Skúsenosti s e-shopom valentyna-bratislava.com
Baby máte skúsenosti s touto stránkou? nejako sa mi to nepozdáva.
@rozovykon ešte si nastav na karte nižší limit na internetové a MOTO platby, ak by si naletela na podvod aby nebola veľká škoda.
Ak platíš u podvodníka kabelku za 100€ ale limit na karte na internetové nákupy máš 3000€ tak podvodník ti bude vyťahovať viac peňazí, bude tvojou kartou platiť kde kade.
Fotky vygenerované AI, vymyslený príbeh s chybami, v ponuke originály cudzích značiek za zlomkovú cenu. Ale komu nieje hanba kúpiť si fejk, nech si aspoň prečita ich "právne upozornenie" (opäť automatický preklad AI s chybami):
"Všeobecné vyhlásenie o odmietnutí zodpovednosti
Spoločnosť VALENTYNA funguje na základe „as-is“ a neposkytuje žiadne záruky, vyhlásenia ani ubezpečenia týkajúce sa presnosti, spoľahlivosti alebo úplnosti informácií uvedených na tejto webovej lokalite. Všetky produkty a služby sú ponúkané bez akýchkoľvek záruk, či už výslovných alebo implicitných.
Obmedzenie zodpovednosti
V maximálnom rozsahu povolenom zákonom spoločnosť VALENTYNA nenesie zodpovednosť za:
* Akékoľvek nepriame, náhodné, osobitné alebo následné škody vyplývajúce z používania našej webovej stránky, produktov alebo služieb..."
Ahojte, no ja som zrejme naletela, pretože som zaplatila za kabelku, ale potrebovala som zmeniť dodaciu adresu, tak som im písala email a vždy sa mi vrátila odpoveď, že adresa sa nenašla 🙈🙈 tak som si išla vyhľadať nejaké iné kontakty, a našla som túto konverzáciu. Napíšem teda na SOI a prípadne podám trestné oznámenie, keďže išlo o 90€, lenže ak ide o podvod, neviem, či budem mať úspech a niečo sa vyrieši. Alebo mám zavolať do banky či mi vedia s tým pomôcť?
Ahojte, no ja som zrejme naletela, pretože som zaplatila za kabelku, ale potrebovala som zmeniť dodaciu adresu, tak som im písala email a vždy sa mi vrátila odpoveď, že adresa sa nenašla 🙈🙈 tak som si išla vyhľadať nejaké iné kontakty, a našla som túto konverzáciu. Napíšem teda na SOI a prípadne podám trestné oznámenie, keďže išlo o 90€, lenže ak ide o podvod, neviem, či budem mať úspech a niečo sa vyrieši. Alebo mám zavolať do banky či mi vedia s tým pomôcť?
@petruska1301 Ak si platila kartou a neprišlo do stanovenej lehoty, môžeš žiadať banku o chargeback.
Dúfam, že si použila jednorázovú alebo virtuálnu kartu a neohrozila svoj hlavný účet a hlavnú kartu.
O čo pri chargeback-u ide? Zjednodušene sa dá povedať, že je to reklamačný medzibankový proces, pri ktorom banka neoprávnenú, chybne zaúčtovanú alebo neautorizovanú platbu spätne zaúčtuje. „Najčastejšie ide o prípady, kedy si obchodník nesplnil záväzok a tovar, za ktorý klient zaplatil nedodal v požadovanej kvalite alebo vôbec, ak klientovi prišiel iný tovar ako si objednal, ale časté sú aj prípady, že miesto originálneho tovaru bol klientovi doručený „fejk“,
https://www.zbk.sk/aktualita/neuspesnu-reklamac...
@petruska1301
Aj ja som naleteli. Zaplatila. Podarilo sa niečo? Banka nevedela stornovať platbu.
@petruska1301 Ak si platila kartou a neprišlo do stanovenej lehoty, môžeš žiadať banku o chargeback.
Dúfam, že si použila jednorázovú alebo virtuálnu kartu a neohrozila svoj hlavný účet a hlavnú kartu.
O čo pri chargeback-u ide? Zjednodušene sa dá povedať, že je to reklamačný medzibankový proces, pri ktorom banka neoprávnenú, chybne zaúčtovanú alebo neautorizovanú platbu spätne zaúčtuje. „Najčastejšie ide o prípady, kedy si obchodník nesplnil záväzok a tovar, za ktorý klient zaplatil nedodal v požadovanej kvalite alebo vôbec, ak klientovi prišiel iný tovar ako si objednal, ale časté sú aj prípady, že miesto originálneho tovaru bol klientovi doručený „fejk“,
https://www.zbk.sk/aktualita/neuspesnu-reklamac...
@maranco ďakujem za info. Použila som virtuálnu kartu, aké na druhý deň som si ja dala zablkovat a spísali sme žiadosť o preverenie podvodnej transakcie. Majú na to 30 dní, tak musím čakať.
@petruska1301
Aj ja som naleteli. Zaplatila. Podarilo sa niečo? Banka nevedela stornovať platbu.
@mimi852021 majú sa mi ozvať do 30 dní, ako reklamácia, ale ak mi ten tovar nepríde a aj reklamácia bude neúspešná, skúsim sa odvolať ešte na chargeback, ktorý spomína maranco. Dám vedieť, ako to dopadlo.
@petruska1301 Ja dnes tiez...JA ako nedovercivy clovek, co dava rozumy svojim rodicom ohladom podvodov...Hanbim sa jak pes...Platila som cez google pay..Platba bola v "rezervacii" (co vlastne pre mna znamena len ro, ze odomna odisla, ale caka na pripisanie prijemcovi).Volala som okamzite do banky, zablokovali mi kartu, resp.zrusili, aby nebolo lozne tahat dalsie platby, pripadne udaje a pani spisala reklamaciu. No a cakame😏. Ak sa to nepodari, bude ma to stat 50€, co ma nezruinuje, ani nic, ale nastve 😬
Dievcata, aj mne sa podarilo takto naletiet. Tiez som hned blokla kartu. Objednavala som 16.4. Dnes mi prisiel balicek. Dorucovatel Honkong Yunexpress Logistics... Dosla kabelka. Podoba sa na tu z obrazka, dokonca vonia za kozou, ale je to nejaka cinska napodobenina.
Dievcata, aj mne sa podarilo takto naletiet. Tiez som hned blokla kartu. Objednavala som 16.4. Dnes mi prisiel balicek. Dorucovatel Honkong Yunexpress Logistics... Dosla kabelka. Podoba sa na tu z obrazka, dokonca vonia za kozou, ale je to nejaka cinska napodobenina.
@mifka80 fíha tak máš aspoň kabelku 🙂
Pripájam sa k "naleteným" VALENTINA-Bratislava
Kúpila som si kabelku (ani mi na um nezišlo, že Honkong mi pošle tovar).
Áno, príbeh určite vymyslený, obrázky-kožené výrobky, v skutočnosti mi prišiel nevydarený kabelkový plast. Hodnota tak max.10€. Zaplatila som 49,95. Až následne som si poriadne prečítala stránku: v skratke" za nič nezodpovedajú". V ten istý deň som ich kontaktovala cez ich stránku-vrátiť tovar. Zatiaľ prešlo 5 dní a odozva žiadna. Temer s istotou, ani nebude ...
Áno, príbeh určite vymyslený, obrázky-kožené výrobky, v skutočnosti mi prišiel nevydarený kabelkový plast. Hodnota tak max.10€. Zaplatila som 49,95. Až následne som si poriadne prečítala stránku: v skratke" za nič nezodpovedajú". V ten istý deň som ich kontaktovala cez ich stránku-vrátiť tovar. Zatiaľ prešlo 5 dní a odozva žiadna. Temer s istotou, ani nebude ...
@repas ak si platila kartou a je to fejk môžeš využiť cez svoju banku chargeback
@petruska1301 aj ja som naletela… zaplatila som 84,95, 28.4.2025… keby sa nazbieralo viac obetí, aby sa dosiahla suma potrebná pre vyšetrovanie podvodu, možno by to stálo za to. Ako jednotlivec nemáme šancu
@repas ja 28.4.2025 - vyše 80€… neprišlo nič
@petruska1301 aj ja som naletela… zaplatila som 84,95, 28.4.2025… keby sa nazbieralo viac obetí, aby sa dosiahla suma potrebná pre vyšetrovanie podvodu, možno by to stálo za to. Ako jednotlivec nemáme šancu
@viva888 "aby sa dosiahla suma potrebná pre vyšetrovanie podvodu"? Akoze keby aj nasa policia nasla nejakym sposobom identifikovala z ktorej krajiny je niekto za tym - ci uz v Cine alebo niekde v Afrike ci blizkom vychode ci kde ktora spravila tu stranku tak to aj tak nebude vysetrovat ale posle nech to vysetruje policia v tej ich krajine. A aj ked to tam budu presetrovat max najdu na ziadost kto registroval ten web, tipujem ze to bude nejaka schrankova firma co takto registrovala dalsich 1000 domen a to bude vsetko...
Ahojte,aj ja som naletela,rovno som objednala 3 kabelky,pre seba a este 2 kolegyne,v robote sme to vyhliadli a riadne sa splasili.zdalo sa mi od zaciatku ze ta stranka je cudna,preklepy,obch.podmienky,ze nemaju kamennu predajnu a pod,ale clovek je hlupy...
Ked som odoslala objednavku tak som to pozrela riadne,a nasla ze ide o fejky z ciny za zlomkovu cenu.hned som blokla kartu a cez bianku riesim vratenie platby.1.odpoved z banky co prisla ze zamietli,ze tovar mi uz prisiel,co nebola pravda tak reklamacia ppkracuje.
dneska kabelky prisli,lacny fejk,od koze na mile daleko,budem volat do banky co teraz ideme robit.
na mail neodpisuje obchod,to je skoda casu.
kto nakupil,zrejme uz peniaze neuvidi na 100percent,a ci kabelku je otazne.ja mam aspon kabelky,dam manzelovi na naradie🤣
tolko moja skusenost
Ahojte,aj ja som naletela,rovno som objednala 3 kabelky,pre seba a este 2 kolegyne,v robote sme to vyhliadli a riadne sa splasili.zdalo sa mi od zaciatku ze ta stranka je cudna,preklepy,obch.podmienky,ze nemaju kamennu predajnu a pod,ale clovek je hlupy...
Ked som odoslala objednavku tak som to pozrela riadne,a nasla ze ide o fejky z ciny za zlomkovu cenu.hned som blokla kartu a cez bianku riesim vratenie platby.1.odpoved z banky co prisla ze zamietli,ze tovar mi uz prisiel,co nebola pravda tak reklamacia ppkracuje.
dneska kabelky prisli,lacny fejk,od koze na mile daleko,budem volat do banky co teraz ideme robit.
kto nakupil,zrejme uz peniaze neuvidi na 100percent,a ci kabelku je otazne.ja mam aspon kabelky,dam manzelovi na naradie🤣
tolko moja skusenost
@svetlana193 prečítaj si https://www.zbk.sk/aktualita/neuspesnu-reklamac...
O čo pri chargeback-u ide? Zjednodušene sa dá povedať, že je to reklamačný medzibankový proces, pri ktorom banka neoprávnenú, chybne zaúčtovanú alebo neautorizovanú platbu spätne zaúčtuje. „Najčastejšie ide o prípady, kedy si obchodník nesplnil záväzok a tovar, za ktorý klient zaplatil nedodal v požadovanej kvalite alebo vôbec, ak klientovi prišiel iný tovar ako si objednal, ale časté sú aj prípady, že miesto originálneho tovaru bol klientovi doručený „fejk“
@svetlana193 prečítaj si https://www.zbk.sk/aktualita/neuspesnu-reklamac...
O čo pri chargeback-u ide? Zjednodušene sa dá povedať, že je to reklamačný medzibankový proces, pri ktorom banka neoprávnenú, chybne zaúčtovanú alebo neautorizovanú platbu spätne zaúčtuje. „Najčastejšie ide o prípady, kedy si obchodník nesplnil záväzok a tovar, za ktorý klient zaplatil nedodal v požadovanej kvalite alebo vôbec, ak klientovi prišiel iný tovar ako si objednal, ale časté sú aj prípady, že miesto originálneho tovaru bol klientovi doručený „fejk“
@maranco mam to uz nastudovane,volala som do TB,tak spisali ze nebola dodrzana doba dodania a povaha tovaru,a reklamacia platby pokracuje dalej.ale kedy bude odpoved a pod.nevedia povedat.jasne treba to riesit kto naletel,a hlavne o tom pisat nech druhi nenaletia
@maranco mam to uz nastudovane,volala som do TB,tak spisali ze nebola dodrzana doba dodania a povaha tovaru,a reklamacia platby pokracuje dalej.ale kedy bude odpoved a pod.nevedia povedat.jasne treba to riesit kto naletel,a hlavne o tom pisat nech druhi nenaletia
@svetlana193 daj potom vedieť výsledok reklamácie
Ojb. Už len na tej reklame bol foto vytvorená cez AI. Vždy, vždy, vždy keď nieco objednávate, pozrite kontakt vi je uvedený názov firmy a dajte vyhľadať do google. Pri takýchto podvodoch väčšinou názov firmy ani nie je uvedený. Rovnako treba čítať aj obchodné podmienky, a či je tam aj nejaký kontakt alebo len email. Ale hlavne zadať do google aj názov stránky a recenzie. Konkrétne na túto už upozorňovali, že je to podvod
@svetlana193 daj potom vedieť výsledok reklamácie
@maranco urcite napisem ako pochodim
@maranco urcite napisem ako pochodim
Pre všetky, ktoré sa tiez nechali takto oklamať a podali reklamáciu v banke. Mne odpovedali, že nakoľko som platbu autorizovala, reklamáciu neuznávajú. A nezabudli ma upozorniť na podvodné stránky...akože absolútne fiasko. @maranco napísala som im aj žiadosť o chargeback na základe nedodržanie lehoty dodania, takže teraz čakám na info k tomuto
@viva888 ja mam sumu za 307 eur. Taktiez mam podanu reklamaciu. V banke ma vysmiali, ze neni sanca na vratenie penazi. Uz sme objavili aj podobnu stranku na predaj kozenych topanok. Sidlo maju uvedene v Holansku. Zatial nam nic neprislo.
tolko moja skusenost
@svetlana193 u nas to bolo podobne. Jedna kolegyna si chcela kupit kabelku. Pridala sa dalsia a este dalsia. Tak sme mali vacsiu objednavku. Isla uhradit a nepresla jej platba, skusila druha kolegyna ani tej nepresla platba. Z mojej karty to nakoniec preslo. Zial na moje nestastie. Kolegyni co to ako prva platila banka automaticky zablokovala kartu, ze je to podozriva platba v zahranici. Zistila to ale az o niekolko dni neskor. Takze niektore banky to dokazu detekovat ak chcu. Ine nie.

@rozovykon stránka vznikla pred 3 dňami s utajeným vlastníkom, bude to podvod
https://www.whois.com/whois/valentyna-bratislav...
nemáš tam názov firmy, adresu, IČO s kým uzatváraš obchod
našla si ju cez reklamu na sociálnej sieti?