icon

Púštny kvet - som zhnusená

18. apr 2021

Prepacte vopred za vylev ja viem ze tymto nepomozem nikomu a asi si aj poviete ze kde som zila doteraz ze to nie je novinka. Spominany film som dnes videla prvy x a som totalne zhnusena. Pozrela a precitala som si o tomto viac aj vypovede zien ktore si tym presli. Ako really v tejto dobe taketo nieco stale musi zazivat xy zien denne? To kde sme ty kokos. Pre nejake sproste a uchylne presvedcenia a pre chlapov? Ty vole ja som nasrata. Taketo hovada chce este eu podporovat? Mne keby dali zbran do ruk tal tych zvrhlikov bez lutosti poslem na onen svet. Viete si vobec predstavit kolko zivotov zien je pokaslanych od maleho dietatka kedy su najzranitelnejsie a musia si prezit takuto ohavnost? Ja grcam z ludi coho su schopni. A vraj tito neviem ako ich nazvat nemaju pochopenie pre materializmus a egoizmus co prevlada v ,,nasom svete" a oni pre svoje potesenie a chore hlavy mrzacia vlastne deti

vevesh
18. apr 2021

Moj muz je z blizkeho vychodu. A riesim to v mojom okruhu znamych. Do konca 19stor. nepoznali zensku obriezku. A potom prisla "moda", ze sa to ma dievcatam spravit, ze vraj podla koranu. (V korane to nikde nestoji). Sprvu odrezali iba klitoris (a robilo sa to dievcatam zvacsa rovno po narodeni), posledne pol storocie bolo "v mode" poodrezanie malych pyskov tak, aby klitoris ostal. Nikdy sa nic nezasivalo a ani nemusela vagina nozom otvarat ako pri africkej obriezke...v dobe vojen sa to robievalo aj pri starsich dievcatach (do 8r.), podla toho, kedy prisiel "prislusny doktor" do dediny. Ale viac menej nepoznam zeny, ktore by prisli o deti tak, ako je to u africkej obriezky celkom normalny jav....

asia83
18. apr 2021

@vevesh Tak porovnávať prepichnutie ucha s odrezaním niektorých pohlavných orgánov je iný level. Prosím, trocha uvažujte.

vevesh
18. apr 2021

@asia83 no v takom nemecku s vami nesuhlasia- oboje je mrzacenie deti a je to pre nemcov rovnake....

autor
18. apr 2021

@ciernysokol strasne vela zleho sa deje hlavne na detoch a zvieratach co mna stve najviac lebo sa povacsine nemaju ako branit. Toto pre mna vo vyspelej spolocnosti nema miesto. Ako je mozne ze su take velke rozdiely v mentalite? No ja to nedokazem pochopit mna kazda takato vec vzdy poriadne vytoci

asia83
18. apr 2021

@vevesh Tak to vonkoncom nie je rovnaké. Ani náhodou. Každý zdravo uvažujúci človek, Nemec či Rus, to musí chápať.

autor
18. apr 2021

@vevesh nechapem to a nerozumiem tomu ze niekto da dobrovolne svoje dieta zmrzacit ponizir. Ved tie zeny si tym same presli vedia ake je to hrozne a predsa v tom pokracuju. Ja si tiez mozem mysliet ked vyrastam v nejakom presvedceni ze je to ok ale nie je to tak. Je to aj o tej mentalite nie len o tom.ze maju nejaku vieru presvedcenia. Ved prave zeny by sa mali proti tomu vzburit a same to vykonavaju este. Boze nechapem to fakt

autor
18. apr 2021

@vevesh takze oni odsudzuju aj pircing ci tetovanie? Co mozeme zrovnavat s prepichovanim usi u babatiek co si nepamataju. Kdezto take 4-10r dievcatko si velmi dobre pamata co jej spravili zaziva a ma trvale nasledky

nistika
18. apr 2021

ako tu bolo spominane je to kulturna zalezitost. zeny veria ze je to ok, muzi veria ze je to ok, neviem ako dnes ale kedysi sa v tych kmenoch tie zeny ani len nemali sancu vydat bez toho. a co zmoze slobodna zena v afrike? preco si myslis ze treba zasahovat do niecoho o com nic nevieme? prepichovanie usi nesie samozrejme omnoho mensie riziko ale isty typ zmrzacenia a ublizenia to zial je. co by si robila vo svojej situacii? prepichnute usi nieco normalne tvoje dieta to ma tiez (tvarme sa ze ano) a teraz pride niekto z inej kultury a bude tvrdit ze si krkavcia mater? ze by takychto ludi pozatvaral a odobral im deti? ako by si to vnimala?

vevesh
18. apr 2021

@asia83 no, ale nie je. Nemci to tak beru, lebo je to im cudzie. Prepichavanie usiek je kulturnou zalezitostou slovanov a germanske narody to nechapu a nedavaju medzi to rozdiel. Tam logika nema co hladat, je to presvedcenie. Take iste ako tvoje, ze prepichovanie usiek, je normalne a nic zvlastne.
Zazila som si to aj sama na vlastnej kozi, ked ma uz dosluhujuci detsky lekar chcel udat za to, ze som dala 6tyzdnovej dcere prepichnut uska. Pre moje stastie, dala som si to robit na sk u detskej lekarky a islo to cez nemecku poistovnu, inac by som mala problem.....

autor
18. apr 2021

@nistika je to uplne ine nechapem ako to mozete porovnavat. Ja si myslim ze vacsina zien s tym vnutorne mozno aj nesuhlasi alebo sa hanbia riesit to iba chlapi co to vymysleli na tom trvaju. Pretoze zena ktora nie je obrezana je vylucena zo spolocnosti a je oznacena za lahku atd. Je to pre nich hanba. Nie je to normalne nie je to ok je to ich kultura ale kvoli tomu si kyslim ze by sa to nemalo akceptovat prave naopak. Ved si predstav ze zoberu male dievcatko zaziva ju rezu ziletkou ci vekom z plechovky zasiju ju trnom zo stromu a nechaju ju krvacat niekolko dni. Ak to prezije ma stastie ale dozivotmu traumu a bolesti plus hanba a veci s tym spojene toto ideme porovnavat s dierkami v usiach o ktorych ani neviem ze ich mam?

autor
18. apr 2021

@vevesh tak kebyze vieme ze dieta stradne trpi a ma z toho traumu a moze aj zomriet asi by sme to nerobili ze. Pisem o tych usiach. Ale ze to nemci neberu ako normalne mi nahodou neprekaza. Aspon vidiet ze chrania tie deti u mna je to plus lebo bez tych nausnic myslim ze zena prezije. Ale toto to je neopisatelne slovami. Pre mna je to nieco hrozne a neunosne neakceptovatelne

ktochytavzite
18. apr 2021

@nickpick iewco mna dokaze do vybrtky vytocit vsetko co sa tyka deti,ked je nanich pachane nasilie ,aj pedofilia kt ke vsade,obriezka tiez hnus,ti ludia su primitivi jefnoducho myslis len na svoje uspokojenie

nistika
18. apr 2021

ale mne to nemusis hovorit....existuje vela kulturnych anomalii....vedela si ze este dnes niekde v afrike davaju stale tie kruhy zenam na krk? a ked je neverna (alebo oni si to myslia) tak jej ich daju dole a ta zena si zlomi vaz? co muzska obriezka? vedela si ze v amerike je to uplne bezna normalna vec a to medzi vsetkymi nabozenstvami proste eseticka zalezitost? kolko ludi dnes si mysli ze sa nema starat do cudzich problemov? kolko zien a deti je tyranych vidime matku vonku zjapat a bit svoje dieta mame odvahu vsetky zakrocit? kolko ludi je tak vychovanych ze nestaraj sa nieje to tvoja vec? to nieje kulturna zalezitost? opakujem my o zenskej obriezke nevieme absolutne nic. my v tom nezijeme my nevieme co si tie zeny o tom myslia....a keby aj ano aky mas plan? co by sa s tym dalo vobec spravit? je mnoho ludi ktori chodia na misie do afriky a myslim ze sa tam venuju aj tejto teme ale pomalicky nemozes prist niekam ako poloboh a tvrdit ze nieco co u nich funguje mozno storocia je v europe neakceptovatelne. takto ludska psychologia nefuguje.

negymama
18. apr 2021

@vevesh ak si vdaka vysvetlovaniu a osvete uchranila aspon jedno dievca, urobila si vela.

pribinak
18. apr 2021

A čo s tým ideš robiť? Lebo rozpísala si svoje pohoršenie na MK, náramne si tu akčná, radikálna, ale to bude asi tak všetko.

autor
18. apr 2021

@pribinak vies co nepaci sa ti chod hejtovat inam si vsade premudrela som zvedava ako ty inym pomahas. Ja ked viem pomoct pomaham ale ked neviem ako jssne ze ma to sere.

pribinak
18. apr 2021

Ja im nepomaham nijako, lebo nemám ako. Ale aspoň nemám silácke reči ako ty
🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

autor
18. apr 2021

@nistika ja viem ze takto to nefunguje aze na svete je strasne vela takychto nepravosti. Momentalne mozem jedine tak poslat nejake financie na podporu takych organizacii. Ja som bola zial vzdy taka ze ma tieto veci stvali nedokazem sa tvarit ze nic sa nedeje a mpna sa to netyka. Viem ze sa tym nevyriesi nic ale ani zatvaranie oci nie je fajn.

syslik81
18. apr 2021

vies kolko eu pedofilov je na svete ?? vies kolko "bielych" muzov denne zmlati znasilni a zmrzaci zeny??? vies kolko ludi preda deti na organy alebo unesie na odopciu pre zbohatlikov?? vies kolko ludi denne spach azlocin z kt by normalny ludia grcali ?? vies kolko ludi denne zmrzaci zem-odhodenim odpadov ohorkov etc a tym zabija nielen sameho seba ale i nase dieti a ich deti???? vies kolko je toho na svete z coho sa mi chce grcat .. ale to je zivot a zial je to tu a nezmeni sa to ..ale ziadna eu a ania nic podobne to nepodporuje ..lebo to su LUDIA

vevesh
18. apr 2021

Ale v kuluture mm to robia do 2r. Kognitivne si dieta spomina az okolo 4r.-6r. Takze ani jedna zena si na zakrok nespomina, preto nevidia v tom nic zle....a pri africankach- starat sa sama o seba, zit sama v stepi a byt nevydata niekde v totalne patriarchalnej spolocnosti bez ochrany je dostatocna motivacia pre samotne zeny aj napriek bolesti a vlastnej skusenosti, aby to urobili aj dceram. Preto nie odsudzovanie a povysovanie sa, ale osveta prinesie ovocie, aby tato praktika bola minulostou...

autor
18. apr 2021

@pribinak ty inym ludom nepomahas nijako ani len peknym slovom? To sa velmi nemas co chvalit a prepac nebudem viac na teba reagovat..lebo zhejtovat cloveka aj za to ze poukazuje na celospolpcensky problem to je dost ubohe. Kazdu diskusiu co si tu citam vidim tam teba ak sa tak nudis cuod inde prosim dakujem za pochopenie

teleskop
18. apr 2021

zacni riesit, vylev este nikoho na svete nezachranil

nistika
18. apr 2021

ja ti rozumiem. clovek sa niekedy stretne so strasnymi vecami a citi akoby sa diali jemu. citi tu bolest. je to silnejsia ematia. tiez som to mavala depresie kvoli veciam ktore by mi jednak nikto neveril, a s ktorymi sa neda nic robit. nieje ina cesta ako sa odosobnit ako sa nezatazovat vecami ktore nemozes ovplyvnit. neda sa to inak. nemozes mat stale depresiu deje sa toho vela. skus na tom trosku vnutorne popracovat ubezpecujem ta ze sa nejedna o egoizmus.

pribinak
18. apr 2021

Trhni si a daj mi vedieť ako im ty tvojim slovom pomáhaš

katkamatka7
18. apr 2021

@nistika Mňa napríklad vytáčajú operácie, ktoré nám natlačia do hlavy, že ich potrebujeme, lebo by sme bez nich nežili, že amputujú končatiny, lebo sa to u nás tak robí.

Len som chcela trochu posunúť tému...

Po tom filme Ti bude ešte dlho dlho krv vrieť. Je to tak spracované, aby to malo ten účinok.

vevesh
18. apr 2021

@negymama snazim sa, ale je to tazka tema, kedze zeny verejne nehovoria o tak intimnych veciach. Ale ano, v rodine uz nie su dievcata obrezavane-vobec. Vysvetlila som v klude -na zaciatku s pomocou muza kvoli jazykovej bariere, ale teraz ma normalne oslovuju zeny, ak chcu vediet ci poradit a nemam problem rozpravat o tom. V spolocnosti je to ale tabu tema....

nistika
18. apr 2021

@katkamatka7 zdravotnictvo mi nespominaj tomu sa vyhybam obklukov. viem preco.

ktochytavzite
18. apr 2021

@vevesh a ti muzi v Islame nemaju ,sestry ?Nevedia ze to robia aj sestram ci akocci sa to tyka ken ich buducich manzeliek???

autor
18. apr 2021

@nistika tak konecne to niekto chape. Ja to nerobim schvalne ale v takychto pripadoch akoby som sa vzivala do.pocitov obete aj ked to sa neda. Je to ovela ovela horsie ale ja to neviem ovladat. Uz to trva dlho co to takto mavam.