Skúsenosti s eshopom bonky.sk
Mate niekto skusenost s e-shopom bonky.sk?
Baby, tak ako ideme písať hromadnú sťažnosť, písať na SOI, podať podnet na políciu alebo písať do relácie na STV Reportéri....????
Ja sa svojich peňazí nevzdám. Aj keď je to 36€. 🙅
@vivien919 Ahoj, už si kontaktovala svoju banku? Aj ja by som chcela naspäť peniaze, tovar nech už ani neposielajú. Dnes mi písali mail, ze mi peniaze neposlu, lebo objednávka už bola expedovana... Ale to je blbosť. Viem, že internetový predaj sa dá zrušiť odstúpením od zmluvy. Prečo to však oni neakceptujú????
Aha, čo mi dnes odpisali:
"Dobrý den, vážený zákazníku,
zkontrolovala jsem Vaší objednávku a balíček je na cestě k Vám, dodavatel ji odeslal na Vámi uvedenou doručovací adresu a bohužel ji už není schopen zrušit. Snažili jsme se dělat co bylo v našich silách, ale stornovat objednávku už nedokázal ani náš dodavatel z důvodu, že mu to neumožnila ani logistická společnost. V ustanovení čl. 18 odst. 1 směrnice je stanoveno, že pokud se strany nedohodly ohledně doby dodání jinak, obchodník dodá zboží do fyzického držení spotřebitele nebo je převede pod jeho kontrolu bez zbytečných odkladů po uzavření smlouvy, nejpozději však do třiceti dnů ode dne jejího uzavření. V případě nesplnění této povinnosti spotřebitel vyzve k dodání v dodatečné lhůtě podle odst. 2, a pokud není ani tato splněna, je spotřebitel oprávněn smlouvu ukončit. Všechny tyto náležitosti máme uvedené v obchodních podmínkách, se kterými jste souhlasili při objednání, tudíž došlo k dohodě o době dodání. Odstoupit od smlouvy lze do 14 dnů ode dne převzetí zboží, dle občanského zákoníku paragrafu § 1829 - Odstoupení od smlouvy. Tyto informace máme taktéž uvedeny v našich podmínkách. Odstoupit od kupní smlouvy můžete ihned poté, co obdržíte zboží. Prosíme tedy o setrvání maximálně 40 pracovních dní, 95% zásilek je doručeno do 30 prac. dní.
Objednávka Vám bude doručena a poté můžete odstoupit od kupní smlouvy a zašlete nám zboží zpět.
Děkujeme za pochopení.
S pozdravem Lenka za tým Bonky.sk"
No baby,ja som im poslala 16.12. cislo uctu,lebo si ho sami vypytali,pretoze moj tovar sa vypredal a doteraz nemam prachy na ucte,tak som im dnes pisala a som zvedava,ci mi odpisu a co odpisu.
Akoze 30e im nenecham,nech na to zabudnu.
Este chvilu pockam,inak pojdem do banky a budem ich vymahat a kedze mam aj maily od nich,ze mi maju peniaze vratit,tak hadam sa mi to podari.
karolina196 mám presne taký istý prípad ako ty. Už mi ani neodpisuju posledný mail od nich aby som poslal číslo účtu, kde vrátiť peniaze a už 4 dni nič. Šmejdi
@marcel299 Ani mne neodpisali,zatial.Budem ich atakovat aj bud.tyzden a ked nic,tak znova a ked skonci zakaz vychadzania,tak idem do banky.
Ty im tiez znova potom napis a ked nic,tak riesit cez banku.
Kamoska mala kedysi tiez problem s pochybnou strankou.Dlho nedostavala tovar,tak im pisala,potom jej odpisali,ze jej vratia peniaze a 2 mesiace nemohla od nich tie peniaze dostat,tak uz sa to rozhodla riesit cez banku a mala aj od nich ulozene vsetky maily,takze sa nakoniec svojich penazi dockala,ale vyriesene cez banku.
To su sami ti isti darmožrači,ktori kazdu chvilu zalozia nove stranky,ked sa im tie stare stopnu.
@karolina196 do banky ísť môžeš na to zákaz nevzťahuje.
@petuskaa1 Ja viem,ale este pockam ako sa budu dalej chovat.Ak ozaj uvidim,ze ma ignoruju,tak budem mat aj dokaz,ze dlho nereaguju.Teraz boli sviatky,tak to nehrotim,ale po novom roku to budem razne riesit.
@karolina196 no pozri sem asi moc už nečakajme
@petuskaa1 S tymto som nejak ratala,ale banka to moze vymahat z toho uctu kam isli peniaze,ale sak uvidim,ci sa mi to podari.Kamoske sa to podarilo,trvalo to tiez dlho,ale nakoniec mala peniaze spat.
@karolina196 ja sa tiež chystám nato.
@alinka183 Ahoj Alinka. Ano mam skusenost. Bohuzial. Je to firma Suprisimo. Bonky a Suprisimo zastresuje ta ista podvodnicka firma v Cechach. Pri objednavke ziadny mail o potvrdeni o objednavke nepride. Emailova adresa ktora je tam akoze uvedena je nefunkcna. Je tam aj jedno tel.cislo avsak ked tam zavolas, ten pan nema akoze nic spolocne s danou firmou. A co je najhorsie,cez sms ti posielaju spravy ze dana objednavka nebola uhradena pricom to nie je pravda. Avsak ak chces odpisat na danu sms, neda sa. Som strasne nahnevana!! Idem bojovat a cim viac ludi sa prida tak dufam ze taketo odrbavacke firmy zaniknu. Ja to tak urcite nenecham!
@petuskaa1 Mas pravdu Petuskaa. Treba to riesit a urcite to nenechat tak! Bonky a Suprisimo zastresuje ta ista podvodnicka firma. Nelegalne sa obohacuju na ludoch a pri Suprisimo si uz ani nedali namahat vytvorit normalnu mail.adresu. Uvedena mail.adresa je nefuncna,mobilne cislo je tiez podvod!
@alinka183 Objednala som začiatkom októbra jesenné čižmičky. Recenzie boli na ich stránke samé dobré.Prišli v polovici novembra v sáčku z Číny. Smrdeli lepom, no keď som videla, že všetko bolo popísané po čínsky hneď som vedela, odkiaľ sú a, že s reklamovaním by bol problém, tak som si ich vzala do práce, nedalo sa v nich ísť, podošva pružila a cestou sa mi aj jedna odlepila a celá koženka dolu opadala. Keď som im hneď napísala, že žiadam vrátiť peniaze, lebo sa mi čižmy cestou do práce rozpadli, poslala som im aj 3 fotky, tak mi odpísali, že peniaze mi nepošlú, lebo čižmy už boli odoslané. V druhom e-maily som im vysvetlila, že mi prišli, ale že sa rozpadli a, že ak mi do konca novembra nepošlú peniaze budem nútená dať to na SOI. Napísali mi, že mi hneď nemôžu poslať peniaze, nech si vypíšem reklamáciu. Potom mi prišlo, že majú 30 dní na vyjadrenie, že sa mám ja potom ohlásiť ako sa vyjadrili. Reklamáciu mi uznali 16.12., no do dnešného dňa peniaze neprišli, už ani nereagujú. Po prečítaní skutočných recenzií som zistila, že ani jednej nevrátili peniaze. Tiež to už chcem riešiť cez SOI.
@adrianabazar ale tu už soi nepomôže treba dať to trestné už nás je toľko aj na FB
@petuskaa1 Som za. Ako ste to riešili cez banku, nerozumiem tomu.
@adrianabazar Mne odpisali na moj mail,ked som sa pytala kde mam tovar,ze uz je vypredany,tak si vypytali cislo uctu a doteraz mi peniaze neposlali a uz ani nereaguju.Toto uz je riadny vrchol,ked ani smejd mi nepride a ani peniaze nehodlaju vratit.
Treba to fakt asi riadne riesit,lebo to je jedna velka zgerba,ktora sa takto obohacuje na ukor inych.
@petuskaa1 Dievcata ja nemam FB ale som v tom s Vami!!
Tak zienky.Rano mi odpisali a vypytali si znova cislo uctu.Uz ma fakt seru.Vidim,ze to natahuju ako sa len da.Cakam do pondelka,potom posielam posledny mail a ked nic,tak uz to riesim cez banku
@karolina196 Drzim palce Karolinka. Aj ja to chcem riesit cez banku. Odrbavàči hnusni!
Tiež som sa nechala oklamať. Kúpila som manželovi zimnú bundu na 50€!a dnes mi prišla tenká a mala obluda. Vrátili niekomu už peniaze?
@zuzana888888 Dakujem,snad sa nasich penazi dockame,zmrdi jedni!
-objednávala som z Bonky ešte v novembri. Doteraz nič neprišlo ,aj ke%d už je tovar dávno vyskladnený . No doručovacia spoločnosť stále neeviduje číslo balíka. Čiže neexistuje žiaden tovar podľa všetkého☹(

@petuskaa1
@slamienka Zienky,preto ja hovorim,ze ten eshop je riadny odžub a treba si stať za svojim a nenechat to len tak.Ja sa svojich penazi nevzdam a sami mi napisali,ze sa tovar vypredal a ze mi vratia peniaze,takze cakam dalej a ked nic,tak sa budem domahat.Su to vase peniaze a im ani cent nepatri,takze do toho!
@2008viera