Nákup z amazonu a cez ebay z Ameriky na Slovensko

gvbnnmbm
1. jan 2021

Dobrý večer/deň chcela by som sa opýtať že či ste už niekedy nakupovali cez Amazon a keď aj či ste boli spokojní či vám tovar došiel alebo nie a ako prebehla platba a to isté by som sa opýtala aj o ebayi
Vďaka prosím o radu dcéra je fanúšičkou Frozen žijeme na Slovensku a to čo by chcela tak to majú v Amerike a nemôžeme cestovať 😶 veď aj tá korona vďaka za odpovede

janulik2008
1. jan 2021

Áno kupovali sme tam oblečko pre Baby Annabell bábiku tuším 3x a v pohode 🙂 a platí sa kartou vopred 😉

gvbnnmbm
autor
1. jan 2021

@janulik2008 vďaka

gvbnnmbm
autor
1. jan 2021

@janulik2008 a cez Amazon ??? Skúsim uvidíme

sonnenshein
2. jan 2021

Amazon detto ako ebay. Nakupujem taknuz viac ako 10 rokov, platim cez paypal, vzdy bez problemov.

petamich
2. jan 2021

nakupovanie uplne v pohode aj ebay aj amazon 🙂, kazdopadne platila by som radsej cez paypal ako kartou (predsa len ak by tovar nebol doruceny atd. paypal to riesi s obchodnikom a vzdy mi vratil peniaze a udaje o karte ti "nebehaju" kade tade, kedze paypal ich obchodnikovi neposuva)

gvbnnmbm
autor
2. jan 2021

@petamich vďaka skúsim

miadi
2. jan 2021

V poslednej dobe je Strasne vela veci na Amazon ti isty predajcovia z Ali alebo ludia kupia z Ali a predavaju na Amazon za viac. Frozen je na Ali kopec . Trebars saty Elsa som kupila malej z Ali za $12 original v disney za $90 ani neboli pekne ( videla som nazivo v obchode min rok) z Amazon kupujem veci ktore maju v sklade ze ich chcem mat za par dni alebo druhy den. Oblecko znackove su na Amazon aj fake Takze pozor. A eBay sa mi zda horsi ako Amazon .Je to skor taky second hand.

andreatytler
2. jan 2021

@gvbnnmbm Nezijem sice na Slovensku ale som si ista ze oboje Amazon aj Ebay su velmi profesionalne. Pri nakupe je dolezite si pozriet, ci predajca posiela zasielky do celeho sveta.
Na Amazone predavaju skor firmy. Na E-bay prdavaju firmy aj bezni ludia (aj ja som uz predala topanky). Pri nakupe od beznych ludi je dobre ich kontaktovat predom a opytat sa na to ci posialaju do Europy a aka je cena postovneho a ci tam su aj nejake dalsie popaltky. Niekedy sa stane ze predajca ma cenu postovneho uvedenu v inzerate ale to plati len pre lokalne zasielky.
Tak isto je dobre si pozriet ci maju v inzerate moznost vratenia zasielky.
Z E-bay kupujem uz 12 rokov (nie vela, len asi 3-4 veci za rok) ale nikdy ziadne problemy. Z Amazonu kupujem viac aj ked kratsie a raz mi zasielka neprisla. Amazon okamzite poslal novy produkt a raz som produkt vracala lebo mi nepasoval rozmermi a Amazon vratil peniaze do 10 dni.
Zo zaciatku som platila PayPal ale teraz vsetko kartou. Oboje Amazon aj E-bay maju urcity sposob ochrany pred podvodnikmi a urcitu garanciu vratenia penazi... neviem presne aku...

Ja si vzdy pozriem hodnotenie predajcu a ak najdem ten isty produkt od niekolkych predajcov, kupim od toho kto ma najepsie hodnotenie (hlavne na Ebay je hodnotenie velmi smerodajne) a tiez sledujem ze kolko spokojnych recenzii davaju zakaznici pruktu... ak niekto predal 1000 kusov, je to pre mna istejsie ako ked niekto predal 5.

sapetka
2. jan 2021

Ja nakupujem len cez nemecky amazon. A spokojnost. Ani nehovorim kolko penazi som tam uz nechala🙈

gvbnnmbm
autor
2. jan 2021

Vďaka všetkým