icon

Kedy začať umývať jazvu po cisárskom reze?

4. feb 2025

Ahojte dievčatá …
Prosím vás, som 13 dni po cisárskom reze a mám otázku. V nemocnici i po prepustení domov mi zakázali ranu umývať mydlom ale aj vodou - nemala som si nato striekať nič. Stekajuca voda po rane nevadí, len nie priame čistenie …
Momentálne som 6 dni po vyberaní stehov a teda rana mala priestor sa viac zaceliť…chcem sa spýtať, kedy ste si tu ranu umývali, čistili normálne mydlom a vodou vy ?
Od dnes si začínam dávať aj krém na jazvu a preto sa mi už pýta si ju aj umyť … od kedy ste si ranu umývali ?
Ďakujem 🫶🏼

monnem
4. feb 2025

Mne práveže hovorili stále ranu umývať takže ja som hneď umývala na druhý deň keď ma postavili iba čistou vodou žiadne sprchove nič a v nemocici aj doma betadine mi sestričky aj manžel natierali. Mydlom som začala po mesiaci umývať už .

lucia147852
4. feb 2025

to počujem prvýkrát, ze neumývať ranu. Práveže mne uz v pôrodnici kázali hned ako ma postavili na nohy. Prve dva alebo tri dni cistou vodou a potom uz nevadilo ani jemne mydlo. A dezinfikovat liehom alebo betadine. Všetko mám tip top. Žiadne problémy som nemala. Jazvu skoro nevidno. Takže za mna normalne umývat.

smilingwoman
4. feb 2025

@monnem u mna tak isto , a tiež betadine som používala.

nikpa
4. feb 2025

Po oboch sekciách mi kázali mydlom a vodou umývať takmer hneď, ešte som bola v pôrodnici a aj som to tak robila. Takže už kľudne môžes umyť.

anavixy
4. feb 2025

Ked si ju mozes kremovat, mozes si ju aj umyt. Ideal neparfumovany syndet aby nevysusoval, nedrazdil. Rana je uz zahojena, nepotrebujes ani dezinfekcne mydlo.