icon

Ako zlepšiť sebavedomie po pôrode?

21. júl 2025

Ahojte vopred sa ospravedlňujem za anonym ale hanbím sa za tento príspevok. Ako začať. Mám 9 mesačnú dcérku , od kedy som porodila sa cítim veľmi škaredá , mám pocit že som neskutočne ošpatnela , číslo na váhe naozaj neznamená nič lebo mám len 1-2kg navyše a aj tak vyzerám dosť tučná , akoby som mala minimálne 5-6 plus. Cítim sa tučná , zostarnuta , nepomôže ani keď sa namalujem, keď si urobím pekný mejkap a vlasy aj tak to už proste neni to čo predtým , necítim sa pekna ani upravená. Čo pomohlo vam keď ste mali takéto pocity ? Keď si pozerám fotky 2 roky dozadu to už vôbec nie som ani ja, a hlavne aj tá postava nechápem prečo vyzerám byt oveľa tučnejšia keď mám len 1-2kg navyše ako pred tehotenstvom.

lucia13022023
21. júl 2025

Postava môže znamenať to, že máš veľa tuku. Čiže deficit, bielkoviny, silový tréning.
A teda ak si nespokojná tak s tým treba niečo robiť. Tiež som sa cítila ako vorvan, aj keď som bola do troch mesiacov na pôvodnej váhe, necítila som sa pekne ani keď som sa namalovala. Bolo jedno si mam drdol a tepláky alebo šaty a spravené vlasy, aj tak so sa cítila ako 💩.
Pomohlo - fake it till u make it. Proste som sa neopustila, ďalej cvičila, ďalej zdravo jedla, maľovala, starala sa o seba a prešlo to.

autor
21. júl 2025
@lucia13022023

Postava môže znamenať to, že máš veľa tuku. Čiže deficit, bielkoviny, silový tréning.
A teda ak si nespokojná tak s tým treba niečo robiť. Tiež som sa cítila ako vorvan, aj keď som bola do troch mesiacov na pôvodnej váhe, necítila som sa pekne ani keď som sa namalovala. Bolo jedno si mam drdol a tepláky alebo šaty a spravené vlasy, aj tak so sa cítila ako 💩.
Pomohlo - fake it till u make it. Proste som sa neopustila, ďalej cvičila, ďalej zdravo jedla, maľovala, starala sa o seba a prešlo to.

@lucia13022023 mám depku aj z toho že malá má už 9 mesiacov a aj tak si pripadam škaredá , poznám xxx žien ktoré už aj 1-2-3 mesiace po pôrode vyzerali nádherne možno lepšie ako pred tým a 9 mesiacov je už dosť dlha doba aby som si stále pripadala takto zle

beata_k
21. júl 2025

@anonym_autor Pomohlo mi sa konecne vyspat a riadna starostlivost o plet. Nic sa neboj aj ty sa raz vratis do vybornej formy. 🙂

uhrikovci
21. júl 2025
@anonym_autor

@lucia13022023 mám depku aj z toho že malá má už 9 mesiacov a aj tak si pripadam škaredá , poznám xxx žien ktoré už aj 1-2-3 mesiace po pôrode vyzerali nádherne možno lepšie ako pred tým a 9 mesiacov je už dosť dlha doba aby som si stále pripadala takto zle

@anonym_autor dve veci, neporovnávať sa s druhými ženami a so svojimi starými fotkami. Bohužiaľ už nikdy nebudeme ako pred deťmi, telo sa zmení..ale keď sa pozrieš na svoje dieťa, no nestálo to za to?