom na router, namiesto WiFi, susedia ťa budú rušiť.