Objednáte si tovar z TEMU? Podeľte sa o skúsenosti!
Ahojte
Objednáte si tovar z TEMU ? Zaujímali by ma skúsenosti
@rencika8 nie. TEMU je obchod, ktorý zamestnáva lacnú pracovnú silu a preto je tam všetko také lacné. Čiže ja to vôbec neschvalujem.
@klara1222010 ...a ktoré značky a obchody nezamestnavaju lacnú pracovnú silu prosím ťa?
Ten posledný prúser so značkou čo predáva tisícové kabelky a 500 eurové peňaženky si zachytila? Že tam ľudia pracovali za 2€ denne 24 hodín a spávali v továrni na zemi?
@rencika8 odporúčam si pozrieť tento odkaz https://www.facebook.com/share/r/UzwiAL3y6Sez2M...
A https://www.facebook.com/share/r/Qny3HW8PGhWsfC...
@doriiis vieš, neodsudzujem len TEMU. Áno. Mnohé ďalšie obchody zamestnávajú lacnú pracovnú silu, ale určite by som všetky nehadzala do jedného vreca😉
@lenuska9999 co v dnešnej dobe nie je zdraviu škodlivé ??? Kazdu chvilu stahuju nieco z predaja 🙄 navyše otázka je o úplne niečom inom ...
@klara1222010 ...no tak daj obchody,ktoré to nerobia.😃
@klara1222010 ....to isté,čo kúpiš na temu,kúpiš aj v iných obchodoch.To je pravda.Ale vyrobené je to na tom istom mieste,tými istými novodobými otrokmi.Len si to objedná niekto iný a prihodí k tomu takú maržu,že máš pocit,že je to niečo extra.
A dovolím si tvrdiť,že na temu a aliexprese som už zohnala také veci a v takej kvalite,ktoré tu na Slovensku jednoducho nezoženies.
Napr.dnes mám dobrú skúsenosť s Temu.Nasim sa pokazili dvierka v sprchovom kúte.Bud kúpiť nové dvere,alebo nové kolieska.Potrebuju ich 8.4 horné a 4 spodné.
Na slovenskej stránke jedno koliesko 5,65 € plus 7,10 doprava.Takze by to bolo 52,30 €
Na temu som objednala všetkých 8 takých istých ako na slovenskej stránke za 23 €.Doprava zadarmo.
Tak nech mi nikto nehovorí,že sa to nevyplatí.
@klara1222010 ktorá značka nevyužíva lacnú pracovnú silu? Menuj aspoň jednu. Je úplne jedno, či je to nejaká “lepšia” značka ako zara, alebo hilfiger. Každá komerčná značka oblečenia využíva lacnú pracovnú silu a je jedno či urobia eco kolekciu. Maximálne nejaké lokálne menšie slow fashion značky su na tom inak. Ale to nie je móda, ktorý by si mohol každý dovoliť. A človek čo nakupuje v týchto obchodoch, lebo nemá na drahé stoeurové džínsy rozhodne nič nepodporuje. Podporujú to hlavne ľudia, čo si kupujú haldy oblečenia, nie striedmy spotrebiteľ
@bessie12 z Temu nikto nebude sťahovať nebezpečný tovar z predaja, keď si dovážaš pre seba tovar nepotrebuješ certifikát, že je to zdravotne v poriadku, nikto to nekontroluje aké sú tam použité chemikálie
Ako fungujú "zamestnanci" v pracovných táboroch pre Temu nikomu nezáleží aj tak Ujgurov potrebujú vyhladiť.
@maranco 🤦♀️ napríklad taký Amazon. Sú tam také iste veci ako na Ali ci Temu. Ešte aj s prirazkou... tak čo myslíš, kde odkiaľ si radšej objednám?? Správne z priamo z Číny.
Videla som niekoľko videí z Indie ako vyrábajú napríklad také sviečky ci technicku penu ci co to je. Ano, tie veci sa predávajú aj u nás. Keď je to škodlivé, tak sa na to príde až keď je neskoro. Teda až po tom, čo to ľudia kúpia. Nie je to prvý krát. Poslednú dobu sa to deje až príliš často.
Takže za seba mozem povedat, ze budem aj naďalej kupovať z Ali, Temu či Shein.
Keby žil Hitler v dnešnej dobe určite by bol nemecký eshop s lacnými vecmi vyrobenými Židmi v Osvienčime.
V Buchenwald vyrábali exotické kúsky, ako tienidlo na lampu z ľudskej kože.
@bessie12 veru ten amazon akoze maju tam super veci len napr mna odradza ozaj to ze za postu das skoro tak isto ako za tovar ... preto cakam kedy zacnu predavat jedne fixky aj u nas ... ak vobec 🤣
@janulik2008 pri niektorom tovaru je poštovné zdarma, ale pri niektorých aj niečo cez 10€ 🙈 a keď objednáš 2x nejaký rozny tovar od toho istého predajcu a postovne napr. 10€, tak platíš poštovné 2x 🙄 na hlavu postavené 🤦♀️
Ale inak mam Amazon rada. Pomerne často tam nakupujem aj z toho dôvodu, že na druhý deň to už mám doma 🙂
@bessie12 ja mam odtial malovanky ... vies kreativna dusa 😀 aj malej garfielda som tam kupila ... len skoda toho postovneho 😒
@janulik2008 vela krát kvôli postovnemu si rozmyslím ci vôbec niečo kúpim. Ale neplatí to len na Amazone. Aj na iných stránkach. Slovenských či zahraničných.
Objednavala som si odtial veci min.rok. Všetko prišlo, ako malo. Registrovala som sa cez fb , zrazu sa mi niekto chcel nabúrať na fb a nasledne aj na email z fb. Prečítala som si tu pár príspevkov, že je to práve vďaka temu. Zrušila som účet. Prestalo to. Tento mesiac som chcela skúsiť znovu objednať. Použila som email z gmailu na registraciu, neobjednala som síce nič, ale pár dní po registračke opäť pokus nabúrania do účtu gmail. Nikdy viac. Blokla som obchod aj na IB pre istotu. Objednávam roky z alliexpressu a nikdy žiaden problém. Aj teraz som objednala tam.
@klara1222010 zas az take lacne to nie je. Ako normalne u cinancov

Bez problemov. Len akurat ja tam oblecenie nekupujem. 😀