icon

Prečo ženy zosmiešňujú autorky na diskusných fórach?

24. dec 2024

Ahojte, asi nie som jedina, kto si vsimol, aky je velmi casto charakter odpovedi mnohych zien tu na MK, pokial sa im otazka autorky v nejakeho dovodu nepozdava, ci uz ju povazuju za banalnu, alebo co ja viem co. Caste posmesne komentare, ironicke odpovede a podobne, pripadne podozrievanie z trollovania. Nie zeby som z toho bola osobne znicena, ale aj tak mi to neda a rozmyslam, cim to je. Som aj na nejakych zahranicnych mamickovskych forach a absolutne som sa tam nestretla s tolkym hejtom, ako dokaze jedna mama druhej mame dat tu na MK. Je to podla vas regionalna zalezitost? Alebo o co tym zenam ide? Ja by som chcela sirit hlavne vzajomnu toleranciu a laskavost, preto vsetkym, co si toto tu precitaju, prajem vela pohody a pekne sviatky 🙂

Strana
z2
autor
26. dec 2024

@annm81 Myslela som hocijaky druh otazky, samozrejme pokial samotna autorka neuraza ostatnych a nenadraduje sa, vtedy asi chapem, ked niekto odpovie rovnakym stylom. Ale napriklad take otazky, co spominas aj ty, ze ci treba ist na pohotovost, tak to mne osobne pride, ze proste kazdy je nastaveny inak, niekto to fakt realne moze mysliet ako skutocnu otazku a obavat sa, hoci druhemu to pride ako uplna blbost. Da sa zareagovat aj vtedy slusne.

tiika
26. dec 2024

Zaujimalo by ma, či sa aj na tých zahraničných fórach vyskytujú otázky od veci? Ak áno, ako ostatní reagujú? Nikto tam ani tak nepise nič urážlivé alebo prehnane ironické? Pripadne by si mohla urobit taký pokus, že tam ako napr. anonym napíšeš nejakú divnú, hlúpu otázku. Fakt by som rada vedela, čo by ti odpísali, keď už porovnávame. 😉

autor
26. dec 2024

@tiika Tak vymysli otazku, spytam sa a uvidime. Som ai ista, ze aj tam by sa vyskytli urazlive odpovede, ale proste mi pride, ze tu je ich prilis vela

tiika
26. dec 2024

Ved napríklad tieto: či je nutné ísť na pohotovosť, keď niekto omylom zjedol alobal veľkosti 2×2 mm alebo či môže zjesť jogurt, ktorému pred hodinou vypršala spotreba. 😅🙏
A ako je to s radami typu - rozid sa, rozed, utekaj od neho, už dávno by bol mojim ex - pomaly už na každú prkotinu? Sú tam i take sofistikovanejšie odpovede a rady? Zvazim, či radšej nezačnem citat tie zahraničné fóra 😉

autor
27. dec 2024

@tiika A ten niekto kto zjedol alobal, je babo ci dospelak?

tululu
27. dec 2024

Ani pre ten alobal si clovek nezasluzi hejt a vysmech, to je ten princip, ze nesmieme posudzovat kedy uz ano a kedy este nie. Nemame pravo sa jeden druhemu vysmievat za ziadnych okolnosti. Ak sa nam ta otazka zda taka hlupa, mame pravo ju ignorovat.

tiika
27. dec 2024

Pokojne babo, 2x2mm je asi ledva vidieť

Strana
z2