Sledovali ste Ijembucu a jej smutný príbeh?
Sledujete tuto babu? Velmi mi je jej ľúto ako sa zachovali v Koline k nej ohladom možnosti byt s manželom da sa povedať v poslednych chvíľach☹
Aj ked tie jej videjka posteľové s nim bezvladnym su otras, ale toto mi je fakt ľúto☹
Sledujem a je to hnus. Myslím to, ako sa zachovali v nemocnici. 🤮 Ani len zrnko ľudskosti neprejavili.
@anonym_autor ano sledujem už asi 6 rokov Maťku. To čo si nazvala otrasom je možno nepríjemné na pohľad pre nás šťastlivcov, ktorí si tým nemusíme prechádzať. Niekto v tom vidí aké je to "otrasné, niekto koľko je za tým práce a niekto zas koľko je za tým všetkým lásky a obety.. Keď ti je to také otrasné, stačí ich nesledovať.. U nich je to žiaľ každodenná realita, ktorú ako jedny z mála ukazujú. Človek si ani nevie predstaviť čo všetko sa skrýva za dverami domácností kde je hendikepovaný človek. Keď je niečo otras, tak to neľudské chovanie v Kolíne. To fakt nepochopím..
sledujem .. akurat som videla pribehy 😢
Môžete mi niekto napísať, čo sa stalo v tej nemocnici? Nechce sa mi to googliť.
Môžete mi niekto napísať, čo sa stalo v tej nemocnici? Nechce sa mi to googliť.
@anonym_225375 @anonym_225375 Martina Kavalir ma manzela, ktory ma ALS, takze sa nehybe, nevie rozpravat, maximalne nieco nezrozumitelne zamrmlat. Jeho zena ako jedina rozumie, co chce. Treba ho polohovat, aby nemal bolesti, pomoct mu ked sa zacne dusit a podobne. Stravu prijima pomocou pegu a prave na vymene pegu bol, nieco sa skomplikovalo a musel prespat v nemocnici. Ona chcela zostat s nim v nemocnici, aby bol pod dozorom, ak by sa zacal dusit a aby vedela za neho komunikovat, kedze doktori ani sestricky mu nerozumeju. On ma aj velke bolesti, ked nespravne lezi. Nebolo jej to umoznene v noci s nim zostat. Nechcela postel, len proste niekde na stolicke v izbe byt pri nom. Poprosila sestricky, ci nemoze aspon detsku vysielacku priniest, ak by sa zacal dusit v noci, nech ho sestricky pocuju, ale aj to v nemocnici odmietli. Tak nahrala vcera vecer na instagram video, kde vysvetluje cely tento pribeh a oznacila nemocnicu. Dnes previezli jej muza na JISku a ona sa k nemu snazi dostat. Medzi tym sa k situacii vyjadrila aj nemocnica na instagrame a slubila, ze pokial to kapacitne dovody dovolia, tak jej umoznia byt s nim
@anonym_225375 @anonym_225375 Martina Kavalir ma manzela, ktory ma ALS, takze sa nehybe, nevie rozpravat, maximalne nieco nezrozumitelne zamrmlat. Jeho zena ako jedina rozumie, co chce. Treba ho polohovat, aby nemal bolesti, pomoct mu ked sa zacne dusit a podobne. Stravu prijima pomocou pegu a prave na vymene pegu bol, nieco sa skomplikovalo a musel prespat v nemocnici. Ona chcela zostat s nim v nemocnici, aby bol pod dozorom, ak by sa zacal dusit a aby vedela za neho komunikovat, kedze doktori ani sestricky mu nerozumeju. On ma aj velke bolesti, ked nespravne lezi. Nebolo jej to umoznene v noci s nim zostat. Nechcela postel, len proste niekde na stolicke v izbe byt pri nom. Poprosila sestricky, ci nemoze aspon detsku vysielacku priniest, ak by sa zacal dusit v noci, nech ho sestricky pocuju, ale aj to v nemocnici odmietli. Tak nahrala vcera vecer na instagram video, kde vysvetluje cely tento pribeh a oznacila nemocnicu. Dnes previezli jej muza na JISku a ona sa k nemu snazi dostat. Medzi tym sa k situacii vyjadrila aj nemocnica na instagrame a slubila, ze pokial to kapacitne dovody dovolia, tak jej umoznia byt s nim
@anonym_a507ba ďakujem
Áno sledujem ju a toto ma fakt šokovalo. Dúfam pevne verím že Honzík to dá 🙏
@anonym_autor postelove videjka su otras???? Vsak jemu ochabuju svaly, ale mozog mu funguje ako zdravemu cloveku.... nechapem preco si to nazvala otrasom.
@anonym_46240e myslim to tak, ze uverejňovať na IG taketo videa je proste cez. Ale ona to robila aj pred ochorením, takze je to povahou. Nie osvetou, ze aj hendokepovani mozu.
áno, sledujem ju krátko ale, žiadne posteľové videá som nezachytila ale... stále na nich myslím, aj keď nepoznám osobne, veľmi mi je dnes z toho smutno... už pár hodín nič nepridala, kiežby bolo všetko ok....
Mne je skôr ľúto, že ona urobí humbug na Instagrame a nemocnica sa ospravedlní a pustí ju k nemu, ale XY iných ľudí, ktorí sa takto isto trápia, že nemôžu byť v nemocnici s blízkymi budú všetci ignorovať, lebo nie sú mediálne známi.
Mne je skôr ľúto, že ona urobí humbug na Instagrame a nemocnica sa ospravedlní a pustí ju k nemu, ale XY iných ľudí, ktorí sa takto isto trápia, že nemôžu byť v nemocnici s blízkymi budú všetci ignorovať, lebo nie sú mediálne známi.
@anonym_62ffb2 a pustili ju? Lebo odvtedy nedala nič na ig tak nevedno či ju pustili či nie
Ak paciwntovi opravovali PEG a je v nevladnom stave, pravdepodobne je pripojeny na oxymeter. Takže udusit sa neudusi. K ostatnemu sa neviem vyjqdrit keďže situaciu nepoznam
No už dala foto že je pri ňom
@anonym_autor to sú oni,čo zvažovali eutanáziu a potom si to rozmysleli?
@anonym_autor to sú oni,čo zvažovali eutanáziu a potom si to rozmysleli?
@rozculena áno
@anonym_cd4641 prečo si to rozmysleli,nevieš?
@rozculena bola tehotná už v tú dobu, keď mali ísť na eutanáziu, v zaciatkoch. Ale predtým sa aj tak dohodli, že skúsia ešte bojovať.
@rozculena otehotnela s nim majú spolu dcérku
@anonym_62ffb2 ona vo viacerych rozhovoroch v minulosti hovorila, ze toto je systemovo nedoriesene a ze je strasne, ze takyto ludia nemaju pravo na to, aby s nimi rodina bola v nemocnici. Snazila sa dostat do povedomia verejnosti aj tuto problematiku a vzdy povedala, ze to nie je len o nej a jej manzelovi ale o mnozstve inych ludi. V prispevku, ktory dala na instagram dnes pise, ze jej je luto, ze az nejaky medialny following pohol lady. Ja sama som sa kedysi zamyslala len nad detmi v nemocnici a nad tym ake je hrozne, ze musia zostat same v nemocnici. Nenapadlo mi, ze nieco taketo sa tyka aj dospelych mentalne postihnutych ludi alebo ludi s ALS a inymi chorobami. Az po nejakych rozhovoroch, co som s nou videla, som si uvedomila, ake velmi zle a nefer to je
@rozculena ona bola s nim tehotná maju dcérku a on ju chcel vidieť vyrastať pokiaľ zvládne

@anonym_autor postelove videjka su otras???? Vsak jemu ochabuju svaly, ale mozog mu funguje ako zdravemu cloveku.... nechapem preco si to nazvala otrasom.