icon

Môže popôrodná depresia prísť aj po roku?

29. jún 2025

Môže prísť aj rok po pôrode? Aké ste mali príznaky alebo ako ste vedeli že sa jedná o popôrodnú depresiu ?

balerina2025
29. jún 2025

mala som ju hned po porode, trvala par mesiacov, potom to bolo lepsie a lepsie.
rok po porode som este nepocula, kedze sa uz tipuje ze zena po roku bude aj homronalne upravena, a teda este som o tom nepocula

226lenka
29. jún 2025

Pravdepodobne ju mám, som smutná, už sa neviem tešiť z ničoho, neusmievam sa, som veľmi precitlivena, ľahko sa rozplačem

autor
29. jún 2025
@226lenka

Pravdepodobne ju mám, som smutná, už sa neviem tešiť z ničoho, neusmievam sa, som veľmi precitlivena, ľahko sa rozplačem

@226lenka ako staré dieťa máš? Keď sa môžem opýtať

balerina2025
29. jún 2025
@226lenka

@226lenka ale nie si rok po porode nie? toto co pises je podla mna dost casty jav, poporodna je ovela narocnejsia

balerina2025
29. jún 2025

anonym, riesis to aj s lekarom ze?
lebo po roku to bezne nie je . takze asi ti skor zoberie krv, pozrie hormony..

autor
29. jún 2025
@balerina2025

mala som ju hned po porode, trvala par mesiacov, potom to bolo lepsie a lepsie.
rok po porode som este nepocula, kedze sa uz tipuje ze zena po roku bude aj homronalne upravena, a teda este som o tom nepocula

@balerina2025 mozem sa spýtať ako ti bolo ?

balerina2025
29. jún 2025

ja som nevedela ani z postele vstat nie to sa starat o dieta. ale ja som to mala hned po porode.

autor
29. jún 2025
@balerina2025

anonym, riesis to aj s lekarom ze?
lebo po roku to bezne nie je . takze asi ti skor zoberie krv, pozrie hormony..

@balerina2025 nie , úprimne nemám kedy ,som v jednom kole dookola,rodina ďaleko priateľ staleyv praci. Môžem s týmto ísť ku gynekológoi nech pozrie hormóny alebo za kým ?

226lenka
29. jún 2025
@balerina2025

@226lenka ale nie si rok po porode nie? toto co pises je podla mna dost casty jav, poporodna je ovela narocnejsia

@balerina2025 7 mesiacov

balerina2025
29. jún 2025

no ja som to neriesila, mala som, moja chyba, myslim ze to zanechalo vela veci...
no ale ano skor na gynde zoberu ti krv

vero2802
29. jún 2025

Mne to psychiater vysvetlil tak, že popôrodná je viazaná na určité zmeny hormónov a môžeš ju dostať ako po pôrode, tak aj počas obdobia kojenia. Takže ideálne ak by si našla čas, chuť a energiu navštíviť odborníka.

denkabemommy
29. jún 2025

Podľa toho čo píšeš, je to skôr vyhodenie, než depresia. Určite to riešiť treba, kľudne s obvodným Dr, on ťa ďalej nasmeruje

autor
29. jún 2025
@denkabemommy

Podľa toho čo píšeš, je to skôr vyhodenie, než depresia. Určite to riešiť treba, kľudne s obvodným Dr, on ťa ďalej nasmeruje

@denkabemommy ďakujem a nedá sa to bez obvodného?

marianarem
29. jún 2025

To nebude podla mna o hormonoch, ale o tom "nemam kedy (ist k lekarovi), som v jednom kole, rodina dakeko, priatel stale v praci." Treba porobit nejake zmeny, aby sa dostalo aj na teba a tvoje potreby, aby si mala aspon nejaky cas pre seba. Kamoska bola na tom podobne nejako 3/4 roka po porode a jej neskutocne pomohla opatrovatelka. Bolo to myslim len 1-2× do tyzdna na nejake 2-3 hodiny, ale cely tyzden sa na to tesila, mala pred sebou nejaky svetly bod, kedy si vydychne. Hovorila, ze najlepsie investovane peniaze.

denkabemommy
29. jún 2025

Určite dá, ak nechceš nejaké vyšetrenia k tomu, stačí zájsť ku psychologičke 🙂

tinka_1807
29. jún 2025

Z tohto čo píšeš mi skôr príde, že si vyčerpaná, vyhorena a potrebuješ psychológa a upraviť veci vo svojom živote. Inak podobne pocity majú mnohé ženy zhruba rok po pôrode keď je toho naozaj veľa. Netreba si predtým zaúčať oči. Ale skôr toto je na psychológa a viac odpočinku. Vyslovene mi prídeš vyčerpaná.

kristinka92
29. jún 2025

Predpokladám ze ako väčšina žien, si len v jednom kolotoči ohladom babatka a na plnenie tvojich potrieb (hobby, hocico len sama so sebou, cvičenie…) už nezostáva. Každý deň to iste dookola a cítiš sa nenaplnena. Klasické vyhoretie na materskej

any_soj
29. jún 2025

Ono v princípe je úplne jedno, či je to popôrodné depresia, alebo akákoľvek iná depresia. Ak sa cítiš tak, že zvažuješ, že možno máš depresiu, tak je najlepší spôsob riešiť to. Ku psychiatrovi nepotrebuješ výmenný lístok od obvodaka. Stačí sa objednať. Vysvetli, že ti je ťažko, že by si potrebovala akútnu pomoc. V prípade ak máš samovražedné myšlienky, najlepšie je na psychiatrický urgent - vedia rozlíšiť, ako súrne potrebuješ pomoc, nastaviť liečbu, a pomôže ti to aj dostať následne rýchlejšie termín u psychiatra.
Cez nejakú poradňu (napríklad ipcko.sk) si vieš trochu zobjektizovat, nakoľko súrne potrebuješ či nepotrebuješ pomoc.
Sama mám depresiu. Aj pred manželstvom, po pôrode vždy zhoršenú.