Problémy s formátovaním vo Worde pri odosielaní dokumentov?
Dobrý deň prosím kto sa vyzná vo Worde. Robil som zaverecnu prácu. Všetko bolo tak ako som si predstavoval pekne na každej strane kde čo má byť. Odoslal som súbor profesorke a j....
Začiatok spojený s polkou obsahu. Ďalšia časť spojená z druhou časťou. Čo s tým je ??? Už som to prerábal 10x a nemám na to síl. Mne to ukazuje na ntb že je to správne no po odoslaní je to rozhádzané...
@nika_val a jej to zobrazí normálne? Ako mne či porozhadzované?
@nika_val alebo vieš mi prosím povedať súbor kde to môžem prehodiť a tak odovzdať?
@filipjohns nie som nejak technický zručna to len čo viem z vlastnej skúsenosti..
Pamätám si ze keď som ja niečo poslala tak na každom PC to ukázalo inak (raz dobre raz zle)
Možno by som skúsila to dat cele do pdf subora ..a tak poslať profesorke
Ale neviem poradiť ako na to
@filipjohns nerieš ako to ukazuje po odoslaní učiteľovi to môže ukazovať normálne ked si to stiahne do pc..predpokladám, že pozeráš na náhľad v maili čo je úplná hlúposť
@filipjohns skus to dat do PDF formatu a potom odosli
Rada by som poradila, ale nerozumiem dobre problemu. S wordom pracujem casto. Myslis tym, ze si dal na strany obrázky a tie sa ti poprehadzovali?
@filipjohns ono aj závisí ako to máš Ty ponastavované, vo Worde sa to dá "zamknúť" niekde, ale najjednoduchšie riešenie dať to do pdf - daj si akoby si to šiel tlačiť a tlačiareň vyberieš pdf (ja to mám niečo ako Miicrosoft Print to pdf)
Tak zaklad je pouzit zalomenie strany (natvrdo urcis koniec strany). Rozhadzuje myslim preto, ze zalezi na nastaveni tlaciarne (jej rozliseni)... a tu ma asi kazdy inu. Plus na nastaveniach strany apod. Ak nevies inac, posli ako pdf. Ale to zalomenie stran by malo pomoct (v anglictine page break).
Inac teda "dobra" vizitka nasho skolstva (dufam, ze len stredneho a nie vysokeho)...
Este jedna vec ma napadla... nepouzivas nahodou medzernik na velke medzery, ale tabulatory, ano? Este to by mohol byt problem... zalezi co to znamena, ze rozhadze...
@filipjohns Preklop to do pdf a tak pošli. Nám bežne na rôznych počítačoch ukazuje inak.
Jej to po stiahnutí do počítača veľmi pravdepodobne ukazuje všetko v poriadku, ten náhľad v maily kašle na akékoľvek zalamovanie atd, aspoň moja skúsenosť je, že tam to býva nečitateľné a treba si to ukladať… ak to je finálna práca, ktorú niekomu posielaš na ohodnotenie, tak pošli ešte PDF, s tým, že si si nie istý či jej to ukazuje správne, tak pre istotu…ale ak to je vedúca prace a posielaš jej to na kontorolu a opravu, tak to určite to nechaj vo worde a ak by to mala zle naformátované, ozve sa podľa mňa
@filipjohns libre office, stiahneš to na nete a je to zadarmo. Vyzerá to presne ako word, možno niektoré funkcie to nema oproti wordu, ale pokial tam potrebuješ mat iba text tak by to malo stačiť.
Zafixuj si nadpisy, aby boli vždy na novej strane a zviaž ich s textom. Označ si nadpis, klikni pravým tlačítkom, vyber ODSEK, potom vyber kartu "Zlomy riadkov a strán" a zaklikni si "Zviazať riadky dohromady" a "Zlom strany pred odsekom".

@filipjohns toto Word robí bezne aj mne
To nie je tvoja chyba, ale chyba inak nastaveného Wordu (take niečo to tuším bolo)
Jedine riešenie, vytlačiť dokument tak ako ho máš a tak odovzdať