icon

Pozor na riziká nákupov na Temu

10. dec 2023

Natrafila som na zaujímavé video ohľadom Temu, kde sa rozoberá komplet info ako funguje a hlavne že ten nákup vás môže stáť ďalšie peniaze, o ktoré môžete prísť bez vášho vedomia. Ak vás nezaujíma celé video (aj keď odporúčam pozrieť celé), tak si pozrite aspoň časť o kradnutí peňazí z vášho účtu od minúty 18:07.
Čo vše je špatně s Temu. (není to, co si myslíte)

Strana
z2
uctik
23. júl 2024

@mima1608 naco ludia preboha kupujete take drahe veci v tych cinksych pochybnych obchodoch 😅.

uctik
23. júl 2024

@vilma7 Tak nech si pozrie, ci mu cistou nahodickou, po čase neodchádza par euriciek niekam 😅, tak asi k platbam na temu.

Ked chces nakupovat na internete ako tak bezpecne, treba si zalozit jednorazove karty.

uctik
23. júl 2024

@mima1608 Ako funguje ten paypal, je to bezpecne ? Rozmyslal som nad niecim podobnym, jednorazovou virtualnou kartou. Nechcem aby mi potom z nenazdajky stahovali peniaze a ani si to nevsimnem.

guduci
23. júl 2024

@uctik Ahoj Uctik ano viem, že treba virtuálnu kartu. Ale neviem ako je to potom s vrátením tovaru. Pekný večer a dakujem za poradenie.

weleda123
23. júl 2024

@uctik PayPal je úplne bezpečný. Aj ja ho používam už roky. Je to taká virtuálna peňaženka, kde si môžeš uložiť peniaze aj vo viacerých menách. Rovnako tam môžeš uložiť platobnú kartu, alebo účet (samozrejme, PayPal vždy vyžaduje potvrdenie keď napríklad ukladáš ten účet). A samozrejme, aj chráni tieto platobné údaje, takže ak zaplatíš napríklad na Temu cez PayPal, tak jedine čo oni uvidia bude emailová adresa, na ktorú je účet registrovaný.

modrykolibrik
23. júl 2024

Ja bezne nakupujem z temu a som velmi spokojna. Pekne a kvalitne veci nemozem sa stazovat. A nie peniaze mi nemiznu mam urobenu poistku

didian
24. júl 2024

Kupujem na Temu, peniaze mi z účtu chvalabohu len tak samovoľne neodchádzajú...chcem sa opýtať ako prebieha vrátenie tovaru, prídem do Packeta zamestnanec mi vytlačí lístok čo mi vygeneruje spoločnosť a peniaze mi pošlú až po skontrolovaní tovaru, alebo ako to je. Ešte keby mi niekto poradil čo je výhodnejšie na zostatok Temu kredit, alebo pôvodný spôsob platby, čo je rýchlejšie, zadávam tam číslo svojho účtu, alebo ako to je. Píše tu " vyhľadajte najbližšiu pobočku Packeta, tú si mám zadať, alebo je jedno v ktorej to vrátim......ďakujem

uctik
26. júl 2024

@guduci ak máš jednorazovu kartu a zaplatíš nou, tak hneď po prvom zaplatení sa ti karta zruší sama.
Nekupoval by som drahé veci na takých stránkach, ak chces reklamovať zaloz si viac účtov, a jeden budeš mať len na platný na nete, a nebudeš tam mať jednorazovu ale dáš si normálnu kartu.

uctik
26. júl 2024

@modrykolibrik ale aj tak potom čo som videl jedno video, tak mám odpor k tomu temu.

renesance80
2. mar 2025

temu ma vyrobky,ktore bezne u nas dostanete v obchodoch,len za ovela vacsie peniaze prebalene do krabiciek u nas beznych znaciek to jw vsetko

peter9998
24. apr 2025

Dobrý deň som tu nový už 20 krát nakupujem veci s tému a platím ČSOB účtom a nič mi nezobrali to ktorý majú za potrebu stále pozerať klamlivé videá tak musí mať život zlí lebo tému môžem odporučiť lebo objednal som si súpravy pánske a aká dobrá kvalita objednal som si fotoaparat a ďalšie blbosti a sú dobré videá nepozerám mna zaujíma iba cena a produkt som šťastný čo dám za fotoaparát tu 200 eur na tému 50 eur dám a mám dobrú aj kvalitu za malé peniaze

bimi11
30. júl 2025
@mima1608

@autorka, videla som to video a pokiaľ narážaš na vykorisťovanie zamestnancov, tak to by sme museli protestne prestať nakupovať aj v H&M, Primark a iných fast fashion obchodoch, vrátane elektroniky, napríklad toľko ospevovaného Apple, keďže ti mali podobný škandál pred nedávnom. Skupina mamičiek z MK to neovplyvní, žiaľ. Na to sú iné inštancie, ktoré by si na to mali posvietiť v prvom rade.

@mima1608 ovplyvni. Aj skupina mamiciek z Modreho Konika vie ovplyvnit vela veci. Nikdy nepodcenujte silu jednotlivca a uz vobec nie skupiny akehokolvek poctu. Myslim to v dobrom 🙂 Zmena zacina od kazdeho jedneho z nas.

saxana000
30. júl 2025

Jednorazova karta na vsetky online nakupy.

Strana
z2