Objednávanie z Anglicka

baubab
11. dec 2021

Dobry den ,Mohol by mi niekto prosim poradit ?Chcela by som si objednat nejake oblecenie z anglicka a kedze sa uz plati clo neviem ako to funguje.Zauctuje si to rovno eshop alebo kurier alebo ako to je ? Kde to treba zaplatit ?Dakujem pekne za rady.

brembo
11. dec 2021

clo sa platí až nad 159€,do sa platí lenDPH. čo sa DPH týka,tak s platením je to rozne. Bud to už vybavil predajca-zatial ojedinele alebo máte 2 možnosti. Vybavíte si to priamo na colnici-spravidla letisko BA alebo to urobíte sprostredkovane-cez doručovatela-bud pošta alebo kurierska služba. Slovenská pošta je lacná a všetko sa robí prostredníctvom emailu-čo treba dodat dostanete cez email,ale musíte si zvolit,či žiadate o sprostredkovanie colného konania. DHL je drahé,lenže ked budu doručovatelom oni tak máte 3 možnosti-colné konanie priamo na colnici kde sa nachádza balík. 2. možnost vybaví to DHL ale budete platit poplatok.3. možnost dat si doručit bylík na najbližšiu colnicu a colné konanie vybavit tam-budete platit DHL nejakých 16€ + po vykonaní colného konania DPH

tetika
11. dec 2021

@brembo ďakujem veľmi pekne za podrobné informácie prajem všetko dobre

hiro
11. dec 2021

Staci aby pri platbe bola zahrnuta dan a je to bezplatne aj z DHL. Takto mi napriklad prisla vec z Japonska, poslal som DHL screenshot z ebay ze mi ju tam zaratali a pekne priviezli bez poplatku.
PS: USA/UK ebay uctuje vsetky poplatky automaticky kde je obrazok zemegule oznacene postovne ako "global shipping". Tam je to jednoduche, nic netreba robit. Kde je "international shipping" tam pri checkout moze/nemusi zaratat dan. Ak zarata, tak staci poslat obrazok platby/faktury.

tetika
11. dec 2021

@hiro ďakujem pekne

evka_s
11. dec 2021

@baubab objednávala jsem měsíc dozadu z Británie pyžamka pro děti (cca 40 €). DPH si zaúčtoval už obchod, přes celnici prošlo bez mého vědomí, poštovní doručovatelka si na při doručení vypýtala 2€ za celní konání.

hiro
13. dec 2021

@evka_s To je to, uctuju si poplatok aj ked ziadne colne konanie sa nekonalo...

evka_s
13. dec 2021

@hiro celnicí to projít musí, když je zásilka mimo EU. To, že tam není vystavené CLO je druhá věc, ale reálně to na celnici je.
My naší celní deklarantce ve firmě taky platíme i u zásilek, kde celní dluh žádný není, ale je to zásilka mimo EU = automaticky o tom celníci vědí, i když to kolikrát nevidí osobně (nosíme jen dokumenty, ne zásilky).

hiro
13. dec 2021

Ved prejde, to je ok. Ale preco posta vybera nejaky poplatok? Vsak vedia ze DPH bola zaplatena, nic s tym nerobia. 32 zasielok z Ali prejde bez poplatkov a jeden balicek si vyberu a vyziadaju 2€. To ma co za zmysel? Preco nie vsetky bez poplatku alebo preco nie vsetky s poplatkom?