icon

Význam ceny dohodou v inzerátoch

28. apr 2025

co znamena pre vas cena dohodou, ak niekto nieco predava? ja sa priznam, ze na take inzeraty ani nereagujem, aj ked je to vec, ktoru by som chcela, ale nemam ani ponatia aku navrhnut cenu, alebo tu cenu navrhne predavajuci? ale to ju potom rovno moze napisat do inzeratu 😃 alebo ako to funguje? zacinam si to vsimat pri coraz viac ponukach, hlavne na fb, tak preto sa pytam

modrahruska
28. apr 2025

Pre mna to znamena spekulant - nemam zaujem a nebudem stracat cas 🤷‍♀️

elenka.k
28. apr 2025

hm, tak je to už na predávajúcom, či bude súhlasiť s tvojou navrhnutou sumou, proste povedz, koľko ty uznáš za vhodné, koľko si za danú vec dať

kiwi3
28. apr 2025

Tiež nechápem, prečo to niekto nemôže uviesť. Raz som to skúsila, navrhnúť cenu a ten clovek, že pod xy nie, tak čo čaká? Že mu niekto navrhne dvojnásobok toho, co reálne chce? Podľa mňa to takto takí menej inteligentní ľudia riešia. Nemôžem si pomôcť.

hefo
28. apr 2025

Nerozumiem tomu, ako môže človek netušiť ani zhruba, koľko by za nejakú vec bol ochotný dať... to myslím hlavne o kupujúcom.

Predávajúci možno skúša, či niekto neponúkne o dosť viac než je "bežná cena", i keď tunajšia mentalita nie je takémuto arabskému zjednávaniu príliš naklonená...

malaopicka
28. apr 2025

Cena dohodou je pre mňa znak špekulácie. Iné je, “cenu navrhnite”, vtedy to beriem tak, že ten človek nemusí predávať za konkrétnu sumu, no chce predať, ale nechá to na kupujúcom koľko je ochotný dať. Obvykle to aj tak dopadne tak, že z “cena dohodou” je suma, za ktorú to vieš kúpiť pomaly aj v obchode nové, len sa ten človek tvari ako nechce zarobiť. Aspoň moja skúsenosť. Na také inzeráty ani nereagujem.

alickapusinka
28. apr 2025

Cena dohodou je kto da viac je to podľ mňa .Minule som tiež videla predaval chlap nejake stare veci a že cena dohodou.A dalšia veta najvyššia ponúka berie takže odpreda tomu kto da najviac.Za haraburdy.

majka2959
28. apr 2025

Na mňa to pôsobí tak, že dotyčný nevie, koľko si môže za tú vec pýtať, preto to necháva na kupujúcom. Ale priznám sa, že to na mňa pôsobí tak neisto až čudne. Možno to chce predať za každú cenu, a preto tam dáva cena dohodou.

frflos_nespokojny
28. apr 2025

podla mna je to strata casu, pretoze viac krat som oslovil inzerentov vetou - aka je predstava vasej ceny? prestrelena cena bez dohody , alebo malicka zlava !!!

gemerka17
28. apr 2025

Ja ma skúsenosť s touto formulkou takú, že predávajúci chce neadekvátnu sumu a dlhšie sa mu nedarí predať, tak aby mal nejakých záujemcov tak napíše toto. Keď sa spytas na cenu, aj odpovie a je dosť premrstena. Čistý spekulant. Občas sa niekto vyskytne čo nevie čo za vec pýtať a chce sa jej len zbaviť, čiže posunie aj za lacno a aby to išlo preč. Tu ale skôr je formulka : cenu navrhnite.