icon

Reakcie na anonymne odpovede

21. júl 2025

Ako vnímate zmenu v možnosti odpovedať anonymne? Predtým som už mala ako taký prehľad o jednotlivých nickoch a prisposobila tomu trochu odpoved.
Uvedomila som si, že ak teraz na niekoho anonymného reagujem, som viac priama, otvorená a menej vnútorne korigujem svoju odpoved. Teda tie anonymy dostanú pravdivejsiu spätnú väzbu, ktorá sa im však môže menej páčiť.

Strana
z2
lllaila
21. júl 2025

@anonym_autor povieš aspoň autentickú pravdu bez filtra 👍Ja to vítam len v intímnych témach, ale zatiaľ som nepotrebovala vyžiť anonym

sulavikova
21. júl 2025

@anonym_autor ja som osobne po včerajšej skúsenosti úplne stratila prehľad, že ktorý anonym ma tu zas hejtuje🤔

jana_eyre_2
21. júl 2025
@anonym_autor

@jana_eyre_2 áno, snažím sa o to iste, fakt slušne odpovedám alebo radšej neodpovedám 🙂
A zaroven som si uvedomila, že niektoré rypavicne nicky som radšej preskočila, nemala som chuť sa s nimi konfrontovať .. teraz už neviem ktoré to sú 😅

@anonym_autor áno to je pravda, už neviem či neodpovedam niekoho kto ma fakt neznáša, ale tak nejako mi to nevadi.. skôr mi príde smutné že pod anonymitou si budú anonymne ženy viac dovoľovať.. ale vlastne je to asi jedno.. kto sa sem prišiel "odbavit", tak to robil aj tak, aj keď nebol anonym..

maribell
21. júl 2025

Ja túto možnosť vítam 👍. Málokedy bývam nepríjemná a nezmení to ani anonymita. Skôr vidím praktickú stránku veci, častokrát som chcela prispieť, ale otázka bola buď príliš intímna, alebo som nechcela narušiť svoje súkromie. Takto sa môžem zapojiť do akejkoľvek témy.

diewcatqoo
21. júl 2025

Je mi to jedno. Nezakladam temy ako anonym, ani neodpovedam ako anonym. Vobec to tu neprezivam, nikoho tu osobne nepoznam, odpisujem ako chcem - podla nalady a podla "debilnosti" otazky (na debilnu otazku debilna odpoved).

sissy27
21. júl 2025
@anonym_autor

@sissy27 mna to nepobúrilo vôbec. A prečo by malo prečo práve? Anonymne som polozila otázku, anonymne v temach ale neodpovedám. Otázka smerovala k zmenám, ktoré ste si u seba alebo vo všeobecnosti všimli práve s touto novinkou

@anonym_autor reagovat na moznost anonymnych prispevkov anonymnou diskusiou je pre mna pokrytecke 🤷‍♀️

autor
21. júl 2025
@jana_eyre_2

@anonym_autor áno to je pravda, už neviem či neodpovedam niekoho kto ma fakt neznáša, ale tak nejako mi to nevadi.. skôr mi príde smutné že pod anonymitou si budú anonymne ženy viac dovoľovať.. ale vlastne je to asi jedno.. kto sa sem prišiel "odbavit", tak to robil aj tak, aj keď nebol anonym..

@jana_eyre_2 podobne, tiez mi nevadi (menej riesim) komu odpovedám, … všimla som si, že medzi anonym.odpoveďami sú naozaj častejšie práve tie nepríjemnejšie a utocnejsie

autor
21. júl 2025
@sulavikova

@anonym_autor ja som osobne po včerajšej skúsenosti úplne stratila prehľad, že ktorý anonym ma tu zas hejtuje🤔

@sulavikova menej ti vadí, keď hejtuju anonymy než keby to boli tebe známe nicky alebo je to narovnako?

autor
21. júl 2025
@vroni

Ja považujem za zlý krok anonymné témy a anonymné odpovede za ešte horší. Odpovedám pod svojim nickom, mam názory, ake mam, nemusia sa každému páčiť, takže v plnom zdraví prežijem, ak ma niekto preskakuje. Pochopila by som anonymizovane okruhy tém, kde by však tému anonymizoval admin (keby tu nejaký bol akože nie je), ale vďaka týmto "novinkam" to tu podľa mňa pôjde úplne do kytek

@vroni to iste napadlo i mne, že by bolo skôr fajn anonymizovat len niektoré okruhy tém, nie takto všetko paušálne

autor
21. júl 2025
@anonym_364f8a

@anonym_autor je to ok v tom ze ako tu už bolo spomenuté, mnohé reagujú podľa nickov. Je to zial pravda

@viestta veď toto, ide o tvoj postreh, môžem odignorovať, ale uvedomujem si, že tak urobím asi neskôr alebo vôbec

@viestta @anonym_364f8a a da sa vôbec nereagovať podľa nickov? Ignorovať skúsenosti z predch.diskusii, informácii, ktoré o ňom máš, názor, ktorý si vedome alebo nevedome o ňom vytváraš?
Nie je to len nase prianie, či sebaklam? Že naše reakcie sa líšia a prirodzene prispôsobujú podľa toho s kým komunikujeme? Možno nie v základoch, ale v miere, v akej používame argumentáciu, empatiu, otvorenosť?

autor
21. júl 2025
@sissy27

@anonym_autor reagovat na moznost anonymnych prispevkov anonymnou diskusiou je pre mna pokrytecke 🤷‍♀️

@sissy27 nie, nie je to pokrytecké. Anonymita na fóre slúži na väčší komfort, keď sa človek obava útočných, výsmesnych a nepríjemných reakcii, ktoré sú tu zial bezne.
Pokrytectvo by to bolo vtedy, ak by som vytvorila diskusiu a zároveň tvrdila, že anonymne odpovede sú zbabelé, neslušne, zosmiesnovala by som ich- teda kritizovala správanie, ktoré sama robím.

oli18
21. júl 2025

Mne sa to nepaci, lebo neviem, ci na mna reaguje amonym, na ktoreho som reagovala ja, alebo nejaky uplne iny. A chcem reagovat, musim spatne v odpovediach listovat a pamatat si aspon 1-2 cisla anonyma. Skratka galimatias.

anonym_1d8309
21. júl 2025

som úplne spokojná.
niektoré nicky tu mali nie moc dobrý život. 😉

chlebikova
21. júl 2025
@oli18

Mne sa to nepaci, lebo neviem, ci na mna reaguje amonym, na ktoreho som reagovala ja, alebo nejaky uplne iny. A chcem reagovat, musim spatne v odpovediach listovat a pamatat si aspon 1-2 cisla anonyma. Skratka galimatias.

@oli18 veru mohli by namiesto tych cisel generovat aspon nejake slova, lebo pozerat tie cisla a hladat cez viac stranok je hroza

domak2
21. júl 2025

Treba tu zvýšiť klikanost na tie otravne vyskakovacie reklamy, tak sa konečne rozkyvali.

esteris
22. júl 2025

@anonym_autor otrasná vec tie anonymné odpovede. Zakladanie anonymného príspevku mi nevadí, nakoľko často človek opisuje svoj intímny problém, ale anonymné reakcie sú len na odblokovanie nenávisti, čo sa ukázalo okamžite. O chvíľu tu bude úroveň komunikácie ako keď si otvoríte diskusie pod článkom na Novom Čase.

mk1111111111
22. júl 2025
@esteris

@anonym_autor otrasná vec tie anonymné odpovede. Zakladanie anonymného príspevku mi nevadí, nakoľko často človek opisuje svoj intímny problém, ale anonymné reakcie sú len na odblokovanie nenávisti, čo sa ukázalo okamžite. O chvíľu tu bude úroveň komunikácie ako keď si otvoríte diskusie pod článkom na Novom Čase.

@esteris presne tak, znizi sa velmi uroven. Postupne, ale isto, pod neurcitym nikom budu niektore /i "na koni" , bez zabran a stipky slusnosti

Na druhej strane je pravda, ze som sa tiez nie vzdy zapojila, kvoli sukromiu.

anonym_cca3de
22. júl 2025

no obcas tu niektore zeny sledovali ine nicky a potom zistovali totoznost a vypisovali tu info aby dali priucku tomu dotycnemu co ma a nema zverejnovat. Naposledy sme to riesili asi 3 tyzd dozadu tusim aj sme pisali viacere na podporu a potom nastali tieto zmeny..ja si myslim, ze kvoli par stalkujucim nickom je to ok riesenie

autor
22. júl 2025
@oli18

@esteris
@mk1111111111
@anonym_cca3de podobne, osobným útokom to dalo väčší priestor, lebo im už nebráni ani identita nicku
Skôr mohli poriešiť tie stalkujuce, navazajuce sa tipy.
Teraz už je to ozaj galimatias, hádka anonymov, no des.
Začínam tie anonymno-agresívne útoky úplne preskakovať, nájdem 1-2 konstruktivne odpovede a koncim… diskusia o ničom.
K tomu chcel tím MK dospieť?
@oli18

sulavikova
22. júl 2025

@anonym_autor ? Rozumiem a chvalabohu je to tak, že máme na rovnakú vec iný názor. A to je úplne ok. Ani ja nie som tá MK Premúdra, ale aspoň mám odvahu písať pod vl. menom a slušne, nie ako XY anonymných MK používateliek. Tykanie/ vykanie OK, ale krytie sa za anonym🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️.
Ide o rozpútanie “diskusie” bez úrovne. Blahoželám admin

akje
22. júl 2025
@anonym_autor

@esteris
@mk1111111111
@anonym_cca3de podobne, osobným útokom to dalo väčší priestor, lebo im už nebráni ani identita nicku
Skôr mohli poriešiť tie stalkujuce, navazajuce sa tipy.
Teraz už je to ozaj galimatias, hádka anonymov, no des.
Začínam tie anonymno-agresívne útoky úplne preskakovať, nájdem 1-2 konstruktivne odpovede a koncim… diskusia o ničom.
K tomu chcel tím MK dospieť?
@oli18

@anonym_autor kto boli tie stalkujuce nicky? Respektíve čo sa vlastne stalo, čo tu spomínate? Vieš mi pls povedať?

autor
22. júl 2025
@akje

@anonym_autor kto boli tie stalkujuce nicky? Respektíve čo sa vlastne stalo, čo tu spomínate? Vieš mi pls povedať?

@akje neviem, kto stalkoval, nesledovala som to. Mierila som na to, že namiesto riešenia podstaty problému - neetickemu správaniu istých užívateľov, tolerovania porušovania ich vlastných pravidiel, riesia asi upadajúcu návštevnosť, záujem, týmito zmenami. Vyjadrovať opačne nazory sa da primerane bez urážok.

brendaa
22. júl 2025

pre mňa je to zahltená plocha a komentovať anonymne to nie, to nie som ja potom, som rada, že som tu brendaa a vžila som sa s tým nickom hneď😀

akje
22. júl 2025
@anonym_autor

@akje neviem, kto stalkoval, nesledovala som to. Mierila som na to, že namiesto riešenia podstaty problému - neetickemu správaniu istých užívateľov, tolerovania porušovania ich vlastných pravidiel, riesia asi upadajúcu návštevnosť, záujem, týmito zmenami. Vyjadrovať opačne nazory sa da primerane bez urážok.

@anonym_autor dik za odpoved. Už presne viem kto si. Len 1 jediný človek na mk takto komunikuje ako ty. A poviem ti na to len jedno.
To, že nepoužívaš vulgarizmy neznamená, že si slušná a nikoho neurazas.
K urážke osoby patrí aj prekrúcanie slov a vkladanie výrokov do úst, ktoré nikto nikdy nevyslovil, len si si niečo domyslela.
To, ze sa tu rozmohla anonymita ti zabraňuje na druhých vyťahovať počas diskusie, čo sa ti hodí a zahmlievať tak hlavný point dialógu. Samozrejme, že sa ti to nepáči.
Všetci sme tu anonymní tak či onak. Jedine, čo táto zmena urobila je to, že taká ako ty už nemôže taktizovať pri vedení rozhovoru a zatlacani druhého do kúta vecami mimo témy To je cele.
Maj sa.

anonym_371903
22. júl 2025
@akje

@anonym_autor dik za odpoved. Už presne viem kto si. Len 1 jediný človek na mk takto komunikuje ako ty. A poviem ti na to len jedno.
K urážke osoby patrí aj prekrúcanie slov a vkladanie výrokov do úst, ktoré nikto nikdy nevyslovil, len si si niečo domyslela.
To, ze sa tu rozmohla anonymita ti zabraňuje na druhých vyťahovať počas diskusie, čo sa ti hodí a zahmlievať tak hlavný point dialógu. Samozrejme, že sa ti to nepáči.
Všetci sme tu anonymní tak či onak. Jedine, čo táto zmena urobila je to, že taká ako ty už nemôže taktizovať pri vedení rozhovoru a zatlacani druhého do kúta vecami mimo témy To je cele.
Maj sa.

@akje Akože to je ta čo si zrušila účet?

autor
22. júl 2025
@akje

Maj sa.

@akje úprimne nemyslim si podľa tvojho popisu, že som ta o ktorej píšeš. Teba si nejako nepamätám a ani nerobím čo opisuješ, áno, súhlasím, že take správanie vôbec nie je v poriadku a tiež by sa mi to nepáčilo.
Anonymita na fore je skôr technická, pretože ako užívateľ pod nejakym menom nesies určitú identitu, svoju históriu, v tom je rozdiel. Po nejakom čase začneš niekoho rozpoznávať, vytváraš si obraz, sympatie, možno dôveru či naopak, proste je to prirodzene, ťažko toto poprieť. To ale presne nie je dôvod to zneužívať a vyťahovať niečo.
Teraz je ta anonymita v podobe náhodných čísel úplná, môže to byt v niečom pozitívne, negatívne, o tom je diskusia.

autor
22. júl 2025
@anonym_371903

@akje Akože to je ta čo si zrušila účet?

@anonym_371903 nie, účet mám stále. Či myslis, že si ona vytvorí (teda akože ja, či ona, mám zmätok) iný a bude pokračovať? Nevyzerá na taký tip. To rovno mohla všetko písať anonymne, nemusela ho ani rušiť, nedávalo by to zmysel.

lenkapriezvisko
23. júl 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor a presne to asi admin chcú, aby tu bolo viac horúco ✌️ mne to nevadí, lebo nepáčilo sa mi ani anonymná otázka a ostatní museli odpovedať bez anonymity (aj keď, nikoho tu už nenutia mať fotky a svoje údaje). Hej, je to tu drsnejšie.

@kavasmliekom nooo ja som dnes v jednej téme odpovedala priamo bez urážky , len čisto satira a admin mi vymazal komentáre vraj sú nevhodné a pani ktorej som odpovedala má tam vyprezyvala ale to bolo ok 😂😂😂

kavasmliekom
23. júl 2025
@lenkapriezvisko

@kavasmliekom nooo ja som dnes v jednej téme odpovedala priamo bez urážky , len čisto satira a admin mi vymazal komentáre vraj sú nevhodné a pani ktorej som odpovedala má tam vyprezyvala ale to bolo ok 😂😂😂

@lenkapriezvisko tak možno admin založil diskusiu a nechcel ťa tam 🤣🤣

lenkapriezvisko
24. júl 2025
@kavasmliekom

@lenkapriezvisko tak možno admin založil diskusiu a nechcel ťa tam 🤣🤣

@kavasmliekom no hej lebo niektoré ženy nevedia prijať kritiku od "inej ženy" a su hotové

Strana
z2