icon

Zrušili vašu objednávku na About You? Ako ďalej postupovať

mapp
1. aug 2024

Dnes bol na stranke about you na par hodin velky vypredaj. Nakupila som viac poloziek, ale teraz vecer ako mne tak aj muzovi komplet vsetky objednavky zrusili. Stalo sa vam to? Ja tovar za danu cenu chcem ako postupovat

Strana
z2
zilvja
3. aug 2024

@mapp nech sa páči, treba podať sťažnosť, jedná sa o niekoľko porušení zákona o ochrane spotrebiteľa, tu ide o princíp a právo, nie o pár handier. Bolo to zavádzanie zákazníka, klamlivá reklama aj cena. SOI nepomôže, pretože sa jedná o subjekt, ktorý nemá sídlo na Slovensku ale v Nemecku. Treba sa obrátiť na týchto, poradila mi ich jedna milá pani, oni to majú na starosti a že už aj v minulosti pomohli iným https://esc-sr.sk/podanie-staznosti/ treba sa sťažovať jednotlivo, aby bolo čo najviac podnetov, žiadne hromadné podania

zilvja
3. aug 2024

@samar áno, je to zavádzanie, pošlite podnet na https://esc-sr.sk/podanie-staznosti/ tí vám pomôžu

zilvja
3. aug 2024

@hiro ich obchodné podmienky nie sú ok a hlavne sú podriadené našej legislatíve, ktorú nemôžu porušovať, k čomu ale zjavne došlo. Nemôžu len tak nahodiť ceny a akciu a potom ich zrušiť, ide o klamlivú reklamu a zavádzanie. To je na podnet na https://esc-sr.sk/podanie-staznosti/

ajdza1987
3. aug 2024

@mapp technická chyba, do výpredaja sa dostali veci, co tam nemali byť. Prišla mi odpoveď z About you. Objednávku majú právo zrušiť, majú to v podmienkach

ajdza1987
3. aug 2024
mapp
autor
3. aug 2024

@ajdza1987 ja cakam na odpoved

zilvja
5. sep 2024

@ajdza1987 nie, nemajú právo ju len tak zrušiť a ich obchodné podmienky nie sú ok.Slovenská a európska legislatíva sú nad ich obchodnými podmienkami. Tú generickú odpoveď poslali všetkým. Ja som poslala podnet na ESC. Čakám, čo bude. Každopádne, ESC dalo (nielen mne) za pravdu, že došlo k porušeniu niekoľkých predpisov

hiro
5. sep 2024

@zilvja Nuz nechapem preco sa obhajuju tecnickou chybou. Este aby dostali pokutu...
Neviem co ich nenapadlo ze ludi co kupili za nespravnu cenu jednoducho ponatahuju bez dodania a kedze zakaznik ma pravo odstupit od kupy ak mu nie je tovar dodany do 30 dni tak by pockali pokym kazdy zrusi svoju objednavku a az potom vratil peniaze. Ziadne taketo proaktivne vracanie penazi.

kika25
6. sep 2024

@zilvja Tiež to riešim s ECCSK, uvidíme, ako to dopadne...

kika25
6. sep 2024

* oprava, s ESC (Európske spotrebiteľské centrum)

zilvja
6. sep 2024

@kika25 super, držíme si palce! 😉

kika25
14. okt 2024

@zilvja Tak v mojom prípade už mám vyrozumenie z ESC, ktoré mi dalo po zaslaní všetkých požadovaných dokladov za pravdu, pričom kolegovia z nemeckého aboutyou súhlasia s pôvodným plnením mojej objednávky 😉

kris_tin257
14. okt 2024

@kika25 čo to teraz pre teba znamená? Esc súhlasí about you nesúhlasí ... Čo ďalej?

kika25
16. okt 2024

@kris_tin257 aboutyou musi respektovat rozhodnutie ESC, preposlala som im to stanovisko, kontaktovala som zakaznicke centrum a poslali mi zlavovy kod 60% na tovar v objednavke, ktory zrusili.

kris_tin257
16. okt 2024

@kika25 a je ten tovar vôbec dostupný? Dá sa vám ho vôbec ešte objednať?

kris_tin257
16. okt 2024

@kika25 ja som pozerala veci z mojej objednávky a sú dostupné len 2 veci a tie keby mi dali kód na 60% zľavu tak sú o dosť drahšie ako som ich objednala ja

zilvja
16. okt 2024

@kika25 vám poslali zľavový kód na 60 %? Mna majú poslať kódy na každý tovar, som na to zvedavá. A samozrejme, kopec tovaru nie je dostupného, tak ich stále tlačím do vyjadrenia, ako to vyriešia, keďže som kvôli tomuto zmätku prišla o tovar…

kika25
17. okt 2024

@zilvja uplatnila som si zľavu na tovar,ktorý bol dostupný, na nedostupný tovar som si nastavila mailovú notifikáciu a keď bude dostupný opäť ich mám požiadať o zľavový kód.
Cena mi vychádza po uplatnení zľavy takmer totožne s pôvodnou objednávkou (+/- 0,50€).

mapp
autor
22. okt 2024

Dobry den, myslim, ze mozem na to esc napisat aj teraz? Ja by som sa tiez rada dockala nejakej kompenzacie, len som tam este nepisaˇa

Strana
z2