icon

Najlacnejšie dáta na kredit

santiago_segura
8. jan 2023

Viem že tieto veci sa dajú za pár sekúnd vygoogliť a aj to mám pozreté ale druhá vec sú osobné skúsenosti. Nechcem sa viazať paušálom, domáca wifi sa mi neoplatí keďže som väčšinou mimo domu, tak hľadám nejakého operátora/služby kde by mohli byť veľa dát bez viazanosti. Samozrejme záleží aj na signále. Darmo nejaká Swan 4ka ponúkne 1GB za lacno keď majú slabý signál že jakmile vyjdete z mesta na vidiek už je to v roamingu... Ste z rôznych kútov slovenska, chodíte na výlety, tak napíšte aké ste mali skúsenosti so signálom? Či vám vždy alebo často ide 4G alebo aspoň 3G stabilne. Nerád uvádzam ceny lebo to sa mení a o rok už to tak nemusí byť ale bavíme sa o roku 2023.

Čo viem tak Orange je dobrý v signále ale sú zameraní na paušály. Na kredit nič zaujímavé nemajú. Možno sa to časom zmení. U Funfónu sa dá niečo také že za 8€ si vyskladať kombináciu dát/minút/sms. Ale je to podmienené pravidelným nabíjaním kreditu.

Čo sa týka Swanu 4ka tak majú dobré ceny ale signál je des a hrôza, hlavne počas cestovania. Zatial dávajú 1GB za 2€. Samozrejme o rok to tak nemusí byť. Sú zameraní na dáta. Volania a SMS majú za 5 centov.

O2 je celkom schopné s tou Radosť-ou. Za 20€ je všetko nekonečné. Za 15€ sú dáta nekonečné. Za 10€ je 8GB a 200 min/sms. Ale nieje to tak celkom na kredit. Treba mesačne platiť ale neni to ani paušál lebo viazani síce nieste ale ak nezaplatíte vypnú vás.

Telekom je na to najlepšie z hladiska signál/cena. Na predplatenke je možnosť dát kde 3GB stojí 6€ teda to vychádza ako u 4ky na dve eurá gigabajt. Za 8€ je 5GB kde už to je menej ako 2€ čo sa už celkom oplatí.

Dôležité je dodať že nejde o používanie dátožrútskych aplikácií t.j. žiadne sledovanie online tv čo videí, žiadne online počúvanie hudby, či hranie hier vyžadujúcich dáta. Len bežné prehliadanie fóra, chat, e-mail, niečo si prečítať článok, pozrieť počasie, cestovný poriadok, niečo v bankingu sem tam, navigácia semtam...

Strana
z2
thunderdome
8. dec 2024

Ako presne tá radosť funguje? Kde sú tam háčiky?

zuzik1822
5. mar 2025

@thunderdome je to paušál ale máš fix platíš každý mesiac rovnako pokiaľ nevyvolavas niekde do tramtarie alebo už neminies tuším svoj objem . Ja som mala a mám stále nekonečnú radosť takže neviem

Strana
z2