Modrý koník namiesto Googla
všimli ste si, že strašne veľa ľudí tu diskusie berie ako vyhľadávanie v googli? Jednoduché veci, ktoré si vedia sami dohľadať píšu radšej sem aby to za nich spravil nie iný.....
je to drzosť, neschopnosť či lenivosť?
Kombinácia všetkých troch.
Hlasujem za neschopnost a lenivost alebo kombinaciu.
sikovnost.. usetris cas a namahu .. plus od ziveho cloveka to mas casto aj overene jeho skusenostou..
a kedze prispievanie je tu stale dobrovolne, poradi len ten, kto chce.. ak ta stve, ze je niekto lenivy a ty mas za neho nieco robit, tak mu uplne jednoducho neopovedaj
Možno je niekomu len smutno a nemá sa s kým porozprávať 😀
sikovnost.. usetris cas a namahu .. plus od ziveho cloveka to mas casto aj overene jeho skusenostou..
a kedze prispievanie je tu stale dobrovolne, poradi len ten, kto chce.. ak ta stve, ze je niekto lenivy a ty mas za neho nieco robit, tak mu uplne jednoducho neopovedaj
@reanda Ano, niekedy ide o skusenost. Ak sa niekto spyta, ze ako sa aktualne dlho caka na pas, tak ide o skusenost. Ale ak sa niekto spyta na poplatok za pas, tak to je lahko najditelna info a netreba potvrdenie od ludi, ktori ten poplatok platili.
Lenivostou by som to nenazvala... ved je xkrat jednoduchsie len napisat nieco do prehliadaca, nez zakladat diskusiu. Neviem, podla mna to je blbost a ti ludia asi ani netusia ako funguje google 🤷♀️
@reanda tak su tu tak zo dve expertky, ktore z neviem akeho dovodu vzdy poradia ale ze uplnu kravinu... uz som si to vsimol vo viacerych temach... nie ze sa pomylia, ale ze "strelia capa" 🙂
To je potom lepsi ten google 🙂
ako píše @zuzanaete keď chce niekto ozaj skúsenosť tak na to tu je, ale otázky typu kedy mi ide autobus a z ktorej zastávky... preháňam ale viete ako to myslím tak to mi príde úplne zbytočné a potom sa človek snaží nájsť niečo užitočné a je to tu zahltené somarinami
@reanda usetris cas a namahu? ved hodit nieco do googlu je ovela rychlejsie...
a overene skusenostou? to mi pride aj smiesne trochu, kedze 50% ludi tu radi to, co si mysli alebo sa domnieva, nie co naozaj vie.
kolkokrat su tie odpovede uplne protichodne, lebo niektore len tipuju...
Bohužiaľ. Prečo by si mali dať tú námahu a vyhľadať si niečo sami, keď to za nich môže urobiť niekto iní...
na jednej strane ano, su tu otazky typu: ktore obchody su otvorene cez sviatok.... tak to su otazky lahko najditelne na googli,
ale ked niekto hlada komplexnejsiu odpoved, tak naozaj sa vela dozvie na mk.
napriklad ja som mala placentu praevia a na googli som bud nasla vseobecne informacie alebo velmi odborne, ktorym som nerozumela.
alebo aj teraz, chcem si spravit atestaciu pre vychovavatela v internate, a stale neviem co mam dat konkretne do portfolia, aj teraz absolvujem vzdelavanie, ale je mi to na dve veci, lebo vsetko je orientovane na ucitelov a ta pedagogicka situacia je v internate uplne ina, nez v skole. goole mi vobec nepomohol, tak uz rozmyslam, ze polozim otazku tu.
Neschopnost.
na jednej strane ano, su tu otazky typu: ktore obchody su otvorene cez sviatok.... tak to su otazky lahko najditelne na googli,
ale ked niekto hlada komplexnejsiu odpoved, tak naozaj sa vela dozvie na mk.
napriklad ja som mala placentu praevia a na googli som bud nasla vseobecne informacie alebo velmi odborne, ktorym som nerozumela.
alebo aj teraz, chcem si spravit atestaciu pre vychovavatela v internate, a stale neviem co mam dat konkretne do portfolia, aj teraz absolvujem vzdelavanie, ale je mi to na dve veci, lebo vsetko je orientovane na ucitelov a ta pedagogicka situacia je v internate uplne ina, nez v skole. goole mi vobec nepomohol, tak uz rozmyslam, ze polozim otazku tu.
@heln ved iste, o takych otazkach/diskusiach autorka urcite nepise. ja tiez velakrat cerpam z modreho konika, hlavne z niektorych skupin informacie/ skusenosti, ktore sa clovek nema kde inde dozvediet.
Neschopnosť či lenivosť by sa dalo povedať, ale čo s tým má spoločné drzosť? Čo je drzé na Tom niečo sa spýtať?
@reanda Ano, niekedy ide o skusenost. Ak sa niekto spyta, ze ako sa aktualne dlho caka na pas, tak ide o skusenost. Ale ak sa niekto spyta na poplatok za pas, tak to je lahko najditelna info a netreba potvrdenie od ludi, ktori ten poplatok platili.
@zuzanaete a co niekomu pomoze - ake byva pocasie v chorvatsku v septembri, za aku dobu vam vyhotovili pas, dostane dieta kiahne ak ich ma spluziacka, dceru neprijali na ss je 9ta pod ciarou dostane sa na odvolanie? Niekedy clovek zasne. Ako napisat cestne prehlasenie a ako ospravedlnenku z telesnej vychovy pre druhaka😃?🙈
vždy ti tu poradia aj tak len na základe svojej osobnej skúsenosti.A tá skúsenosť môže aj nemusí tebe vyhovovať.Tolko k tomu.A potom si vyber z odpovedí.Aj tak konáš nakoniec len podla seba a svojho uváženia🙂 ja som sa tu ešte nikdy ničím neriadila.Len som si prečítala a bolo.Ale občas som sa tu kadečo podozvedala to je pravda.Takže mk neni vždy na zahodenie aj keď niektoré otázky sú fakt prestrelené
este neobjavili chat gpt....
Nuž modrý konik je taký predchodca chatgpt 😂😂😂
Za chvíľku už budú používať na take otázky len toto… bude klud.
A vsimla si si, ze ten Google plni prave MK? Casto ked nieco vyhladavam, hodi mi prave diskusiu z kona.
Je mi to jedno, ak sa mi chce, odpoviem
Podla mna to nemusi byt ani jedno z toho, co pises. Niekto sa proste spyta radsej cloveka ako technologie.
Podla mna to nemusi byt ani jedno z toho, co pises. Niekto sa proste spyta radsej cloveka ako technologie.
@marianarem aha lebo apkikacia MK je clovek?😀 a doveryhodnejsie odpovede ako na stranke institucii🙈
"Baby,prosim vas,ano,som lemra a neviem googlit.... toto vzorka kona z tejto otazky