icon

Púštny kvet - som zhnusená

18. apr 2021

Prepacte vopred za vylev ja viem ze tymto nepomozem nikomu a asi si aj poviete ze kde som zila doteraz ze to nie je novinka. Spominany film som dnes videla prvy x a som totalne zhnusena. Pozrela a precitala som si o tomto viac aj vypovede zien ktore si tym presli. Ako really v tejto dobe taketo nieco stale musi zazivat xy zien denne? To kde sme ty kokos. Pre nejake sproste a uchylne presvedcenia a pre chlapov? Ty vole ja som nasrata. Taketo hovada chce este eu podporovat? Mne keby dali zbran do ruk tal tych zvrhlikov bez lutosti poslem na onen svet. Viete si vobec predstavit kolko zivotov zien je pokaslanych od maleho dietatka kedy su najzranitelnejsie a musia si prezit takuto ohavnost? Ja grcam z ludi coho su schopni. A vraj tito neviem ako ich nazvat nemaju pochopenie pre materializmus a egoizmus co prevlada v ,,nasom svete" a oni pre svoje potesenie a chore hlavy mrzacia vlastne deti

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
19. apr 2021

@jahodka11 ja som si uz aj riadne poplakala proste pre toto nie je ziadne ospravedlnenie ani ziadny dovod je to chore zvratene a len rozmyslam kam je clovek az schopny zajst este

stanik_67
19. apr 2021

no ja som si to akurat pustila a uz som to viac krat videla, no vzdy to vo mne zanecha taky nejaky smutok

hanka1505
19. apr 2021

Pre autorku, po pravde uz su to roky co som o tom citala, aj konkretnu knihu a potom este asi 3 knizky o zivote v moslimskych krajinach....No a napr ta obriezka sa robi aj v EU, len tu tie bohatsie maju statsie ze sa napr v UK dostanu na kliniku a tam im to strerilne urobi dr, nie zenska so ziletkou utretou do zastery...... Takze ono to neni ze to sa deje len daleko od Eu, ono sa to deje aj tu v rodinach ortodoxnych. Preco myslis v FR zakazali tie satky ich na hlavach a pod veci...... cela ich kultrua je mimo, mam pocit zalozena na zle, umyselnom ublizovani a ponizovani zien. Na netflixe je aj super serial, kalifat, otras vazne. Tazko povedat ktr kultura je spravna ( myslim to nie teraz na obriezku ale vseobecne, ci krestani, ateisti, moslimi...) ale toto je cez ciaru. Inak celkovo zverstva co sa deju na ludoch po celom svete su sialene....... Preto vravim budme radi kde zijeme.

eva112014
19. apr 2021

@nistika
Prosím ťa ako sa dieťa "poškodilo" pichnutím uší, čiže zavedením náušnice?
Vo mne pojem " poškodzovanie " budí nezvratný, trvalý a bolestivý stav.
Druhá vec je, že aj očkovaním teda poškodzuješ svoje dieťa?

nistika
19. apr 2021

@eva112014 vpich do ucha sposobuje bolest a trvalu dieru v uchu. ktora moze napriklad hnisat a aj po zrasteni. - moje hnisaju do dnes nausnice nenosim zarat to nechce. na ockovanie ti reagovat nebudem a aspon je vidno z tejto reakcie ako asi sa v afrike stavaju k zenskej obriezke.

bluka2
19. apr 2021

@simca06022011 ani dierka na usiach ti nezmizne, ked nebudes chciet nosit nausnice. Napríklad ja nenosím a tá zarastená diera nevyzerá extra pekne, normálne to človeka skoro núti si dať náušnice, aj keď ich nechce. A to k tomu na viac viditeľnom mieste než v rozkroku. Nemysli si, že ma to nejako každý deň trápi, ale radšej by som tam tie 2 jazvy nemala, rovnako ako tu v pupku, čo som si spôsobila sama. A tá mi vadí o dosť menej, lebo je to následok MOJEJ voľby a nie sexistickej praktiky, ktorá sa obhajuje kultúrou a tradíciou a bla bla rovnako ako FGM

bluka2
19. apr 2021

@eva112014 nechápem, niekde aj chlapci nosia dlhé vlasy (napríklad v tom Nemecku keď chcú, dokonca aj na Slovensku aj v mojich časoch na strednej škole) a môj syn keď si dá šaty od svojej sestry, lebo chce, tak ich má a čo je na tom? Nevidím zmysel v módnej polícii pre deti. Pre mňa sú všetky farby pre všetkých, rovnako ako strihy. Nech si každý vyberie čo chce a mier, čo koho do toho

vevesh
19. apr 2021

@hanka1505 prosim, kalifat a islamska kulturu nemozes porovnavat. Kalifat je a bola anarchisticka organizacia postavena na diktature par jednotlivcov, ktori za zaklad moci pouzili koran na to, aby sexualne zneuzivali zeny a deti a ospravedlnili vyvrazdenie "nepohodlneho obyvatelstva" a aby politicky destabilizovali region, aby nahodou nedoslo k mierovym rokovaniam v arabskej casti a osamostatneniu kurdov (Tak isto ako amishovci a ine nabozenske sekty v usa). So satkami vo francuzsku a islamskou kulturou to absolutne nema nic spolocne🙈🙈🙈

poopsie
19. apr 2021

Ja teda len žasnem nad tým v akej bubline žiješ, kým ti to hollywood nenafilmuje neexistuje..alebo kým Vilo nehrá na city, všetci máme krásny život... V Číne pri politike jedneho dieťaťa ženu odvliekli a to ďalšie jej vyškrabali... Aj nad nimi plač....

habibim
19. apr 2021

Ja len taka mala vsuvka - V tejto téme si treba uvedomiť rozdiel medzi kultúrou a náboženstvom... Taka dievčina z dzedzinky pri Medzilaborciach ma trosku ine kultúrne zvyklosti jak nejaká čistokrvné čaja z Petrzalky, napr. A sú obe kresťanky...to taky priklad

katym77
19. apr 2021

Na obrázku moslimská tradícia. Chlapec má 7 rokov.
A ako som tu písala, všetko by v Afrike bolo lepšie, lebo oveľa väčší problém tam je hlad ako obriezka, keby sa investovalo do zabezpečenia zdrojov, vzdelania a zdravotnej starostlivosti. Pôsobí tam v tejto charitatívnej oblasti množstvo amerických milionarov.
Pre nás je však dôležité to že našim konzumným spôsobom života Drancujeme ich zdroje na úkor ich tradičného poľnohospodárstva. (ťažby kovov, ropy, bavlníkové a iné plantáže)

vevesh
19. apr 2021

@katym77 toto je too much🙈bdw.obrazok je z malajzie....a vies co je najvtipnejsie? Moslimovia uz dlhsi cas robia obriezky detom do 1 roka, prave kvoli tomu, aby ich to nebolelo a vsetky deti to podstupuje v nemocniciach. (Pre pripomienku zidia maju na 8den). Ale v takom nemecku ti nedovolia ako moslimom dieta skor obrezat ako v 3- 4 rokoch (nemusim hovorit, ze to robi detsky urolog a nie hocikto...), pricom zidia bez problemov v synagogach robia aj bez lekarov. Ale nausnicky u dievcata su vacsia smrt ako chlapcenska obriezka🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

vevesh
19. apr 2021

@katym77 a este jedna pripomienka. 70% moslimov ma vrodenu fimozu, takze obriezka ma opodstatnenie...

simca06022011
19. apr 2021

@bluka2 ale no hrôza.. 😱

poopsie
19. apr 2021

@katym77 a vieš čo je paradox, že tú Afriku drancujú tí ''filantropovia'' a veľmi veľa peňazí z charity nekončí zrovna tam, kde má.. Lebo aj na tom si postavili svoj biznis... Napr. taký Gates má zisk na každej vyvezenej vakcíne do Afriky... Dokonca niektoré štáty v Afrike im už aj zákazali aktivity na ich uzemiach.. To sú takí dobrí ľudia...

vevesh
19. apr 2021

@poopsie keby len zisk...ale vakciny, lieky a co. Tam aj testuju - vsak kto by ich uz len zazaloval? Alebo mne sa pacilo dovazanie jedla americanmi do afriky- tony a tony kukurice (cast zhnitej, no a co, nech su radi, vsak hladuju a darovanemu konovi sa na zuby nepozera...) a oni chudata to vymienali za ryzu a ine obilniny, kedze oni kukuricu nejedia a ani nevedia co si s nou pocat...😒😒😒

katym77
19. apr 2021

@poopsie Shell spôsobila ťažbou ropy v Delte Nigeru rozsiahle škody, úplne to zničilo poľnohospodárstvo v oblasti Ropa išla na Európsky trh!!! Nie je poľnohospodarstvo- nie je čo jesť a ludia sa buď vraždia kvôli zdrojom, alebo sa dvihnú a idú kde je lepšie.
Bavlna vytlačila polnohospodárstvo tiež a dnes sú pre tú lacnú bavlnu rady pred Kik a Pepco, rovnako ako aj ťažba kovov do našej elektrotechniky. Všetko závisí od dopytu nášho konzumu.
Bill Gates a ďalší, oni tam podporuje aj vzdelanosť aj zdravotnú starostlivosť. Charitatívne organizácie toho charakteru tam zakladal aj nedávno zosnulý princ Filip.

poopsie
19. apr 2021

@vevesh tak ako oblečenie na charitu sa stalo zdrojom zárobku a do Afriky sa dostane len odpad... A potom ešte odfotia polonahé dievča do katolíckych novín, vybyčovať emócie aby ľudia posielali ďalšie peniažky na charitu .... A nechápem, ako a prečo máme v obchode fazuľu z Etiópie 🤔Asi jej majú dosť na export ale čo po tom, že vedľa niekde umierajú deti od hladu... Biznis je biznis...

katym77
19. apr 2021

@vevesh a najednoduchšie riešenie bavlnu zrušiť a nasadiť späť plodiny a Europan by nemal mať problém dať za tričko 30 Euro nie ako teraz v diskonte za 5ku. A zvýšme aj ceny benzínu nech liter stojí 6 Euro a aj mobil buď recyklujme alebo si priplaťme

poopsie
19. apr 2021

@katym77 ano ty si v '' obraze '' neraz to dokazujes svojim svetonazorom 🤣🤣🤣🤣🤣

eeffka
19. apr 2021

ty si pekne naivna... film ta dvihne zo stolicky ale to co sa deje "v osade za mestom" ta netrapi... by si si tam niekedy mala zajst, 11r s deckom v naruci a otec v lepsom pripade bratranec, aj my mame svoj stredovek

katym77
19. apr 2021

@poopsie aj tú faszulu čo si spomínala dajú ju na export a sebe len zvyšok. Nekupuj fazulu z Etiopie podpor Európske polnohospodárstvo.

vevesh
19. apr 2021

@poopsie no ja som sa tak cudovala nad hroznom zo sudanu a somalska v aldim🧐🧐pochopim este nejake exoticke ovocie ci obilnina, ktore nerastie v nasich sirkach (okry, granatove jablka ci ine speciality, ktore neviem prelozit do sj), ale hrozno?!?

poopsie
19. apr 2021

@katym77 ja si ju nekupujem.. A vieš čo je ďalší paradox? Že ty zrovna vyzeráš tak, že keby si mala dať za tričko 30 eur, chodila by si nahá... Tvoje deti detto

vevesh
19. apr 2021

@katym77 no skus dat tricka za 30e...uvidis ako skrachujes🙈

john3535
19. apr 2021

@vevesh tak toto je najväčší blud,fimoza je normálna vec u každého chlapca! Je to len šírenie strachu, večného prekrúcania normálnej mužskej anatómie a tu máme aj v našom zdravotníctve a nemusíme chodiť ani do krajín tretieho sveta.

nistika
19. apr 2021

viete zeny co je najvtipnejsie, vsetky by sme sa starali do tej krajiny rob to a hento nerob a ja to robim lepsie, ale ked tu pred par rokmi bola utecenecka kriza a ludia ziadali o pomoc, slovensko sa zachovalo ako sa zachovalo, a pomoct tymto ludom na ukor iba toho, ze ich budeme musiet v obchode obchadzat ani Bohovi....

katym77
19. apr 2021

@vevesh ale to je riešenie...

poopsie
19. apr 2021

@katym77 však kupuj od slovenských podnikateľov z eko bavlny.. Som zvedavá, čo budeš mať pri svojom prijme v skrini