icon

Čo vám pomohlo na upchaný mliekovod?

adada31
12. feb 2025

Ahojte, co vam pomohlo na uvolnenie tvrdeho prsnika s hrckami, pravdepodobne ide o upchaty mliekovod. Tepla sprcha, obklady, rozmasirovanie, odsavanie ( ele. odsavacka) ale miesto je stale tvrde. Mate rady co pomohlo vam? Dakujem

jaass
12. feb 2025

Mne pomohlo rozmasirovat a úplne odsať prsnik. Každých 20minut. Po 4 hodinách to prešlo.

lubkovaandrejka
12. feb 2025

@adada31 mne vzdy pomohlo nahrievanie infralampou a potom do sprchy rozmasirovat pod vodu.

diewcatqoo
12. feb 2025

Na prsniku som si nasla bielu bodku (miesto, kde je to upchate), vydezinfikovanou ihlou som to miesto prepichla a to mi uvolnilo mliekovod, vystreklo odtial vsetko zadrzane mlieko a bolo dobre. Nepomahali mi ziadne obklady, ziadna masaz, ani odsavanie. Pomohlo az toto.

maryetta
12. feb 2025

@diewcatqoo presne. Ak bol upchaty v bradavke som raz mala akoby uschnute mlieko. Tak to iste ako ty. Vydenzifikovat ihlu a... az potom som masirovala. Nahrievala nech sa uvolni aj prsnik.

soraya25
12. feb 2025

Ja som stala predkonena v sprche pod teplou až horúcou vodou prsnik jak vemeno smerom dole pardon za slovo, a vytláčala dvoma rukami aj 30 minút niekoľko krát. Potom som dala octanovu mast a kapustovy list a pomohlo

kvadrinkaaa
12. feb 2025

Odsať ručne a ponúkať, čo najviac ten prsník.

jaskolka
13. feb 2025

@adada31 prezri dobre prsník,či nemáš takú bielu bielu bodku v bradavke. Keď áno,jemne ju napichnut ihlou,ja som mala normálnu sterilnu ihlu z lekárne,len akoby jemne nadvihnúť ňou kožu,ani to necítiť a potom sa mliekovod uvoľnil. Mlieko až vystreklo,a len som odsavala a prikladala. Potom to trochu bolí,kým sa nezahoji ranka,ale mne až toto pomohlo

mata2202
13. feb 2025

Mne pomohla octanova masť 👌

zdenka821
28. apr 2025

@adada31 trvalo to 2dni. Nahrievat s cervenou lampou bolo prijemne, ale pomohlo az to, ked som po nahriati hned kojila a pocas kojenia som si to masirovala a uz po 1.raze vyrazne mensia bolest, na 2.krat este mensia bolest a dalsi den uz nebolelo. Babatko mi to vyliecilo 😊