Skúsenosti s fashy.sk
Dobrý deň. Má , prosím, niekto z vás skúsenosti s nákupom na stránke fashy.sk? Ďakujem za odpovede.
@luciastasikova vkusne som im vypisoval , že kde je zásielka a podobne, lebo ani sledovanie zásielky nefungovalo, písal som im že to budem riešiť cez právnika a soiku a tak podobne, až potom mi dali nejaký reklamačný formulár na vrátenie peňazí, kde som zadaval číslo účtu a aj to trvalo minimálne týždeň keď nie viac pokým prišli peniaze... Celé to trvalo skoro pol roka.... Otras nikdy viac!!!
@darinkal bohuzial maju to dobre osetrene 🫤 ako pisali uz vyssie tak nepisu kedy bude tovar doruceny ale kedy bude odoslany 🤦🏼♀️a v podmienkach maju ze na dorucenie maju v krajnom pripade az 365 dni 🤷🏼♀️bohuzial je to len nasa chyba ze sme si poriadne nepreverili ten eshop 🤷🏼♀️
ale teda nechcem im to len tak darovat a chcem ziadat peniaze spat…uz sme si s nimi vymenili zopar mailov a stale sa len odvolavaju na to zd balik pride 🤷🏼♀️ a ked som im pohrozila ze ked aj pride budem to chce z principu vratit tak ma odvolali na nejakeho predajcu z ciny kam mozem potom balik na vlastne naklady vratit a cakat na vratenie penazi 🤦🏼♀️ preto ma zaujimalo ako sa podarilo ze vratili peniaze 🙏🏻
@rastyp takze chce to len vytrvalost 🙏🏻 dakujem za radu
vyskusame a snad sa podari 🙏🏻
@petkohrasko dobry den
balik nakoniec po 3 mesiacoch dorazil a nedali si vo fashy ani tu robotu aby to preposlali…prislo mi to ako bezne chodi balik z aliexpresu od nejakeho cinskeho predajcu a este som musela 2€ doplatit clo 🤣 moja chyba…nikdy viac….
@zuzanka1307 to fakt? mne zatial nic😔
@zuzanka1307 clo si iste neplatila, na zásielky do hodnoty 150€ sa clo neplatí
Zásielky nepatrnej hodnoty odoslané z tretej krajiny príjemcovi v Únii, ktorých hodnota nepresahuje 150 EUR na jednu zásielku (napr. internetový nákup).
https://www.financnasprava.sk/sk/obcania/clo/os...
Platí sa 20% daň, a tá teda už bola započítaná v cene tovaru.
To je len poplatok pošte, ktorý si vymysleli pre zásielky mimo EÚ, že skontrolujú papiere k zásielke a nazývajú to "clo".
https://blog.sme.sk/rudolfszekely/spolocnost/sl...
Ak máš k tým 2€ doklad, tak skús to vymáhať od fashy.sk predsa si im zaplatila plnú cenu ktorú uvádzali v zmluve, tak žiadne poplatky navyše nemáš platiť.
Poslali ti aspoň sledovacie číslo? Že si videla kedy príde? Veď ako si mohla dopredu vedieť, že je to od fashy.sk ak chceli poplatok.
@maranco tak potom neviem co to bolo ten poplatok ale na zltom listku bolo napisane “doplatit 2€ clo” 🤷🏼♀️tak som zaplatila sak co uz s tym 🤷🏼♀️akoze nevedela som ze to je ten balik od fashy najprv…cakala som list z uradu a povodne som myslela ze je to ten az postarka mi vravi ze je to balik z aliexpresu …skoro som to nechala
na poste lebo som to brala ako
omyl kedze z aliexpresu neobjednavam…az
potom mi doslo ze to asi je ten balik z fashy…dokonca mi to prislo v dvoch samostatnych balikoch od dvoch roznych predajcov den po dni 🤦🏼♀️ lebo som mala objednane spolu 3 polozky a asi kazda bola od ineho 🤦🏼♀️
ale tak mam to doma a uz o nich nechcem ani pocut…a nemam chut sa s nimi dotahovat o 4€( kedze oba som doplacala 🤪)
dufam ze si toto precita co najviac ludi a viac sa nikto nenecha napalit 🙏🏻
@maranco a teda ziadne sledovacie cislo neposlali…vobec nic…ani uz neodpisovali na maily takze necakala som ziadne potvrdenie o odoslani…popravde uz som s tym bola vyrovnana ze to nepride 🤷🏼♀️
tak aspon mam tovar aj ked o 200% drahsi ako by som ho zohnala sama na aliexprese 🤣🤣🤣aj na vlastnych chybach sa clovek uci 😉
@zuzanka1307 z aliexpresu mi chodí tovar za 2-4 týždne
Takže títo podvodníci keď si čakala 3 mesiace to potom robia tak, že ani neobjednajú tovar, možno čakajú, že na to zabudneš a len preto že si ich otravovala, tak nakoniec to objednali. Inak aliexpres mi nosí kuriér nie pošta a nič nedoplácam.
Tak to možno objednali z iného čínskeho obchodu.
@petkohrasko Os polky septembra márne čakám, i keď som im poslala emaily, na vrátenie peňazí alebo poslanie tovaru- a nič. :(
@maranco no co vam poviem 🤷🏼♀️
presne ako pisete
objednaju tovar az ked clovek velmi otravuje alebo dufaju ze to vzdate a zabudnete ze ste vobec cosi objednali…priznam sa ze aliexpres neobjednavam tam neviem ako chodia baliky ale toto prislo priamo od nejakeho cinskeho predajcu 🤷🏼♀️
@zuzanka1307 aliexpress mi príde tak, že tá pôvodná nálepka od čínskeho predajcu je prelepená novou nálepkou z Budapešti, tam riešia daň aj colné konanie. A zavolá mi nejaký kuriér (nie poštový) a donesie žltú obálku.
Keď to predtým chodilo cez poštu tak nechávali rovno na pošte, lebo je hrubšia "nadrozmerná zásielka".
Googlil som telefónne číslo 19923291420 tak mi našlo zásielky aliexpress od obchodníka s batériami.
Dobrý deň,
aj ja nemám dobrú skusenosť s touto podvodnickou firmou. Ojednávku mi potvrdili,
potvrdili aj prijatú platbu a tým to skončilo. Na maily sa neobťažujú odpovedať, urgencie pre nich nič neznamenajú. Zostáva mi len ich bombardovať a poslat na nich SOI a zverejnovať a poukazovať na ich neserioznosť.
Dobrý deň.
Ja som objednávala začiatkom októbra, žial v ten čas, ešte žiadne poriadne recenzie neboli okrem ich stránky. Ale vyskúšala som.
O potvrdeni objednávky mi nič neprišlo, neprišlo mi ani , že balík odoslali. Ja som bola veľmi nahnevaná tak som začala písať maily. No odpovede boli ako skopírované, ako keby ich moja otázka ani nezaujímala.(Ona ich naozaj nezaujímala) Na stránke majú , že si viete pozrieť nejako balík kde je či čo. Mne tam písalo, že ani neexistuje. Poslali mi zasa ten istý mail čo už 2x. Začala som byť fakt nepríjemná. 3x denne som žiadala o link kde je moja zásielka, vrátenie peňazí a písaním zlých recenzií. Naschvál som chcela dať recenziu na ich stránku ale viete čo? Oni ju musia schváliť, čiže zlá recenzia sa tam nikdy nedostane. Po dlhom boji vyposovania a nevzdania sa mi poslali 2 pofiderne linky na sledovanie zásielky. Začiatkom januára to prišlo. Nezodpovedalo to tomu, čo to malo byť. Mrzelo ma to keď to mal byť darček. Ani som dokonca nevedela, že to je z Číny.🙂
NEODPORÚČAM a dúfam, že si prečíta čo najviac ľudí recenzie, aby neboli potom sklamaní.
@danuseburdyova ahoj. Ta stránka funguje už rok. Zaujímalo by ma že prečo s tým nikto nic nerobí. Koľko ľudí už poslalo soi? Malo to vôbec efekt ? Keď tá stránka stále existuje ? Ja tomu nerozumiem. Ja čakám na bundu 19.12 som ju objednala. Včera som im napísala vyhrážny imail. / z ktorých si oni nic nerobia / chcela som od nich sledovacie číslo kde sa nachádza zásielka. Ja som kúpila bundu za 130€. Moj syn ma tlačil do toho. Chcel ju pod stromček. Bolo napísané expres dodanie a keďže ma súril čas Vianoc tak som nic nekontrolovala. Bolo to veľmi zbrkle. Inak tak nekonam. Ešte som sa nenechala oklamať. Keby ma syn nesuril neobjednam to. Ale on tu bundu veľmi chcel pod stromček a inde som ju nenašla. Samozrejme že keď už bol kľud po Vianociach tak som ju začala hľadať a našla som ju na ali za 48€. Skoro ma porazilo. Sú to fakt svine. A desim sa toho ako od nich dostanem platbu ak mi nic nepríde od nich. Strašne som na seba nahnevaná že som sa prvý krat v živote nechala oklamať !
@darinkal tých pochybných obchodov je veľa
https://www.coi.cz/pro-spotrebitele/rizikove-e-...
Ja používam tieto zásady.
Nenakupujem tam kde vyskočí reklama ale tam kde si to sám nájdem. často si podvodníci zaplatia za reklamu aby nachytali ľudí a potom sa zbalia.
Chcem vedieť od koho budem nakupovať. Pozriem kontakt, alebo obchodné podmienky odkiaľ je tá firma. Musí uvádzať sídlo/adresu a IČO.
https://fashy.sk/kontaktni-udaje iba email, to je prvé varovanie
https://fashy.sk/obchodni-podminky sídlo Dubaj, Spojené Arabské Emiráty druhé varovanie to už stačí na to že ďalej ani nepozerám, keď si pomyslím či naozaj chcem kupovať niečo od vlastníka z Dubaja ak sa tvári, že funguje na slovensku?
podľa https://whois.sk-nic.sk/ vznikli 2/2022 takže dosť krátko.
Napríklad doména uddychuj.sk "cestovka" podľa whois.sk-nic.sk vznikla 7/2022 takže nemajú za sebou ani jednu hlavnú sezónu, určite nekupujem pobyt, kým nezistím, že prežili aspoň jeden rok fungovania.
Potom použijem google na názov domény + recenzie alebo skúsenosti a hľadám, prípadne používam heureka.sk a tam sú recenzie zákazníkov ak sú v ich zozname obchodov.
@darinkal pozri si napríklad bonky.sk vznikli 2020-06
20.8.2021 vydala SOI varovanie
https://www.soi.sk/sk/informacie-pre-verejnost/...
a fungujú doteraz, ich reklamy naďalej vyskakujú ľudom aj na FB, lebo tým kde si nakupujú reklamy je to jedno, hlavne že zarobia na reklame.
Zistil som, že SLSP blokuje posielanie platby na ich účet, známa mi rozhorčená volal že sa je vrátila platba čo si niečo z netu objednala. Čo má s tým robiť. Keď mi potom povedala o čo ide tak som ju "zaškolil" nech je rada, že ju banka ochránila.
@darinkal to blokli platbu na účet bonky.sk a nie fashy.sk
Ale skús sa sťažovať aj v banke možno keď vás bude viac, začnú blokovať aj ich účet.
Vlastníkom oboch "e-shopov" je tá istá firma v Dubaji
Len to, že nový bankový účet sa dá zriadiť do pár minút online, takže to je len také polovičné riešenie.
Podľa článku https://zive.aktuality.sk/clanok/LVrafU5/sk-dom...
Pri pohľade na pôvod držiteľov slovenských domén, po Slovensku nasledujú Česko, Nemecko, Čína, Veľká Británia a Poľsko.
„Nováčikom v rebríčku top 5 je Čína. Domény držané v tejto krajine prudko narástli v lete 2022.
Podľa mapky Číňania vlastnia okolo 5 000-10 000 SK domén. Takže pochybných e-shopov len pribudne.
Prehľad najrizikovejších e-shopov z pohľadu SOI:
bonky.sk
suprisimo.sk
booho.sk
finlando.sk
rayray.sk
fashy.sk
gigastore.sk
Každý spotrebiteľ by si mal uvedomiť, že webová stránka, ktorá neuvádza názov predávajúceho (resp. uvádza predávajúceho z ďalekého zámoria) a neuvádza adresu, telefónny kontakt, IČO, obchodné podmienky, používa ilustračné fotografie výrobkov, vyžaduje iba platbu vopred - a navyše, pri komunikácii ponúka iba „kontaktný formulár“ nie je dôveryhodná.
@darinkal uzavrela si zmluvu s obchodníkom v Dubai, slovenská SOI k tomuto obchodníkovi píše
Nároky spotrebiteľov voči prevádzkovateľovi portálu je možné riešiť prostredníctvom lokálneho orgánu dozoru na nižšie uvedenej adrese, resp. emailovom kontakte:
Business Village
Department of Economic Development
Dubai
P.O.Box 13223
Dubai
UAE
https://www.moec.gov.ae/en/consumer-complaints1
+ poučiť svojich známych na čo si majú dávať pozor
@maranco mne teraz nakoniec po 3 emailoch prišiel tovar, ale to som im už napísala, že to, že som im zaplatila v septembri za tovar, ktorý mi dovtedy ( minulý týždeň) neprišiel, považujem za neoprávnené obohacovanie sa. Či pomohlo to , alebo to bola čistá náhoda, tovar mi nakoniec pár dní na to došiel.
@petkohrasko
@petkohrasko
@petkohrasko
@petkohrasko no mne už bunda prišla. Ale keď vidím za čo som zaplatila 140€. Och. Som na seba aj syna taká nakrknuta. Ako vravím. Bolo to všetko tak narýchlo aby som stihla darček. Že to takto dopadlo. Prvý krat som takto zbrklo reagovala. Po tomto už nikdy viac. Ale hlavne že to prišlo. Aj keď to nemá tu hodnotu. Takže môžem povedať že cca od 19.12 do 20.2 som čakala. a poštárka odomna vypýtala 3,80€ ešte asi clo. No dávajte si veru pozor na tieto stránky kde majú pofotene veci z aliexpresu. Ahojte
@petkohrasko Určite neodporúčam nič nakupovať. 3 mesiace čakám na zásielku a nič nedošlo a kto vie, či ešte vôbec dôjde. Ide síce o položku za 10 €, ale aj to je niečo. Pred Vianocami som v rýchlosti objednávala posledné darčeky a tu som ai nevšimla, že čo to je vlastne za stránku. A to pritom si dávam veľký pozor. Nevadí.
Damy-aj ja som krava.Uvidela som nieco ,co som hladala a ukazalo sa mi ,ze to maju na fashy- no a mna nanapadlo si precitat recenzie!!! A ked uz som objednala FUSAK do kocika,tak som sa este popozerala a objednala dalsie 2 veci.Cakam a cakam.....samozrejme,ze hned,ako som zaplatila prisla FRAZA,ze tovar je uz zabaleny bla-bla-bla.Potom som im napisala po mesiaci,ze co je???? Oni mi napisali ,ze tovar moze prist aj po 40 dnoch....ale stava sa to minimalne.Tak som pockala a po 40 dnoch napisala zase a .......velke .....Vsetci pisu tak slusne,ze nemam odvahu pisat to,co citim. Su to havada,ktori sa obohacuju a parazituju na takych osobach,ako som napriklad aj JA.A to mam univerzitu a niekolko diplomov.Teraz sa smejem,nie je to tragedia,ale POUCTE SA A NA NIC SI U TYCHTO HAJZLOV NEOBJEDNAVAJTE !Dufam,ze na nich niekto nieco najde a zneprijemni im zivot!!!! Co by dali za to niektori ludia,co uz nie su medzi nami,keby mali moznost riesit taketo PRKOTINY.Takze uzivajme si zivot!
@petkohrasko .Nikdy viac.Tovar mal byť espresne dodaný,od februára doteraz neprišiel.Na otázky mi odpovedajú, že tovar je na ceste a to od februára cestuje. čiže nemám ani tovar ani peniaze .

@zuzanka1307 vypisoval som im emaily každý druhý deň, hrozil právnikmi a soikami, a tak dookola, no nakoniec sa podarilo, trvalo to asi pol roka....