icon

Cviky na spadnuté panvové dno po pôrode

anicka2626
13. sep 2025

Ahojte je tu niekomu komu spadlo panvové dno ?
Cvičíte ? Pomohli Vám cviky ?
Ja som momentálne 2,5m.po porode
Bola som aj za fyzio.zenskou dala mi cviky .
Len zatiaľ žiadne výsledky nevidím ráno je to hore ale cez deň padá .
Myslíte ,že sa to upraví ?
A dosť mi tie cviky berú aj z dňa .
Aj hrozne mi je z toho ale chcem sa vyhnúť operácii .
Ďakujem za odpovede .

viktoria1425
13. sep 2025

@anicka2626 ja som panvové dno dávala niekoľko mesiacov dokopy, 2,5 mesiaca je veľmi krátka doba.
Buď trpezlivá ,všetko bude 🙂

amazonka13
13. sep 2025

🍏 Anička, nezúfaj. Buď trpezlivá a poctivo cvič. Svaly sa uvoľňovali 9 mesiacov. Chvíľu im to bude trvať, kým sa opäť zregenerujú a posilnia sa rýchlejšie, keď ich budeš aktivovať sťahovaním.
Bolo by múdre cvičiť všeobecne svaly brucha, nie len panvové dno, a najmúdrejšie cvičiť telo ako celok, nie len vybrať si na posilnenie svaly podbruška. Tak najskôr dosiahneš cieľ. Svaly panvového dna sťahuj niekoľkokrát denne, kedykoľvek si spomenieš - napríklad pri chôdzi, pri sporáku, ..keď stojíš vo fronte na mäso 🙂...
Kegelove cviky :
1. Kedykoľvek môžeš, v stoji, stiahni svaly pošvy, akoby si zadržiavala moč, chvíľu zadrž a s výdychom uvoľňuj, cvik rob pomaly. (predstav si akoby si zaťahovala zips na nohaviciach, alebo, akoby šiel od pošvy hore výťah...)
2. Predstav si, že máš v ústach dlhú špagetu. Začni ju vťahovať do úst cez našpúlené pery 🙂, líčka sa sfúknu a popri tom stiahni svaly pošvy, stiahni zvierač konečníka, chvíľu zadrž a s výdychom uvoľňuj, cvik rob pomaly.
3. Ľahni si na bruško, čelo polož na chrbát dlane. Stiahni zadok, stiahni pošvové svaly, zadrž, uvoľńuj pomaly s výdychom.
4. Ležíš na chrbte, pokrč nohy v kolenách. Pomaly dvíhaj hore bedrá, zadok, sťahuj svaly pošvy, panvového dna a potom s výdychom pomaly pokladaj chrbát, sedacie svaly na podložku.
5. Ležíš na chrbte. Kolená pokrčené. Vťahuj pomaly pupok dole ku chrbtici a chrbticu v páse zatlač do zeme, vydrž, pomaly všetko uvoľňuj.

Bude to dobré, poctivo cvič a vydrž pár mesiacov. Trpezlivosť. 🙂

anicka2626
autor
10. okt 2025
@viktoria1425

@anicka2626 ja som panvové dno dávala niekoľko mesiacov dokopy, 2,5 mesiaca je veľmi krátka doba.
Buď trpezlivá ,všetko bude 🙂

@viktoria1425 a mali ste tiež pokles ?