icon

Ako sa mení menštruácia po pôrode?

47katka47
17. dec 2025

Dobry den,

Rada by som sa opytala, ci a ako sa vam zmenila menstruacia po porode.
Ja som pred tehu mavala celkom silne krce- bez ibáginu to neslo a prve dni celkom silne a dokopy trvali 8 dni.

Po 1. porode sa bolesti znizili, no intenzita ostala ak sa trosku nezvysila a po 2. porode ju mam bez krcov ale bud som uz zabudla, ake to je ju mat taku tu “moju poriadnu” ved bez nej mi bolo hej 🙂, ale mam skor pocit ze intenzita sa zvysila.

Rada by som sa aj opytala, ci ste vysoku intenzitu dako riesili- ak ano, ako? HA by som nerada do seba pchala dalsich cca 20 rokov.

Vopred Vam dakujem

petamich
17. dec 2025

Mam to presne tak po porode, vacsinou proste pride, bez krcov a bolesti ale prve dna dni, by som najradsej lezala v posteli olepena cim sa da, lebo ta inenzita je priserna.

U mna ale zasa sa tym padom aj skratila, takze to nejako neriesim.

anonym_763d1b
18. dec 2025

@47katka47 mne hovorili ako to po pôrode bude lepšie, ako nebudem silno krvacat a budem bez bolesti 🙂 opak je pravdou, mám ju oveľa silnejšiu ako predtým a kŕče ako kedy, niekedy viac a niekedy vôbec. A o PMS ani nehovorím 🤣

tetapetra
18. dec 2025

@47katka47 za mňa ten kto pustil do éteru takúto hlúposť,že po pôrode to bude lepšie bol určite chlap. U mňa nezmenilo nič. Ani dĺžka,ani bolest, ani intenzita

beata_k
18. dec 2025

@47katka47 Po porode horsia. Silnejsi PMS.

letfenixa
18. dec 2025

Cca 2 roky po pôrode bolo super, nulová PMS, minimálne bolesti, menej silná. A potom sa to začalo zhoršovať, PMS aj 10 dní, krátky cyklus, aj teda kratšie krvácanie, silné kŕče. Aktuálne aj 14-dňový cyklus alebo krvácanie viac ako 14 dní.

katusik456
18. dec 2025

@47katka47 nechceš skúsiť niečo iné na bolesť než Ibalgin? Nezhoršuje ti krvácanie? Algifen, Nospa, Buscopan? Rodila som len 1x pred pôrodom pravidelná menstruacia 5 dňová, prvé dni na umretie, niekedy až pocity na zvracanie, bolesti kŕče riadne. Po pôrode tiež ako tak pravidelný cyklus, rovnako 5 dni, prvý deň mi nie je dobre, ale dá sa to zvládnuť s minimom liekov a nemusím ležať celý deň ale viem fungovať. Cvičím, beriem vitamíny, zdravo jem, robím pre to všetko aby som dobre fungovala a nemusela sa furt trápiť s tými hnusným bolesťami. Antiku neplánujem brat, plánujeme čoskoro snáď druhé bábätko