icon

Pig-butchering podvody na Slovensku

ratsss
5. dec 2025

Ahojte,

pracujeme na väčšom článku o tzv. pig-butchering scamoch (typicky: „náhodná správa“, neskôr „investícia“, crypto platformy, romantika atď.) a chcel by som dať dokopy čo najviac príkladov toho, ako tieto skupiny a jednotlivci operujú na Slovensku.

Hľadám:

konkrétne kontakty, z ktorých vám tieto správy chodili (čísla, WhatsApp, Telegram, IG profily, mená)

názvy „investičných“ platforiem alebo webov, čo vám posielali

prípadne skupiny alebo kanály, kde vás skúšali natiahnuť

ak máte aj screenshoty alebo krátky opis priebehu, pomôže to ešte viac

Nemusíte písať žiadne osobné údaje, stačí info o tom, ako to začalo, čo posielali a kam vás smerovali.

Ak máte vlastnú skúsenosť alebo len viete o niekom, komu takéto správy chodia, rád to dám dokopy do prehľadného článku, ktorý môže pomôcť ďalším ľuďom.

Vďaka každému, kto prispeje — môže to zabrániť tomu, aby to niekto ďalší schytal.

Ak by ste mali záujem anonymne prispieť informáciami, spravil som jednoduchý Google Form, kde to môžete zhrnúť : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScWH8g...

anonym_1de1e2
5. dec 2025

@ratsss no, rad by som ti pomohol a urcite ma clovek s tym skusenosti, ale kedze to hned blokujem / mazem, tak historiu nemam...
Ak potrebujes zdroje, pridaj sa napriklad na FB k roznym investicnym skupinam a tam tak raz - dva krat za tyzden prida niekto do komentarov "invseticnu" group / kanal, hned dostanes zdroje 🙂

anonym_dc5e1f
5. dec 2025

na zoznamkách ženy akože z Ruska kontaktujú mužov, posielajú ukradnuté fotky z netu a pýtajú peniaze na víza, letenky aby mohli pricestovať...nechcú komunikovať cez zoznamku, ale len cez e-mail. Správy píšu cez prekladač. Je to čistý podvod, maily akože od ruských žien podľa IP adresy prichádzajú z Holandska.

anonym_dc5e1f
5. dec 2025

schengenvisum.info/cs/podvod-s-schengenskými-vízy-a-seznamováním/

anonym_1f191f
5. dec 2025

Google Form nie je povolený anonymne prispieť
pozri si videá o podvodoch jirka vysvetluje aj tuna a bola taká séria aj na JOJ

anonym_4877b1
5. dec 2025

To som jediná čo si pod pojmom pig butchering predstavila zabíjačku prasiat ? 😅😂

renesance80
5. dec 2025

@ratsss vsetko okamzite likvidujem