Objednávka stylevana
Ahojte
Prvykrat som si objednavala zo stranky stylevana. Vcera mi prisiel takto mail. Nesedi mi tam suma, neviem, co vlastne odo mna chcu. Mate s tym niekto skusenosti?

@muchotrafka298 ako v pohode, ani ja to nemyslím v zlom... Práveže v tej skupine sa to predáva za relatívne normálne ceny. Sama som tam veľakrát nakúpila, keď mi došiel krém, sérum hocičo. Smelinarstvo robia slovenské eshopy s korejskou kozmetikou, ktoré si na tom založili podnikateľskú činnosť.
@mikkkkky toto uz neplati, DPH sa plati pri akejkolvek sume. Toto uz par rokov neplati, ze az od 22 EUR.
@muchotrafka298
Pravda :D :D , to už zrušili, ale aj tak, keď sa pozrieme na cenu, ktorú tam uvádzajú, DPH má firma už započítanú v cene, pretože pri viacerých nákupoch bola hodnota "Custom Value" do 11 €.
@mikkkkky pri tomto predajcovi je to riesene tak, ze veci su prebalovane v EU a tym padom odpada povinnost platit dan a pri sume od 150 EUR aj clo.
@muchotrafka298
Podľa Colného kódexu Únie (nariadenie EÚ č. 952/2013) a aktuálnych pravidiel EÚ, clo a DPH sa neodvíjajú od miesta prebaľovania, ale od pôvodu tovaru a cieľovej destinácie.
@mikkkkky keby to bolo takto, tak platim dan z tych zasielok, kedze to ide z Ciny. Naposledy som mala na krabici ako odosielatela uvedene letisko vo Viedni.
@muchotrafka298 Keby si čítala s porozumením, už som to vysvetlil, a myslím, že to nebolo až také odborné. Stačí si pozrieť hodnotu, ktorú tam uvádzajú, a nezabudnúť na hodnotu Custom Value. Posledná zásielka, ktorá mi prišla, mala hodnotu 10,66 €, aj keď skutočná hodnota bola 131,02 € (zároveň prišla do Prahy na letisko a nebola vôbec prebalená). Colné úrady vedia presne, aké zásielky prichádzajú leteckou, lodnou alebo cestnou dopravou z krajín mimo EÚ. To, že máš na zásielke uvedené letisko vo Viedni, je colne nepodstatné. Kto to prebral a prebalil, je irelevantné; vždy to musí ísť z letiska na colný úrad a až potom môže kuriér tovar prevziať a doručiť. Teraz mi prišiel e-mail, že mi posielajú zásielku, ktorá má hodnotu 96,14 €, tak som zvedavý, akú bude mať v dokumentoch hodnotu. Ak colný úrad požaduje faktúru, budeš prekvapená, koľko ešte budeš musieť doplatiť na clo a DPH. Stylevana síce platí DPH, ale iba do hodnoty, ktorú uvádzajú v Custom Value. Ak to kuriér neurobí správne, hrozí mu pokuta až 99 581,75 € v Rakúsku.
@mikkkkky NIKDY mi ziadny colny urad pri zasielkach zo Stylevany alebo Aliepresu /ktore su prebalovane v Madarsku/ neposlal ziadne dodatocne faktury na zaplatenie dane. Clo sa ma netyka, lebo nikdy nemam nad 150 EUR. Toto su moje skusenosti, ty mas ine.
@muchotrafka298
Vieme, že je ťažké porozumieť týmto vetám, ale písal som to hneď na začiatku. Dôvod je ten, že Stylevana poskytuje colnému úradu informácie o hodnote tovaru. P.S. Neviem, či to mám vysvetliť po maďarsky, alebo po čínsky, aby si to pochopila. Je to jednoduché – ak by colný úrad potreboval, môže si vyžiadať aj tvoju faktúru, napríklad ak by mal pochybnosti o customs value alebo by sa rozhodol otvoriť objednávku a skontrolovať ju. Podľa nariadenia má na to nárok a ty, ako aj firma Stylevana, máte povinnosť spolupracovať.
Ďalšia vec je, že raz to ide z Viedne a potom z Maďarska. Ako mám tomu rozumieť? Ide to z letiska vo Viedni do Maďarska, tam sa to prebelí, a potom sa to vráti späť na letisko, kde sa dá štítok Viedeň? P.S. Tieto pravidlá sa týkajú hlavne spoločností ako Aliexpress, eBay a podobne.
@mikkkkky Mne ty tu nemusis nic vysvetlovat. Ja rozumiem tomu co je preclievanie tovaru. Mam s nim dlhorocne skusenosti. Takze ma v tejto diskusii nemusis oznacovat.
@muchotrafka298 No asi tomu nerozumieš, keď píšeš také veci, lebo si tvrdila, že to tak nie je.
muchotrafka298
•
Včera o 20:04
@mikkkkky pri tomto predajcovi je to riesene tak, ze veci su prebalovane v EU a tym padom odpada povinnost platit dan a pri sume od 150 EUR aj clo.
@mikkkkky keby to bolo takto, tak platim dan z tych zasielok, kedze to ide z Ciny. Naposledy som mala na krabici ako odosielatela uvedene letisko vo Viedni.
Dievčatá prosím vás tie co objednávate zo Stylevana príde Vám aj faktúra od nich? Chcela by som objednať na firmu, tak ci posielajú aj faktúru. Ďakujem.

@domiklik no tak nevedela som to inac nazvat 😉 Pre mna je to proste smelinarstvo, ze kupis za 5 EUR a predas za 25 EUR napriklad. Lebo ja presne viem, ako funguje tento prepredaj. Oni na tom brutalne zarabaju. Ale viem, ze si chcela pomoct, neberiem to v zlom.