icon

Ako zvládnuť zmeny hormónov po pôrode a menštruácii?

3. mar 2025

Aj vám sa po pôrode tak zmenili hormóny? Počas menštruácie- normálne od druhého dňa mám zhruba týždeň strašne zvláštne pocity, neviem to opísať, jednak som fyzicky unavená ale aj psychicky. Chce sa mi plakať, opustim sa, rozbolí ma z toho až hlava potom, som bez nálady, ako bez duše a miestami až úzkostlivá, že čo keď z toho zošaliem. Nikdy som to nemala, až koncom tehotenstva prišla tato hormonálna búrka a teraz každý mesiac počas MS 🙈 Nejaké skúsenosti, tipy, rady? Ďakujem.

dadka1997
3. mar 2025

No ja mam niečo podobné.. ja úzkosťou trpím už nejaký ten rok, no teraz po pôrode to je hrozné a hlavne to obdobie pms 2 týždne úplne odpál aj tehu som mala po psychickej stránke náročné

autor
3. mar 2025

@dadka1997 aj ja, posledný trimester veľmi psych. náročný a vtedy sa to odštartovalo. Teraz ale fungujem ako predtým, bez nejakých psych. ťažkostí, úplne na 100%, ale akonáhle dojdú krámy tak koniec. Únava, extrémny opuch viečok, opustená som, zlá nálada, smútok, veľa plaču, zvláštne až neopísateľné pocity…neviem čo s tým, či len čakat, že sa hormóny spamätajú..som 8m po pôrode, prvé 3m som nemala menštruáciu, bolo to super, s menš. sa to vrátilo v plnej paráde, ale už to z mesiaca na mesiac trochu slabne mám pocit.

dadka1997
3. mar 2025

Vsetko su to hormony a riadne zbúrené

minilla
3. mar 2025

Mne raz jedna doktorka povedala, ze hormony sa po porode davaju dokopy aj 2 roky. Tak len trpezlivost.