Prečo ľudia predávajú luxusné kabelky online?
Urcite ste si vsimli profily, ktore predavaju aj 20 kabeliek L. Vuitton a podobne. Viete mi vysvetlit co je za tym? Preco si kupia 20 kabeliek, ktore potom predavaju.
@biba_18 nikde nepisem, ze to kupujem. Chcem tomu iba rozumiet. A na niektorych bazaroch sa overuje originalita.
🤷🏼♀️ nakúpia so zámerom predať…tieňová ekonomika, robená legálne... viac k tomu netreba napísať
- predávajú originál načierno bez bločku a záruky (malá pravdepodobnosť lebo reálne tovar v takej hodnote by nemali na sklade)
- predávajú načierno napodobeniny
- nemajú nič na sklade, ale len vyberú peniaze a nič nepošlú, alebo pošlú na dobierku nejakú hlúposť
@denkabemommy a kde to kupia? Musia predsa lacnejsie, ked to aj lacnejsie predavaju.
@maranco takze podvody
Hlavne na sociálnych sieťach sa môžu beztrestne realizovať podvodníci, založia profil, zaplatia za reklamu, nachytajú ľudí a zrušia profil. A potom to môžu znovu opakovať.
Sociálna sieť zarobila, podvodník zarobil spokojnosť na oboch stranách, predávaný tovar si ty užívateľ sociálnej siete.
Nakúpia na žltej aplikácií veľmi dôveryhodne vyzerajúce napodobeniny. A predávajú s láskou. Našla som také aj na zelenej ehm aplikácií, kde som to napísala aj na podporu a vieš čo? Nič sa nestalo. Tá fake kabelka je tam stále a od podpory sa mi dostalo len mileho slova, že nenašli žiadne pochybenie u inzerentky.
Buď sú to fejky a nosia to z Turecka nejaké panie "podnikateľky", alebo pri originálnoch sa jedná o klasický personal shopping či luxusný bazár.
Veľa ľudí má napríklad peniaze na takú kabelku, ale nemajú čas obiehať svetové metropole kvôli nejakej limitke, ktorú chcú.. a tie baby už majú svoje kontakty a dokážu zohnať všeličo
A ako sa overuje originalita? že ťa vyzvú, aby si jedným klikom potvrdila, že to nie je fejk? tak som totiž minule predala synove čižmičky Fila cez zelenú aplikáciu (a naozaj neboli fejkové z oranžovej aplikácie 😛 Kupujúcej som doložila aj krabicu, aj bloček zo šport.obchodu).
Nemusí to byť hneď podvod. Sú baby, ktoré sa tým živia, jednoducho sú sprostredkovateľky a tovar predávajú súkromným osobám. Čiže ja keď budem chcieť predať kabelku, a nemať s tým starosť, tak oslovím dotyčnú a ona ju ponúkne u seba. Potom mi len pošle peniaze. Alebo predávajú vintage,, tie nakúpia kde kade v outletoch, či sekáčoch (to už neviem kde kade to vedia pokúpiť). A potom samozrejme sa nájdu aj také, čo nakupujú z Turecka, no tie ti objednajú kabelku až keď jej pošleš peniaze. (reálne ich doma nemajú)
Kde som si mala všimnúť tie profily? Registrujem asi 2, jeden bratislavský a jeden pražský - v oboch prípadoch ide o bazáre, ktoré vykupujú originály od ľudí, ktorí to chcú predať a súkromnej osobe predajú ťažko, pretože ťažko sa predáva len tak z rúčky do rúčky kabelka za 10k. A druhá ich činnosť je, že kupujú zákazníkom kabelky či šperky na objednávku v zahraničí.
To, o čom píšeš ty, ja nikde neevidujem, že by bolo plno takých profilov. Možno preto, že takéto profily nevyhľadávam a takéto kabelky si kupujem osobne v zahraničí.
Predávam značkové kabelky ale inú značku a prečo ?
Lebo keď som bola na dovolenke tam na nákupoch tak nákupný ošiaľ kúpila som si 3 naraz 🙈 nevedela som sa rozhodnúť
Prišla som domov a reálne ich nenosím pretože som zistila že:
- nemám k čomu
- sú pre mňa nepraktické
- mám veľmi podobnú pre mám lepšiu (praktickejšiu) doma
🙈🙈 Takže jedine čo môžem je ich skúsiť predať a trieskať si hlavu o stenu kde som nechala rozum keď som si kúpila 3 naraz 🤦
@nika_val to sa da pochopit. Ja som videla profily s 20 a viac kabelkami
1. Sú určite pravé?
2. Bazáre často fungujú na princípe - nakúpim toho kvantum v zľave a potom predám za takmer plnú sumu.
Toto často robia aj niektoré mamičky s detským oblečením. Nakúpia po sezóne, tvária sa že ich deťom to nesadlo alebo zabudli veci niekde v skrini, a potom to predávajú za originál cenu. A pekne na tom zarobia..
@melanta každý nakupuje podľa svojich možností. Niekto má doma kabelku ktorú nenosí za 20€, niekto za 200€ a iný za 2000€. Čo je na tom zvláštne? Je to úplne bežné podľa mňa.
Autorka : Ty nepredávaš cez bazár? Ja napr poznám 3profily, vznikli už pár rokov dozadu, pri nich viem reálne kto ich vlastní keďže sa tým zakladateľka živí a netají, okrem kabeliek majú aj iné veci. Predávajú veci ktoré im ženy pošlú a nepredajú si ich samé-sprostredkujú predaj a majú za to províziu, nakúpia vintage kúsky a predávajú tie, alebo robia personal shopping. Podľa mňa to nieje nič nepochopiteľné, každý má iné možnosti, často ľudia kupujú veci ktoré nenosia a predajú ich, pripadne dostanú darom a nechcú, tak si predajú.
Jasné že je veľa profilov s fejkami, myslím ze to sa dá odhaliť veľmi rýchlo, hlavne ak kabelka ktorá má hodnotu 2tis sa predáva za 250€ aj také profily som už zahliadla😂

a samozrejme všetko originály 🤦♀️ pokiaľ nemáš problém s tým že nebudeš mať originál - ale k tomu sa teda nevyjadrujem, proste ak si ty s tým ok…