icon

Panvové dno po pôrode

anicka2626
Včera o 08:19

Ahojte ,som skoro 6 mesiace po pôrode a mám stále bolesti chrbta a aj spadnuté panvové dno prolaps .
Bola som aj za fyzio ,cvičím už 3 mesiace ale nejako nevidím zlepšenie extra venujem tomu dosť času ,keďže mi dala 8 cvikov a kazdy cvik vraj mám robiť 80x čo sa mi zdá strašne veľa niekedy som.ich splnila ale teraz už ako je malý väčší nedá sa pri deťoch .A počula som ,že aj toľko netreba cvičiť ,aby sa to upravilo tak neviem už 😞
Ako dlho Vám trvalo kým sa Vám to upravilo ? Alebo skôr či sa Vám to vôbec upravilo .
Mám troška obavy ,že venujem tomu strašne veľa času voľného čo niekedy ani nič nespravim a stále to je rovnako 😞,už by som povedala ,že mám problémy aj s hemoroidmi 😞
Ďakujem krásne za odpoveď 🙏

monikamoniak
Včera o 09:44

Ahoj, mne môj gynekológ povedal, že cvičenie na pokles panvového dna nepomôže a niečo vyše roka od pôrodu ma operoval. Samozrejme nevylučujem, že niekomu to pomohlo.

tanyan
Včera o 10:07

Rôzna úroveň poklesu vyžaduje rôzne prístupy, záleží aj od predchádzajúceho stavu, priebehu tehotenstva a pôrodu, schopnosti regenerácie...
Ak po 3 mesiacoch intenzívneho cvičenia nevidíš zlepšenie, choď za lekárom na konzultáciu a preberte všetky aktuálne vhodné možnosti riešenia. Ak to tam nie je správne poukladané a nedrží to na svojom mieste, tak to samozrejme v spolupráci s gravitáciou aj vytláča, kde je to fyzicky možné.

anicka2626
autor
Včera o 13:16
@tanyan

Rôzna úroveň poklesu vyžaduje rôzne prístupy, záleží aj od predchádzajúceho stavu, priebehu tehotenstva a pôrodu, schopnosti regenerácie...
Ak po 3 mesiacoch intenzívneho cvičenia nevidíš zlepšenie, choď za lekárom na konzultáciu a preberte všetky aktuálne vhodné možnosti riešenia. Ak to tam nie je správne poukladané a nedrží to na svojom mieste, tak to samozrejme v spolupráci s gravitáciou aj vytláča, kde je to fyzicky možné.

@tanyan áno aj mňa to napadlo ,že kto vie v akom stave to mám 😞
Verím ,že sa to nejako vyriešiť operačné by som to ešte nechcela riešiť , pretože mám ešte len 32 rokov ale zase na psychiku je to zle .
Mám síce 2 deti ďalšie uz asi neplanujeme skrz tých problémov .
A môže byť ,že ,keď aj kojim ,tak preto sa to pomalšie dáva dokopy ? Počula som už aj toto ,že môže to byť tým zapríčinené ,že hormóny .

tanyan
Včera o 16:58
@anicka2626

@tanyan áno aj mňa to napadlo ,že kto vie v akom stave to mám 😞
Verím ,že sa to nejako vyriešiť operačné by som to ešte nechcela riešiť , pretože mám ešte len 32 rokov ale zase na psychiku je to zle .
Mám síce 2 deti ďalšie uz asi neplanujeme skrz tých problémov .
A môže byť ,že ,keď aj kojim ,tak preto sa to pomalšie dáva dokopy ? Počula som už aj toto ,že môže to byť tým zapríčinené ,že hormóny .

@anicka2626 Ak to máš v takom stave, že Ti budú odporúčať operáciu, tak si to daj urobiť a aspoň sa to rýchlejšie zahojí a skôr sa budeš môcť vrátiť k pôvodnému životu. Nenič si zbytočne fyzické aj psychické zdravie. Je možné, že si to cvičením ešte zhoršuješ. Hlavne choď najskôr na poriadne vyšetrenie a potom sa rozhodni na základe informácií. Pre lepšiu informovanosť si môžeš dať urobiť aj konzultáciu u ďalšieho lekára, aby si mala aspoň dva názory. Mnoho zákrokov sa robí formou jednodňovej chirurgie a ani dojčenie nemusíš prerušiť.