icon

Najlepšie čínske e-shopy podobné Aliexpressu

18. jún 2025

Ahojte všetci🌼
Otázka pre tých, ktorí radi nakupujú na čínskych platformách. Poradili by ste mi prosím nejaké (predovšetkým) čínske platformy, ktoré sú podobné ako Aliexpress či Temu?
Mám už vyskúšané Temu, Shein, Aliexpress, Joom, Wish, Banggood (tam nič nemajú)... Za mňa zatiaľ vyhráva Ali a Temu. Hľadám na Google Play nejaké ďalšie aplikácie, ale nejak tam nič podobné s tak širokým spektrom tovaru a eshopov neviem nájsť. Alibaba je skôr pre reťazce čo nakupujú vo veľkom. A čisto módne trhoviská ma nezaujali. Ďakujem za každý tip. 😊
(Odporcovia čínskych eshopov a produktov - prosím 🙏nekomentujte, ďakujem za rešpektovanie🙂)

kikusenka1
18. jún 2025

Ebay?

rozculena
18. jún 2025
@kikusenka1

Ebay?

@kikusenka1 to nie je čínsky eshop

rozculena
18. jún 2025

veď všade je to isté,tie eshopy sú ako cez kopirák

kikusenka1
18. jún 2025
@rozculena

@kikusenka1 to nie je čínsky eshop

@rozculena ale tiež tam predávajú kadečo. A väčšinou je to z Číny

autor
18. jún 2025
@kikusenka1

Ebay?

@kikusenka1 Ten tiež poznám, ale nakupujem na ňom iba málo.

autor
18. jún 2025
@rozculena

veď všade je to isté,tie eshopy sú ako cez kopirák

@rozculena Nie je. Každé e-trhovisko zamerané najmä (no nielen) na produkty primárne z Číny, ale aj odinakiaľ. Majú iný systém kupónov, bonusov a cashbacku, podmienky, iné e-shopy zamerané na dropshipping. Ale nachádzam tam aj eshopy niektorých čínskych značiek. Na Ali (keď si šikovmá, trpezlivá, usilovná) si aj ako zákazník môžeš niečo i niečo pravidelne privyrobiť (kto vie, vie. Sú sezóny kde sa za mesiac podarí aj slušná čiastka v kupónoch na čokoľvek z Ali, bez min. nutnej výšky nákupu (nejde o nič nelegálne mmchdm). Ali má aj ich coiny, za ktoré si vieš znížiť ceny napr. z 8 eur na pár centov. A nie, nemajú tam iba lacné čačky. Sú tam aj prvotriedne veci, ktoré sa u nás bežne predávajú mnohonásobne drahšie (napr. vec z ALI za 10€ + Standard shipping free, tu TO ISTÉ za 100€ i viac + väčšinou tiež free pošta. Mám za sebou už hádam tisícky nákupov, niečo o tom už trochu viem. Omladnúť a mať viac sily, tak sa pustím do podnikania na Ali aj ja.
Temu má zasa "úprava ceny", rozmanité ponuky kupónov... Joom má tiež zaujímavý cashback. Banggood je zatial najslabší. Nesmiem vynechať ano Allegro, aj tam sa dá nakupovať z Číny, Poľska, Maďarska, asi aj z J.Kórei....
Je to téma na samostatnú diskusiu.
Otázka ale však iná.
Ak máš nejaký tip, sem s ním. Ak nie, ok. 🙂 Maj sam 🦋

angeli121212
19. jún 2025

Mne sa najviac zatiaľ osvedčil Ali tam som kúpila naozaj krásne kúsky ale viac treba dozerať na lacné šmejdy.. inak čo sa sheinu týka tak tam značka romwe a ich látkové boxy a doplnky sú rozkošné...

angeli121212
19. jún 2025

A na allegre nakupujem od poliakov ale napr minule som zo sheinu nakúpila od poliaka čo ma riadne prekvapilo

angeli121212
19. jún 2025

A inak najkrajšie a najlepšie bambusové látkové plienky pre syna aj dcérku som nakúpila na Ali to je za mňa top.. ešte také super boli úchytky na skrine tie mám všetky z ali a veci na tvorenie to mám celú dielňu aliexpress a shein a tie veci sú nádherné

beky223
19. jún 2025

Geekbuying ešte poznám, ale to je zamerané hlavne na elektroniku.

nuci616
19. jún 2025

A nie je na všetkých aj tak to isté? Nemyslím to zle, len sa pýtam.

bielasovicka
19. jún 2025
@nuci616

@nuci616 jasné že je

angeli121212
19. jún 2025
@nuci616

@nuci616 niektoré veci sú rovnaké a niektoré nájdeš len na konkrétnej stránke

autor
19. jún 2025
@beky223

Geekbuying ešte poznám, ale to je zamerané hlavne na elektroniku.

@beky223 Ďakujem za tip. Vyskúšam.

autor
19. jún 2025
@nuci616

@nuci616 Áno i nie. 🙂 Aj nákupy tej istej veci môžu byť na každom mieste a eshopoch veľmi cenovo rozdielne + aj pošta/dodanie sa líši. Najpestrejšia platforma s tovarom a možnosťou kombinovať rôzne kupóny (a aj ich "zarábať" hraním mini hier v aplikácii, ako Merge boss atď) je Ali. Min. rok bolo MS vo fotbale, takže boli aj stávky (stávkovalo sa iba tým, čo človek nahral hraním kvízu, zbieraním bodov... Takže ak si stavila na zlé mužstvo, tak nie za svoje. Ale dala sa vyhrať fakt krásna 3 ciferná (a aj viac) sumička. Bol to nezabudnuteľný "masaker" 😄 a užila som si to) Ali tak skoro netromfne nejaké iné online trhovisko. Píšem od srdca, úprimne, nie ako reklamu. Rada skúmam čo ponúkajú iné čínske aj iné virtuálne "tržnice", je to taká moja výzva pozbierať čo najviac skúseností. Láka ma biedronka a už začínam aj s Amazonom a Vintedom.
O tovare naprieč čínskymi platformami by sa dala viesť dlhá debata á la králičia nora.
Zaujali ma aj 2 platformy - ruský Ozon & ukrajinské trhovisko (neviem názov už). Ale to asi až niekedy v budúcnosti, až bude mier, dúfam. 🙏 Majú tak to čo nikde inde nemôžem zohnať... A nvm či UA terax posiela do sveta...😔
Sorry za elaborát. Ja keď sa rozpíšem, amen tma 😁

angeli121212
20. jún 2025

V..ed je moja srdcovka a v niektorých ohľadoch tromfol ali.. zohnala som tam také veci že dovidenia

angeli121212
20. jún 2025

Autorka čo nakupuješ z číny? A čo bolo také naj čo si objavila?

autor
22. jún 2025
@angeli121212

Autorka čo nakupuješ z číny? A čo bolo také naj čo si objavila?

@angeli121212 Všeličo. A ty? Nuž, tu je môj "stručný" súhrn:
Tričká s kapelami alebo motívmi, ktoré inde nezoženiem, a ak áno, tak draho. Prádlo, mikiny, ponožky s motívmi... Ďalej veci ohľadne zberateľstva, špeciálne "tools" (nástroje) na drobné remeselné práce, opravy, výroby rôzneho druhu. Číňania sú v tomto flexibilní. Verím, že sledujú komunity ľudí, zisťujú, po čom je dopyt a vyrobia to. Od potrieb pre vlásenkárov, až po sady pre reštaurátorov. Občas sa bavím predstavou, ako Číňania urputne premýšľajú, že "sakra, čo by sme ešte vymysleli?"
Kupujem odtiaľ veľa bižu (tam - brošňa za 1euro, TU - rovnaká za 10, zaujímavé) Možno to znie až idealisticky, ale ich bižu, korálky a komponenty... akože WOW, dychberúce. Nájdu sa i nepodarky, nie že nie. Ale väčšina mojich nákupov je 8-10 z 10tich. Tie korálky... Čína je korälkový raj.
Nakupujem materiál na rôzne ručné práce, rôzne hmoty, látky, vlny, atď, vychytávky na výrobu kadečoho... Tu, v EU shopoch NEEXISTUJE niečo také nájsť, ak výnimočne áno, tak veľmo draho. Mám odtiaľ už aj ekektroniku, špeciálnu žehličku/curler na krátke vlasy, kulmu, minižehličku, šijací stroj, zatiaľ všetko OK. Akurát 3 USB kľúče boli úplne na 💩 😅 ale aspoň neboli drahé. To bolo ešte v mojich začiatkoch nakupovania z Číny, že - USB Lenovo 64GB len za 2 euri? No nekúp to!😁🤣👌
Bavím sa na ich väčšinou nefunkčných bizároch typu "dvíhač zarasteného nechta. Je to tak blbé, až je to milé.

autor
22. jún 2025

Sorry za tie preklepy. 🙈😁

angeli121212
22. jún 2025

Ty si môj človek úplne vážne ja mám 90 percent všetkých korálok z aliexpressu a ešte látky nádherné látky, o ktorých sa tu nikomu ani len neprisnilo.. ďalej päťky na šijací stroj úplne top, stuhy, krajky, farbičky, filc, nášivky a rôzne flitre, suchý zips v 10 tich farbách a nálepky ku scrapbookingu, nite, vyšívacie priadze mulinky a tie sú naozaj top kvalita a doplnky do domácnosti hlavne teda látkové a skladacie boxy tie sú sice drahšie ale veľmi kvalitné a dobre vyzerajú, smaltovaný držiak na varešky ten je top a taká moja úchylka lyžičky s porcelánovou úchytkou

angeli121212
22. jún 2025

Mne sa u nich vidí, že zoženiem aj iné ako basic veci a keďže som zaťažená na ružovú a čipky a kadejaké rozkošnosti je to prvá voľba lebo tu to ani len nemajú v ponuke.. raz som z ali objednala mušelínovú záclonu s vyšívanými koláčikmi a jahodami neskutočne je chutná

autor
23. jún 2025
@angeli121212

Ty si môj človek úplne vážne ja mám 90 percent všetkých korálok z aliexpressu a ešte látky nádherné látky, o ktorých sa tu nikomu ani len neprisnilo.. ďalej päťky na šijací stroj úplne top, stuhy, krajky, farbičky, filc, nášivky a rôzne flitre, suchý zips v 10 tich farbách a nálepky ku scrapbookingu, nite, vyšívacie priadze mulinky a tie sú naozaj top kvalita a doplnky do domácnosti hlavne teda látkové a skladacie boxy tie sú sice drahšie ale veľmi kvalitné a dobre vyzerajú, smaltovaný držiak na varešky ten je top a taká moja úchylka lyžičky s porcelánovou úchytkou

@angeli121212 Omg, juuuuuuj ❤ Keď ťa čítam, tak mi plesá duša!🤩 To je proste raj na takéto veci, pre všetky tvorivé duše ako sme aj my. Tiež skúšam farebné záclony, z Temu. Sú basic, musím ich ešte obšiť aby boli pevnejšie a nepotrhali sa, až ich zavesím. Teraz zasa čakám na akrylové fixky a farebnú schnúcu hlinu, zasa vyskúšam niečo nové. Vždy sa teším ako malé dieťa 😍🙃😊
Ďakujem za tvoje zdieľanie. Potešilo ma, že tu nie som sama, čo na týchto veciach "ulietava".

sticker
angeli121212
23. jún 2025

Je to top ale za mňa najlepšie asi aliexpress aj keď teraz mi prišli farebné ceruzky aj zo sheinu neonové tie boli super a ešte také s dvojtrojfarebnou tuhou tie sú že wow.. akrylové fixky som tiež objednala a prišli mi asi pred týždňom a teda ja ich chcem využívať pri skladaní origami zvieratiek im nakresliť nimi oči a tak lebo majú neskutočnú kryciu schopnosť. Ja sa tiež vždy teším ako dieťa hlavne teraz pri dvoch deťoch mám minimum času tak vždy v noci keď si ukradnem kus času tak sa vytešujem ☺️ inak mna tie korálky zaujali poslala by si mi link na také uplne naj? Kľudne aj do správy ako ti je lepšie

dedincanka131
28. jún 2025

Koľko dní čakáte za balíkom, keď objednávate z Temu? Ja mam zlu skúsenost , prvý a posledný krát som tam niečo objednávala. Čakala som skoro pol roka, čo už som aj zabudla, čo som objednávala.

bielasovicka
28. jún 2025
@dedincanka131

Koľko dní čakáte za balíkom, keď objednávate z Temu? Ja mam zlu skúsenost , prvý a posledný krát som tam niečo objednávala. Čakala som skoro pol roka, čo už som aj zabudla, čo som objednávala.

@dedincanka131 mne vždy príde o 2 týždne