Panvové dno po pôrode
Ahojte ,som skoro 6 mesiace po pôrode a mám stále bolesti chrbta a aj spadnuté panvové dno prolaps .
Bola som aj za fyzio ,cvičím už 3 mesiace ale nejako nevidím zlepšenie extra venujem tomu dosť času ,keďže mi dala 8 cvikov a kazdy cvik vraj mám robiť 80x čo sa mi zdá strašne veľa niekedy som.ich splnila ale teraz už ako je malý väčší nedá sa pri deťoch .A počula som ,že aj toľko netreba cvičiť ,aby sa to upravilo tak neviem už 😞
Ako dlho Vám trvalo kým sa Vám to upravilo ? Alebo skôr či sa Vám to vôbec upravilo .
Mám troška obavy ,že venujem tomu strašne veľa času voľného čo niekedy ani nič nespravim a stále to je rovnako 😞,už by som povedala ,že mám problémy aj s hemoroidmi 😞
Ďakujem krásne za odpoveď 🙏
@anicka2626 nie je fyzio ako fyzio. Skus inu, idealne taku ktora sa venuje zenam po porode. Ale teda no niektore veci su beh na dlhu trat. Ja mam na diastazu robit 120 opakovani🙈
@anicka2626 Ahoj, úplne ťa chápem, 80 opakovaní je pre panvové dno neefektívna drina! Ja chodím na špeci cvičenia s pôrodnou asistentkou. Je to na Račianskej, utorok 19:00. Počula som, že v januári otvárajú aj 6-týždňový program. Možno je to tvoja cesta k úľave. Držím palce! ❤️

Ja si neviem vynachvaliť českú fyziofitmama. Je to 30-40 minút 4x za týždeň. Polovica cvičenia je určená na posilnenie stredu tela, brucha, panvového dna, držania tela a druhá polovica je posilovanie - nohy, chrbát, ruky alebo kardio. Tá druhá časť sa obmieňa. Ja som si kúpila jej dva kurzy (popôrodný aj pokračovací) a veľmi, veľmi mi to pomohlo po vštkých stránkach. Je to drahé, ale máš k tomu doživotný prístup, teda aj po ďalšom dieťati. Ja si to neviem vynachváliť. 🙂