Prepojenie údajov v Exceli
Vie mi niekto poradit prosim, alebo poznate nejake fora kde by vedeli poradit?
Uz hladam 2 dni a neviem na to prist.
Mam dva subory v exceli ktore maju rovnake udaje ale inak usporiadane.
Excel 1 je zoznam kontainerov nasledujuci za sebou v riadkoch. Kazdy ma cislo obchodu do ktoreho ide a datum dorucenia.
Excel 2 zobrazuje tieto iste udaje vo forme tyzdnoveho kalendara pre kazdy obchod.
Potrebujem ich prepojit tak ze zmeny budem robit len v Excel 1 a Excel 2 sa zmeni automaticky.
Napriklad zmenim datum dorucenia z 5 februara na 4 februara pre container CNRU222, tak sa ten kontainer automaticky presunie na novy den dorucenia (4 Feb).
Pivot Table mi vie pekne zmenit usporiadanie udajov akokolvek chcem ale zaroven mi rata (napriklad) sumu z kontainerov lebo to je funkcia Pivot Table.
Alebo Google Sheets ak vie nieco taketo urobit, alebo iny office program.

@blue_horse_1 Dakujem, Skvely si.
Idem pozriet, akurat vcera som nasla ze na taketo nieco je dobry Power Query, len to vobec nepoznam, tak si idem pozistovat.
@blue_horse_1 Fungovalo to. Mam to hotove.
Este raz dakujem.

@andreatytler
Označ dáta v Excel 1 a premeň ich na tabuľku (Ctrl + T).
Pomenuj ju napríklad TabulkaKontajnery.
2. Import do Excel 2 cez Power Query
V Excel 2 prejdite na Data → Get & Transform → Get Data → From Other Sources → From Workbook a vyberte Excel 1.
Vyberte tabuľku TabulkaKontajnery, kliknite Load To → Pivot Table Report alebo Table.
3. Transformácia do týždenného kalendára
Pomocou Pivot Table usporiadaj dáta podľa dátumu doručenia a obchodného čísla.
Vlož pole kontajner ako hodnotu a nastav "Don’t summarize".
4. Automatická aktualizácia
Po zmene v Excel 1 stačí v Excel 2 kliknúť pravým na Pivot Table a vybrať Refresh.
Takto poradil chatgpt, tak vyskusaj.