Prečo iPhone žiada platiť za aplikácie?
Poradte mi prosim..presla som z android na soi..preco mi na tel.pyta platit za appky? Ale za zakladne ako je FB,messenger atd.poradte mi lrosim ,lebo ten tel..vyje..em z okna..
@vanilkovazmrzka platobne udaje? Neviem,neni to nebezpecne tam takto davat svoje udaje?
@vanilkovazmrzka Ja uz som z toho tel.zufala..Tak komplikovany system som este nevidela..Lutujem jeho kupu
Na iose nie je nic komplikovane, a je to uplne bezpecne.
IOs nie je komplikovany,je celkom intuitivny..Je to len nezvyk.Chvilku vydrz a uvidis ze si to oblubis 🙂 Za appky sa urcite neplati,nieco mas zle nastavene alebo nieco robis blbo..Vygoogli si aky to moze byt problem alebo sa opytaj chat gpt
Nemusis mat zadane ziadne platobne udaje (teda ja nemam, kedysi nebolo treba … pripadne ak treba raz zadaj na aktivaciu a vymaz be ulozenia, ak nebudes nic kupovat) a adresu atd moze napisat co chces … kde pise ulica napises ulica atd, musi to mat spravny format nie spravne udaje. Neboj iPhone je blbovzdorny a jednoduchy … nemas co pokazit a je uplne jednoduchy. Rychlo si zvyknes
Nemusíš do iPhone zadávať žiadne platobné údaje. Ak sú aplikácie zdarma, tak ich pred inštaláciou musíš potvrdiť akoby si ich naozaj kupovala (rozoznaním tváre, odtlačkom prsta, alebo heslom). Je to vlastne ten istý proces, ktorý môže byť pre nováčika trochu mätúci. Ale ak do telefónu nevložíš svoju platobnú kartu, tak nemáš ani ako zaplatiť. Vyskúšaj 😉
V Apple sa plati za ulozisko - Cloud. Ten je spoplatneny, ak chces viac priestoru. Toto sa plati mesacne, podla kapacity. Za appky sa neplati, teda za tie co pises. Ja pouzivam aj spoplatnene, napr.Duolingo.
Ja som tento rok tiež prešla z Androidu na iPhone a mne teda vôbec nechce vyhľadať appky, ktoré som na andoride používala a boli zdarma🤷🏼♀️🤷🏼♀️ mám iPhone už vyše pól roka, ale stále ho chcem každých 5 min vyhodiť z okna 🥲 veľa veci mi tu príde zbytočných a zložitejších, ako na androide
@faelyn na iphone mam jedinu platenu aplikaciu - netflix. vsetko ostatne mam gratis
@muchotrafka298 a napr. aj to duolingo vie byt aj zadarmo 🙂
ja platobne údaje zadané nemám a normálne sťahujem appky kt sú zdarma
@zuzuliennka1 bez reklam a premioveho obsahu?
@muchotrafka298 ano. Jedine aplikacie, ktore mi tak v rychlosti napadnu, ze su zdarma a zaroven s reklamami, su hry.
Inak som neplatila za ziadnu apku v iphone. Odchadza mi z uctu mesacne jedine netflix (a chvilu som mala platene duolingo, ale aj to neplatene nema reklamy, mam tam akurat obmedzeny pocet zivotov 🙂 v platenom duolingu je to bez “zivotov”, teda mozem spravit xy chyb a idem dalej
iphone pouzivam uz od prveho iphone 4, teda uz celkom vela rokov a nikdy som neplatila za ziadne aplikacie. vzdy sa ku kazdej aplikacii da najst free verzia a v najnovsich updateoch systemu uz ani to netreba - napriklad take skenovanie.
niekedy som na to mala zadarmo aplikaciu, ze “scan dokumentov”, dnes toto vie urobit priamo fotoaparat v iphone
@vanilkovazmrzka urcite tam nemusis mat zadane platobne udaje.
@zuzuliennka1 prosim vas ,ked chcem platit telefonom potrebujem NFC..Mam to v appku stiahnutu..Ako to mam spustit? Zas to pyta aj kartu kred..plati sa to?
@slavik79 aj ked chcem NFC ? Chcem platit mobilom a myslim,ze pyta kartu..ako postupovat?
@vanilkovazmrzka prosim vas a NFC ked chcem platit mobilom..Ako to nadstavit? Na androide to bolo jednoduche,na i phone je to sodoma komora..plati sa to? Pyta to furt nech nadstavim PAY
@zuzuliennka1 netflix je streamovacia sluzba.
Chces nfc a bojis sa do ios zadat kartu?
Nfc si iba aktivuj.
Tiez niesom iphonom nadsena, zvykam si od aprila. Momentalne som na samsungu.
A to mam sluzobny iphon uz dlho.
@natalka13 no je to katastrofa..cudujem sa ,ze ho ma niekto dobrovolne.Hej nechcem tam zadavat kartu..Len mne nejde ani aktivovat to NFC..🤦🏼♀️
Pridas si do walletu kartu a bastavis si zamykanie telefonu na biometriu/kod. Neviem co tolko vymyslas, je to fakt jednoduche
A ako inak chces platit mobilom, ked nanho nenaparujes kartu? Boze moj 😄
@vanilkovazmrzka lenze ta karta mi ostane v Apple pay ulozena... Ked som mala Samsung(android) tak karta nikde nebola ulozena a platila som mobilom..To je rozdiel
Ano samozrejme ze ti tam ostane ulozena.
Ale vygeneruje sa ti v penazenke jedinecne virtualne cislo karty, pri platbe ani obchodnik neuvidi tvoje realne cislo karty ale udaje virtualnej karty
Robis fakt zbytocnu paniku tam kde nie je treba, apple pay je zabezpecene naozaj spolahlivo
Dokonca ani screenshot nejde spravit tak, aby si tam videla aj tie maskovane udaje
V hornom riadku uvidis posledne stvorcislie fyzickej karty ********1234
V spodnom riadku uvidis posledne stvorcislie virtualnej karty ********9999
Pri platbach cez apple pay vsade bude to virtualne cislo a spätne si dokonca tusim ani nevies pozriet udaje o fyzickej karte, vidis len tie 4 cisla
@faelyn Ja uz ked si myslim,ze fajn,nejako to dam s tym I phonom,tak ma zas nieco dalsie na nom sokuje
@vanilkovazmrzka Diki za odpoved..No skusim to aktualizovat nejak bez karty to NFC ,ako pise pani vyssie ,ze to ide..A ak nie tak ju tam zadam tu kartu..no..aj ked nerada... Celkom nieco ine to je nez android..Tam je vsetko tak jednoduche a logicke..Ziadne zbytocnosti a kim sa niekam doklikam,tak milion potvrdeni hesiel atd..
Nemá ťa čo šokovať, je to veľmi jednoduchý fool proof systém. Preto stále používam iPhone, lebo tie androidy sú absolútne nelogické. Teda vyzerá, že ľudia majú rôzne pohľady na to, čo je logické…
Za appky nemáš dôvod platiť, ak sú zadarmo, v živote som neplatila za free apps a to používam aj free versions spoplatnených ako Duolingo, Spotify. Nikto, nikde neplatí ani za FB, tak neviem, či ten telefón máš v jazyku, ktoremu nerozumieš, alebo kde je problém.

Neplatis nic, len v apple id musis mat zadane platobne udaje, ale za free appky samozrejme neplatis