Riešenie nepravidelnej menštruácie po pôrode
Dobrý deň prajem, mam 29 rokov a už od kedy som prvý krát dostala svoje dni, tak ich mam nepravidelne, niekedy mi celkovo vypadne celý cyklus. Neupravilo sa to ani pôrodom. Gynekológ to nikdy neriešil, vraj je to v poriadku. Ale mňa to už prestáva baviť, neviem si absolútne vypočítať kedy mi ma menzes prísť a taktiež sa mi nechcú zbytočne kupovať tehotenské testy keď mi náhodou, ako teraz vynechal celý ciklus, čiže meskala mi mesiac 🫣.
Sú nejaké možnosti ako to riešiť? Ako samozrejme ze pôjdem za Dr a budem sa radiť z nim, ale prv by ma zaujímalo aj váš názor, žien ktoré to majú podobné ako sa to rieši aké sú možnosti a ci vôbec na to niečo je.
Ďakujem za každú radu.
Antikoncepcia ti upravi cyklus , ms bude chodiť ako hodinky
HAK, duphaston,skusit prírodné moznosti ci nieco nepomoze (alchemilku, pupalku,..) inosotol alebo to nechat tak. Zalezi,co je dovodom nepravidelnosti
K dr nech zistí príčinu. Určite ti urobí hormonálny profil,ultrazvuk a nájde príčinu ,ktorú bude vedieť riešiť. U mňa bol problém napr.prolaktín
Ak si mala odvzdy problem, nie je nijakym pravidlom, ze to "porod" musi upravit. Rovnako to ten porod moze este viac rozhadzat, alebo sa nic nezmeni (bezne).
Riesila si to niekedy s doktormi? Komplexne a do hlbky? Aj pred tym porodom? Nemyslim bezne preventivky. Ak nie, je nacase. Drzim palce.

Je na to hormonálna antikoncepcia.