Ako bojovať s opakujúcimi sa zápalmi močových ciest?
pred troma rokmi som rodila sekciou. Predtým som nikdy žiadné problémy nemala. 3 týždne po pôrode som mala prvýkrát zápal m. ciest. Vyšla mi e. coli preliečená ATB a následne výsledky v poriadku. A tak sa začal kolotoč zápalov skoro každé 2-3 mesiace, 2 roky vkuse... gynekológ (ureaplazmy....) všetky výsledky negatívne. Urológ mi dal Urowaxom, Wobenzym brala som už všetko. Za celé 2 roky, počas zápalov mi už nikdy nevyšla žiadna baktéria, vždy len krv v moči a sem tam hnis. Preliečená atb som bola vždy ale vždy sa to vrátilo. Teraz bol rok pokoj a od februára už druhý krát zápal. Pijem veľa vody, po sexe sa vždy vymočím, osprchujem, beriem homeopatika, kvapky od valoviča, kapucinka...proste všetko už by som o tom vedela napísať knihu. Čo pomohlo vám? V mladosti to mala aj moja mamka a sestra jedno obdobie.
@anonym_autor mne urobili cystoskopiu a zistili iný problém. No ja som nikdy nemala pálenie či rezanie, iba krv v moči.
@marhulka13 ja pri zápale pocitujem výrazné pálenie, štípanie..tiež mam pocit že mám vyperaktivny mechúr, sliznica je už podraždená z tolkych zapalov.
@marhulka13 ja pri zápale pocitujem výrazné pálenie, štípanie..tiež mam pocit že mám vyperaktivny mechúr, sliznica je už podraždená z tolkych zapalov.
@anonym_autor ja v posledných 2 rokoch mávam tiež zápaly,čo som nikdy nemala. Urológ má podozrenie na prolaps, čo by vysvetľovalo časté zápaly. Idem na gyndu, uvidím.
@anonym_autor držím palce, nech ti nasadia liečbu, ktorá zaberie. Ja som dva mesiace po operácii a uvidím tiež , či bude dakej
@anonym_autor ja v posledných 2 rokoch mávam tiež zápaly,čo som nikdy nemala. Urológ má podozrenie na prolaps, čo by vysvetľovalo časté zápaly. Idem na gyndu, uvidím.
@anonym_a907bb co je to prolaps? ja som na gynekologii mala vsetky testy v poriadku akurat mam tiez mykozy ale preliecena som bola spolu s manzelom. 2 tyzdne sme brali lieky a mykoza sa zatial klopem, nevratila. Len tie zapaly
@anonym_autor držím palce, nech ti nasadia liečbu, ktorá zaberie. Ja som dva mesiace po operácii a uvidím tiež , či bude dakej
@marhulka13 ako preboeha ta cystoskopia? umrtvia to nejako? mam z toho hrozny strach. Aj tebe nech je vsetko uz dobree
@marhulka13 ak to nie je osobne, co zistili tebe? mne bakteria nikdy len krv v mock z kuktivacie
@anonym_a907bb co je to prolaps? ja som na gynekologii mala vsetky testy v poriadku akurat mam tiez mykozy ale preliecena som bola spolu s manzelom. 2 tyzdne sme brali lieky a mykoza sa zatial klopem, nevratila. Len tie zapaly
@anonym_autor padanie maternice dole. Vygoogli si. Ja nechcem googliť, lebo sa nechcem zblázniť, kým pôjdem na gyndu.
@anonym_autor padanie maternice dole. Vygoogli si. Ja nechcem googliť, lebo sa nechcem zblázniť, kým pôjdem na gyndu.
@anonym_a907bb aha rozumiem, citala som, skor to maju zeny ktore rodili klasickym sposobom a ani jedna z tých vecí na mna nesedí...a gynekologicka mi tiez nic nevravela ked som bola na tych testoch plus usg samozrejme
@marhulka13 ak to nie je osobne, co zistili tebe? mne bakteria nikdy len krv v mock z kuktivacie
@anonym_autor ja mám rakovinu močového mechúra, ale to je naozaj veľmi raritne.
Moja mama mi hovorila nedavno co jej pomohlo. Zmenila lekarku. Ta spravila viac testov, zistili jej zvyseny kreatin, a teraz si zvysok nepamatam, ale to zaujimave co hovorila ze lekrakra ju poslala s mocom do lekarskej univerzity (ze tam kde studuju medici) a ti jej pripravili vakcinu priamo pre nu. Ze nejaake kvapky uzivala rok s presnym davkovanim ktore sa v rozne dni menilo. A ze od vtedy to nemala.
@marhulka13 ako preboeha ta cystoskopia? umrtvia to nejako? mam z toho hrozny strach. Aj tebe nech je vsetko uz dobree
@anonym_autor budem hnusná, ale pri tom ako tu stále naskakujú témy s neverou sa musím spytat- milenka je tiež preliecena?
@anonym_autor mne nič neumrtvili, lebo som tehotná, ale bolo to asi ako cievkovanie. Za 10sekund hotovo.
@anonym_autor mojmu manzelovi pomohol ten Urovaxom a dava si pozor, aby nebol dlho v mokrom tricku vonku. Odvtedy uz ma zapal len vynimocne.
@anonym_autor ja mám rakovinu močového mechúra, ale to je naozaj veľmi raritne.
@marhulka13 😳 och...skoré uzdravenie prajem, nech je všetko v čo najlepšom poriadku...to už si moja hlava veľmi namýšľa a prišla aj tato myšlienka bojim sa
@anonym_autor budem hnusná, ale pri tom ako tu stále naskakujú témy s neverou sa musím spytat- milenka je tiež preliecena?
@anonym_0e2e4a milenka? 🤣
@marhulka13 😳 och...skoré uzdravenie prajem, nech je všetko v čo najlepšom poriadku...to už si moja hlava veľmi namýšľa a prišla aj tato myšlienka bojim sa
@anonym_autor neboj sa, ty určite chodíš urológovi, to už by si všimol. A zvyčajne tieto nádory sú bezbolestne, len krv v moci a to som mala moč ako červené víno a zvykla tiecť aj sama.
@anonym_autor neboj sa, ty určite chodíš urológovi, to už by si všimol. A zvyčajne tieto nádory sú bezbolestne, len krv v moci a to som mala moč ako červené víno a zvykla tiecť aj sama.
@marhulka13 to mi je luto snad je vsetko v poriadku... ano citala som ze je to skor bezbolestne ale naznak je ta krv v moci.
@marhulka13 to mi je luto snad je vsetko v poriadku... ano citala som ze je to skor bezbolestne ale naznak je ta krv v moci.
@anonym_autor tak teraz som po operácii, kontrolovana už budem doživotne, lebo je tam vysoká miera recidívy, onkológ mi povedal, že sa okolo 80%, ale tak už to aspoň podchytia včas. Preto mi musia budúci týždeň urobiť cisársky, nech zase v maji môžem na ďalšiu cystoskopiu.
@anonym_autor tak teraz som po operácii, kontrolovana už budem doživotne, lebo je tam vysoká miera recidívy, onkológ mi povedal, že sa okolo 80%, ale tak už to aspoň podchytia včas. Preto mi musia budúci týždeň urobiť cisársky, nech zase v maji môžem na ďalšiu cystoskopiu.
@marhulka13 och vela stastia naozaj.. ja mam teraz zapal Nolicin atb beriem.. prve 3 dni hned zlepsenie a teraz na 4. den ma zacalo stipat. Ale nie pocas mocenia ale po moceni tak asi skor podrazdenie mechura a mykoza alebo co.

@anonym_autor mne urobili cystoskopiu a zistili iný problém. No ja som nikdy nemala pálenie či rezanie, iba krv v moči.