icon

Testovanie aplikácie Receptio na zapisovanie receptov pre Android

jatcom
14. apr 2025

Ahojte baby,

mám na vás takú prosbičku. Skladám dokopy novú appku pre Android mobily a tablety, volá sa Receptio a mala by pomôcť konečne spraviť poriadok v tých našich receptoch. Určite to poznáte - jeden recept v zošite, druhý odfotený, tretí na papieriku... S touto appkou by to malo byť všetko pekne na jednom mieste v mobile.

Oficiálne by mala byť dostupná na stiahnutie v Google Play už tento štvrtok, 17. apríla.

Kým ju ale vypustím do sveta, veľmi by mi pomohlo, keby ste si ju niektorá vyskúšali. Ak máte Android a chvíľku času, bola by som (alebo bol by som) super vďačná/ý, keby ste si ju nainštalovali a trochu preklikali. Všetko potrebné, ako sa k testovacej verzii dostať, nájdete na tejto stránke:

https://pvarh.github.io/receptio/

Dajte mi potom, prosím, vedieť, ako sa vám pozdáva, či sa vám ľahko ovláda, či ste nenašli nejakú chybičku, alebo čo by ste možno privítali inak. Každá rada dobrá!

Fakt ďakujem pekne za váš čas a ochotu pomôcť!

maranco
14. apr 2025

@jatcom rozumný človek nebude inštalovať aplikáciu mimo obchodu

máš tam možnosť zálohovať/exportovať recepty?
ak by skončil mobil, alebo aplikácia aby to človek mal odložené v rozumnom formáte

filip_pm
14. apr 2025

Za mňa veľmi podarená aplikácia (je tam link na obchod, treba pozorne čítať 🙂)

jatcom
autor
14. apr 2025

@maranco mimo ? je tam priamo link na google obchod, ale dobre...

je to vo fáze vývoja, aplikácia je zatiaľ v nejakej základnej forme kde presne hľadám spätnú väzbu a následne ju implementujem 🙂

maranco
14. apr 2025

@filip_pm link na google obchod si vôbec vyskúšal?
https://play.google.com/store/apps/details?id=c...
Je nám to ľúto, vyžiadaná webová adresa sa na tomto serveri nenašla.

jatcom
autor
14. apr 2025

@maranco na stránke sú priamo inštrukcie...

keďže aplikácia ešte nebola vydaná, je potrebné sa prihlásiť najprv do google skupiny a následne kliknúť na google play link

beky223
14. apr 2025

Rýchlo som to preklikala a appka mi príde praktická 😊 Ale teda napr. ja fungujem často pri receptoch tak, že keď ma niečo osloví, tak si spravím proste screenshot... Tak som myslela, že tu to tak bude fungovať, že si budem môcť uložiť recept pod názvom a k nemu uložím screen bez popisu a potom si fotku len otvorím, ak sa mi nebudú chcieť prepisovať ingrediencie, postup atď. Ale neviem či som slepá, ale tu keď kliknem na recept, tak sa mi zobrazí len výstrižok z uloženej fotky, z ktorého neviem všetko prečítať... Chápem, že to malo slúžiť len asi ako ilustračná fotka daného jedla, ale keby sa dala rozkliknut na plnú veľkosť, bolo by to fajn 😊

jatcom
autor
Autor odpoveď zmazal
jatcom
autor
15. apr 2025

@beky223 Ďakujem Vám za recenziu a za detailný opis toho, ako s receptami pracujete! Veľmi si cením takúto spätnú väzbu.

Chápem presne, čo máte na mysli s ukladaním screenshotov. Máte pravdu, aktuálne sa obrázok zobrazuje len ako menší náhľad, čo pri screenshotoch receptov nie je ideálne.

Možnosť rozkliknúť si uložený obrázok (či už fotku jedla alebo screenshot receptu) na celú obrazovku je skvelý nápad a už na tom pracujem. Určite túto funkciu pridám v jednej z najbližších aktualizácií, aby ste mohli aplikáciu pohodlne využívať aj týmto spôsobom.

Ešte raz ďakujem za Váš postreh!