icon

Zvyšovanie cien internetu UPC bez predchádzajúceho oznámenia

22. júl 2025

Ahojte, prišla mi faktúra od UPC s vyššou cenou. Bez akejkolvek predošlej informácie o zmene. Zmluvu už nemám šancu nájsť, viete mi poradiť či na to majú právo?
A neviete ci zvyšovali celoplošne?

tanyan
22. júl 2025

Možno mail s informáciou skončil medzi spamom... Ja som tiež tak našla pred časom od Orange aj Telekom neskoro, lebo som myslela, že je to len ďalšia reklama.

Napríklad tu je k tomu článok: https://zive.aktuality.sk/clanok/YozFMGl/upc-uz...
UPC upozorňuje, že podľa zákona ide o podstatnú zmenu zmluvných podmienok. Zákazníci, ktorí so zmenou nesúhlasia, majú právo do jedného mesiaca od oznámenia zmeny odstúpiť od zmluvy bez sankcií. Odstúpenie je potrebné doručiť poštou alebo osobne – a musí byť vlastnoručne podpísané.

abby11
22. júl 2025

@anonym_autor Info o navýšení platby bolo uvedené v predchádzajúcej faktúre, pred zmenou výšky platby, hľadaj v dokumente dole.

autor
22. júl 2025
@abby11

@anonym_autor Info o navýšení platby bolo uvedené v predchádzajúcej faktúre, pred zmenou výšky platby, hľadaj v dokumente dole.

@abby11 ďakujem. Áno nasla som to tam teraz....to si ma človek akože všimnúť? 🫣 navýšenie o 2,15 € 😡
Ach....

anonym_c4a2a6
22. júl 2025
@anonym_autor

@abby11 ďakujem. Áno nasla som to tam teraz....to si ma človek akože všimnúť? 🫣 navýšenie o 2,15 € 😡
Ach....

@anonym_autor
UPC to spravilo salamunsky. Vopchali oznamenie o zmene do faktury ktoru 99% ludi prestane casom sledovat. Povinnost si teda splnili a kym si ludia vsimli zvysenu cenu tak uz ubehla mesacna lehota na odstupenie od zmluvy.
Kolko platis spolu ?

autor
23. júl 2025
@anonym_c4a2a6

@anonym_autor
UPC to spravilo salamunsky. Vopchali oznamenie o zmene do faktury ktoru 99% ludi prestane casom sledovat. Povinnost si teda splnili a kym si ludia vsimli zvysenu cenu tak uz ubehla mesacna lehota na odstupenie od zmluvy.
Kolko platis spolu ?

@anonym_c4a2a6
Otras....
Teraz po novom 18,44€ , len internet.

lubossi
23. júl 2025

tiez som vela platil internet + televizia za skoro 40e. tak skoncila viazanost a som nabehol, ze teraz nukaju balik telka + internet (rychlejsi nez som mal) za polovicu, tak nech mi to rovno daju. Tak ma tyzden riesilo retencne oddelenia, lebo ono by nebol problem mi to aktivovat takto, kedze mi skoncila viazanost, ale bola by to zmena o viac ako xx% a to ich proste nepustilo v systeme. Tak to riesilo pol UPC a nakoniec mi natlacili nejaky kampanovy balik aj s telefonom a 2x tak rychly internet (naco, ked aj ten najpomalsi je rychjelsi nez kedy vyuzijem) aby ten skok ceny bol na 27e. No a teraz je to skoro 30. Tiez som si to nevsimol, ale zenina babka co dostava faktury papierove a cita kazdy detail si to vsimla a volala mi ze co to je za kuleha, takze som to viac menej cakal.

sevrin
23. júl 2025

Ale však treba sa poskladať na dvojnásobné platy tých vládnych trubirohov...

anonym_d912ee
23. júl 2025

Mne zdvihli o 1€.

gabikshu
8. sep 2025

Pekný deň, ja som si to tiež dnes všimla, avšak podľa zákona to musia spraviť jasne a nie takto vo faktúre. Napísala som reklamáciu, pretože nedodržali zákon. Skúste aj vy.