icon

Popôrodné úzkosti

17. sep 2025

Dobrý deň.
Neviem ani ako by som začala
Po pôrode mi je veľmi ťažko,bábo má 4 mesiace milujem ju najviac ako viem ale netuším co sa somnou deje
Neviem nijako prijať fakt,že som matka ako starám sa najlepšie o maličkú ako viem a robím všetko co je v mojich silách ale problém som zrejme ja.
Neviem prijať,že som mama proste nechápem to prečo to je..ale keď mam byt z malou sama doma Mám strašný stres že sa malej niečo stane napríklad že sa začne dusit a ja nebudem vedieť ako reagovať,alebo že mne pride zle a nebude o tom nikto vedieť a o maličkú sa nebude mať kto v tej chvíli postarať-nechápem prečo ma pripadajú tieto myšlienky ..Alebo vecer keď idem spať a viem že ráno bude zas to iste dookola okolo malej mi je normalne ťažko ako keby sa mi to nechcelo dookola furt to iste aj toho sa bojim že sa mi v noci zobudi a nebudem vedieť čo snou (teraz mi chvalabohu prespi noc) (ale robím to samozrejme pre ňu urobím všetko na svete) na prechádzku chodím vyslovene len z priateľom lebo opäť mam strach ze sa mi stane nieco že odpadnem a tak...preto si to myslím lebo mi je zle stále-slabe nohy,búšenie srdca plus sa mi točí hlava...tlak mam síce nízky ale nic nato neberiem sleduje to kardiológ neliečim sa nanič..
Mala som Neviem povedať či ťažké detsvo ale jedno z najľahšich teda nebolo...
Neviem či mám ísť za obvodným pýtať výmenný lístok ku psychologom alebo je to uz na psychiatra?

autor
17. sep 2025

@anonym_autor A ano viem ze existujú terapie ale momentálne mi je vela dat 50eur na hodinu sedenia

marhulka13
17. sep 2025

@anonym_autor no vyzerá to na také poporodne blues, či depresiu. Ak ta to obmedzuje, určite chod k lekárovi, ten ta už bude navigovat. Ja som na to brala lieky, do dvoch týždňov som bola úplne fit a to som aj kojila

autor
17. sep 2025
@marhulka13

@anonym_autor no vyzerá to na také poporodne blues, či depresiu. Ak ta to obmedzuje, určite chod k lekárovi, ten ta už bude navigovat. Ja som na to brala lieky, do dvoch týždňov som bola úplne fit a to som aj kojila

@marhulka13
@marhulka13 ďakujem Vám velmi pekne 🙂 a aký názov lieku ste mala?

anonym_848342
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A ano viem ze existujú terapie ale momentálne mi je vela dat 50eur na hodinu sedenia

@anonym_autor ak budeš mať dg. potvrdenú psychiatrom, tak poisťovňa ti terapie preplatí. Chodila som vyše 2 roky na terapie a neplatila som ani cent

kp7333
17. sep 2025

a co partner a rodina? zverila si sa im so svojimi obavami? ta slabost a busenie srdca mozu byt aj z chudokrvnosti, to je bezne po porode. urcite skoc k lekarovi.

anonym_3b9fb8
17. sep 2025

@anonym_autor nenechaj to zájsť ďaleko známa mala popôrodné depresie a skončilo sa to fakt hrozne v takýchto prípadoch je potrebné konať

autor
17. sep 2025
@kp7333

a co partner a rodina? zverila si sa im so svojimi obavami? ta slabost a busenie srdca mozu byt aj z chudokrvnosti, to je bezne po porode. urcite skoc k lekarovi.

@kp7333 Moja rodina to vie mama vraví ze to nic nieje proste...a priatel mi pomáha ale to zas mu musím všetko rozprávať 🥲 ale pomôže vo všetkom v čom vie nemôžem povedať

autor
17. sep 2025
@anonym_3b9fb8

@anonym_autor nenechaj to zájsť ďaleko známa mala popôrodné depresie a skončilo sa to fakt hrozne v takýchto prípadoch je potrebné konať

@anonym_3b9fb8 Ano určite chcem ..ale teda neviem ku komu pýtať výmenný či psycholog alebo psychiater

bebebi
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_3b9fb8 Ano určite chcem ..ale teda neviem ku komu pýtať výmenný či psycholog alebo psychiater

@anonym_autor k psychiatrovi výmenný lístok nie je potrebný.

marhulka13
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som brala seroxat, k psychiatrovi výmenný lístok nepotrebuješ. Mne povedal, ze treba rýchlejšie ma upokojiť, čiže než by terapie pomohli , mohlo by to byt horšie. No napokon mi neboli ani treba. Lieky rýchlo zabrali

anonym_3b9fb8
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor k psychiatrovi ho nepotrebuješ a tam aj choď

anonym_ff51e8
18. sep 2025

@anonym_autor kojis malú? Ak áno, môže byť aj laktačná psychóza.. ale skôr mi to príde na to blues. Tieto strachy som mala aj ja, ale ja som bola s malou úplne sama a muž chodil do zahraničia na dlhšie sluzobky. Keď porodis dieťa, objavis strachy, ktoré si predtým nepoznala. Ale nemali by ťa až takto obmedzovať. Tvoja mama by mala byť opatrnejšia vo vyjadrovaní o tom či to nič nie je, alebo je. Ak si nie si istá, choď za gynekológom a on ti povie, či treba zastaviť laktaciu, alebo či to je ešte normálne. Ak nie, sám ťa odporučí k psychiatrovi, alebo k psychológovi. Ale opýtaj sa čo najskôr, naozaj sa to môže zvrtnúť rýchlo a je dobre že si to uvedomujes 🙂

anonym_c4115a
18. sep 2025

@anonym_autor sú to úzkosti strach o seba a dieťa.Zelezo ti vyšetrovali?Zatiaľ by som išla len k psychológovi máš predsa hradené návštevy zo zdr.poistenia aj u súkromného stačí, že má zmluvu s poisťovňou.Na každu novú situáciu si musí človek zvyknut.Toto má veľa žien tiež som sa bála čo, keď...