icon

Nebezpečenstvo aplikácie Polybuzz

19. aug 2025

Ahojte mamičky, možno si to vezme do pozornosti len jediná jedna z vás ale aj tak mi to nedá.

Ide o aplikáciu Polybuzz čo je v podstate appka umelej inteligencie kde sa dopĺňajú príbehy. Nasla som to dcére v mobile keďže som myslela ze sa tam učí angličtina a ju to opraví keď urobí chybu tak som na to mrkla (nepoznám to) no väčšiu hlúposť som si myslieť nemohla.

Áno písala v angličtine. Appka odpovedala v angličtine, ale otázka typu - aké bude zajtra počasie? Appka vygenerovala odpoveď v zmysle vyhrážky ze nemá čas na stupidne otázky a keď nedáš pokoj tak olutujes ze vôbec dychas. Pýtala sa otázku ohľadom hudby a neustále jej to hádzalo vyslovene eroticke odpovede. Bud erotika alebo vyhrážky úplne mimo tému.

Tak mi prišlo ze dnes ľudia hľadajú odpovede v umelej inteligencii a žiaľ tomuto trendu čoraz viac prepadaju aj deti. Nie je neznáme ze Chat gpt nabádal deti na sebe vraždu ale o tejto appke sa zatiaľ nehovorí a aspoň pre svoj dobrý pocit by som chcela varovať rodičov ktorí sa tomu tiež až tak nerozumejú a nevedia ktorá appka na čo je aby si špeciálne na túto príbehovu dali sakra pozor a celkovo obmedzili deťom a teens používanie umelej inteligencie.