icon

Problém s nočným únikom stolice

14. feb 2025

Dobrý deň nesmierne ss hanbím niečo také riešiť ale skúsim aspoň pod anonym..
Včera večer mi bolo dosť na figu ťažko na žalúdku viac oparov na pere asi nejaká infekcia..Cítila som včera večer že mi akosi nejdú plyny tak som si spravila fenyklový čaj vypila som ho a zaspala som.Zobudila som sa o polnoci na to že mi uniklo veľmi vodová hnačka aj keď som sa postavila že smerom na toaletu išlo to zomna.Od porodu som 1,8 m zo začiatku mi trošku inikal moč ale potom to nejako prestalo…prepáčte za chyby veľmi mi blbne mobil ďskujem

svetlonos
14. feb 2025

Toto určite ries s dr, z čaju to nebude. Môže to byť ešte následok porodu a treba tam kontrolu.
Vyskúšaj dočasne tena lady nohavičky koli komfortu. Ale túto niet rady, len k doktorovi treba.

autor
14. feb 2025

@svetlonos ďakujem za radu

autor
14. feb 2025

@svetlonos prosím vás a s akým dr to treba riešiť ? Nikdy som o takejto veci nepočula

nikolani
14. feb 2025

Ak to bolo len jednorazové, s tým že aj na žalúdku bolo ťažko, tak to mohlo byť aj z nejakého jedla,ktoré nebolo v poriadku a telo to proste potrebovalo dostať von. Takmer každému sa už stalo že ledva dobehol na wc, takisto všetci poznáme slávne výrazy ako blato na ihrisku, škrkátko a pod. Ešte keď si spala, úplne uvoľnená.. viem si predstaviť že by to bol tento dôvod. Ak si ale nie si istá, alebo si podobné stavy už niekedy mala, tak by som zašla za všeobecnym lekárom, ktorý ťa potom pošle gastroenterológovi.
Na druhú stranu, ak si po pôrode, môžeš mať oslabené panvové dno (vrátane zvieračov). Takže by som určite odporučila nájsť si fyzioterapeutku, ktorá sa zameriava na gynekológiu a popôrodné stavy a dať si panvové dno skontrolovať (vnútorne) a ošetriť. Ja som bola a po pôrode to bola jedna z najlepších investícií 🙂

autor
14. feb 2025

@nikolani ďakujem krásne❤️

carduelis
14. feb 2025

Ahoj, ako píše baba vyššie, pohľadaj gynekologickú fyzioterapiu. Nám o tom teraz práve hovorili na predporodnom kurze, že v dosledku porodu sa moze odtrhnut jedna z 3 vrstiev panvoveho dna a prejavuje sa to prave inkontinenciou. Vysetruju aj inkontinenciu stolice, nie je to trapne, neboj nic 🙂 urcite chod teraz, bude treba mozno cvicit aby sa to dalo dobre do poriadku

nikolani
15. feb 2025

@carduelis tak to je paráda, že sa takéto veci spomínajú na predporodnych kurzoch 🙂

earlgrey
15. feb 2025

Ono, keď sa ti to stalo len raz, tak jednoducho v spánku si si prdla a vyšlo to z teba...žiadna veda, dokonca ak tvrdíš, že si mala problém so žalúdkom...ja osobne by som k lekárovi kvôli jednej takejto situácii nebežala.. ale to som ja...ak by to bolo opakovane, že sa to stáva často, OK...možno tam nejaký problém bude...ale tak ty vieš..

carduelis
15. feb 2025

@nikolani tak je pravda, že to bolo vo fyzio centre 🙂

nikolani
15. feb 2025

@carduelis aha 🙂 ale veľká škoda, že takéto informácie nie sú súčasťou aj tých "bežných" predporodnych kurzov. Pripadne keby aspoň gynekológovia na kontrole po šestonedelí vedeli ženu nasmerovať k takejto fyzioterapiu, to by ešte len klesol počet žien s poporodnymi problémami