Pôrod a menštruačné bolesti po ňom: Kyretáž ako príčina?
Ahojte. V októbri sa mi narodila dcérka, bol to môj druhý pôrod. Nakoľko nekojím tak menštruáciu som dostala skoro hneď. Ako ste vy na tom s menštruáciou po pôrode? Mne mamka vždy hovorila, že pôrodom sa ms upraví, ale opak je pravdou. Môj pms aj ms je brutálny, hlavne čo sa bolestí krížov týka. Reálne sa ledva hýbem. Kríže ma bolia aj bez pohnutia aj na dotyk a fakt je to veľmi zlé. Myslíte si, že sa to nejak zmení k lepšiemu časom? Lebo túto bolesť nedávam. Ešte mi napadlo, že po pôrode som musela podstúpiť kyretáž, lebo som sa nedobre vyčistila. Myslíte, že tieto bolesti môžu mať súvis? Proste celé pms plus menzes od kedy som porodila je pre mňa fakt hrozné...
Daj si predpísať antikoncepciu takú aby si nemala menštruáciu
Ja mám endometriózu a mne ani pôrod extra nepomohol. Celý život sa tak trápim. Pokoj som mala len s antikoncepciou a tú si idem aj teraz dať. No a poznám dosť žien, ktorým sa po tehotenstve tiež pritazilo. Kyretaz by s tým nemala mať súvis.
Daj si predpísať antikoncepciu takú aby si nemala menštruáciu
No, fakt je to strašné, ja som nečakala, že na tom budem takto
@anonym_65e134 áno, uvažujem nadtým, že by som si dala hormonálne teliesko - Mirenu. Vyhovovalo by mi to aj z toho hľadiska, že by som nemusela brať tabletky, ale čítala som o tom, že je tam dosť časté nepravidelné krvácanie, hlavne v prvých mesiacoch a veľmi sa bojím, že by som tie bolesti krížov mala aj pri tom 🤷♀️
mne paradoxne porodom bolesti zmizli, uvidime co bude po druhom. Kazdopdne mi napadlo, ak mas moznost, skus este konzultovat s gynfyzio.

@anonym_autor po porode este horsie ako pred... nemyslim , ze to ma suvis s kyretazou.. a ani ti neporadim , ako sa s tym vysporiadat.. ale aj kamoska po druhom porode pocas MS masaker... takze za nas dve rozhodne vyvraciam mytus o tom, ako MS sa porodom upravi do znesitelnej verzie...