icon

Pomoc s úpravou dokumentu vo Worde

sandra49
15. jan 2024

Ahojte. Prosím vás pekne, potrebujem pomôcť s úpravou vo worde. Prikladám fotku.
1. To čo je modrou potrebujem urobiť tam, kde to je červenou. Aby som do toho mohla vypísať čísla.
2. To co je žltou potrebujem zmenšiť aby to bolo asi take veľké ako to modré. (Potiahnutim listy nahor, ktora sa mi tam zobrazi, to nefunguje)
Za každú pomoc veľmi vopred ďakujem! 🙏🙏🩷

Pomoc s úpravou dokumentu vo Worde
Strana
z2
vulka
15. jan 2024

Nakopíruj

sandra49
autor
15. jan 2024

@vulka dakujem, nefunguje..uz som nejako prišla na to, ako tam vložiť tie bunky, takže to mam.. Ale neviem zúžiť. Pretože potiahnutim mi to nejde.

vulka
15. jan 2024

@sandra49 Jasne, že nie potiahnutím, keď si to urobila Entrom

sandra49
autor
15. jan 2024

@vulka a vieš alebo chceš mi s tým pomôcť?

lulamx
15. jan 2024

@sandra49 predpokladam, ze je to tabulka. pozri, ake vlastnosti ma modry riadok a podla toho nastav zlty. najma vysku. skontroluj, ci tam mas rovnaky font, velkost pisma a ci tam nemas enter navyse.
v cervenom daj rozdelit riadok na dva a potom horny daj rozdelit na stlpce, tolko, kolko potrebujes.

simca06022011
15. jan 2024

Preco to nespravis v excelly? ci uloha nejaka? inak by som isla cez vlozit tabulku a potom vlastnosti upravis, a ostatne riadky urobis presne rovnako ako ten jeden

ibrunova
15. jan 2024

Skús kliknúť na tú prvú tabuľku, stlač štetec (kopírovať formát) a klikni na tú žltú tabuľku .

misienka123
Autor odpoveď zmazal
martapir
1. máj 2024

Ahojte ako text rozdelím vo worde tak aby bol jeden riadok rozdelený pod seba bez použitia Enteru tak ako je na foto

ibrunova
1. máj 2024

@martapir a prečo bez Enteru?

martapir
2. máj 2024

@ibrunova také je zadanie

ibrunova
2. máj 2024

@martapir tak potom už len medzerníkom alebo tabulátorom.

lulamx
2. máj 2024

@ibrunova alebo dvojriadkova tabulka s "neviditelnou" mriezkou?

misienka123
Autor odpoveď zmazal
cacianka
21. feb 2025

@misienka123 ktoré ?

misienka123
21. feb 2025

@cacianka ako sa dá zmenšiť tabulka odspoda prosim poradiť,nepotrebujem tam toľko koloniek.Text si do tabuľky dam svoj

tiika
21. feb 2025

Označia riadok, ktorý nepotrebuješ. Klikneš na pravé tlačidlo myši a dáš odstrániť riadky

cacianka
21. feb 2025

Klikneš vedľa riadku ktorý chces odstrániť, ukáže sa ti Vložiť a vedľa Odstrániť ❌, otvorí sa ti výber či stĺpec, riadok - klikneš riadok. Ale to ti zmizne celý riadok tabuľky aj text.
Ja som samouk, viem to takto, ale určite sú aj iné možnosti.
Keď chces zmazať obsah okienka, osvietiš, tuknes na Delete a je to preč. Napíšeš si svoj text

misienka123
8. mar 2025

Prosím, mám projekt na 40 strán,ale potrebujem z neho poslať na kontrolu len 30 strán prvých.. dá sa to či musím vymazať celé?

cacianka
8. mar 2025

@misienka123 skopiruj si, ulož a potom jednu verziu / kópiu uprav- zmaz strany ktoré poslať nechceš

misienka123
8. mar 2025

@cacianka ďakujem

cacianka
8. mar 2025

@misienka123 ja som samouk, nemám žiadne školenia, iba čo ma sem tam naučili kolegyne, takže možno existujú aj iné odbornejšie postupy.

misienka123
9. mar 2025

@cacianka poslala mi naspäť že si mám okraje vpravo zarovnať kde je text.ja som riadky skratila aby ich viac bolo na strane,ako teraz z toho vyjdem?🙂

cacianka
9. mar 2025

Uff neviem z čoho chces vyjsť ?
Keď si chces zarovnat okraje, klikni si na ikonky hore - také linajky - 4 značky s linajkami. Vľavo máš zarovnanie na ľavý okraj, potom centrované v strede, a vpravo je značka na zarovnanie vpravo, a medzitým je linajkovanie so zarovnanymi okrajmi. Osviet si text ktorý chces upraviť a klikni na ikonku.

cacianka
9. mar 2025

Keď chces časť textu zarovnat inak, tak si ju osviet kurzorom a klikni na tie linajky, či to ches vľavo, stred, vpravo.

misienka123
10. mar 2025

@cacianka keď som spravne pochopila,chce aby text vyzeral takto zarovnane na konci.

cacianka
10. mar 2025

@misienka123 no vidíš, máš to zarovnané 👍

cacianka
10. mar 2025

Len taká poznámka, v dvoch vetách za sebou máš môj firma, môj okres, trochu to preformuluj.

ibrunova
10. mar 2025

@misienka123 pred "lebo' a pred 'a preto' sa píše čiarka

cacianka
10. mar 2025

Nevidieť celý text, ale prepáč, nás to veľmi slabo napísané. Môj podnik moja firma - tak čo vlastne máš ?
Potom aj to navštevovanie kaviarne - opäť v dvoch vetách tesne za sebou.
Možno sa ti zdá, že som vtierka, ale mám načítanych mrte kníh, textov, mám slovnú zásobu, tak sa snažím formulovať trochu lepšie. Neber to v zlom, neviem o akú pisomnu prácu ide, preto ti radím aspoň trochu. Skús osloviť niekoho, kto má trochu viac skúseností s textom.

Strana
z2