Riešenie zapareného zadku po pôrode
Ahojte som po pôrode 4 týždne a už asi 3 dní som medzi nohami a v oblastí zadku červená, dosť to štípe asi to mám z toho že stále mám nohavičky a vložku predtým som v tehotenstve nemala v noci nič na sebe🤷♀️tak som sa aj vetrala. čo by som si na to mohla dať? Dala by som si aj sudokrem ale ešte nemám zahojenu hrádzu tak neviem či si môžem na to dať niečo také že ak sa mi to o to optrie či sa nič nestane🤷♀️
Imazol krempastu
Mal som to isté ... Dávala som sudokrem nie priamo tam len na okolie a ok, pomohlo
Neda sa ti ked babo spi, lahnut k nemu, supnut pod rit prebalovaciu podlozku a vetrat to co najviac?
Sudocrem
Cicaplast baume b5 kludne moze ist aj na sitie - pomoze aj tam. Okrem toho bezne kremy tu spomenute, ktore zapareninu vysusia. Po mesiaci ste hradza nie je zahojena? Este stale krvacas? Skusila by som menstruacne nohavicky.
Sudokrem, imazol, niečo také. Nohavičky bavlnené, alebo popôrodné a vložku, pokiaľ sa sa, tak tie Samu, alebo podobné, bez igelitovej vrstvy, tiež čo najviac prípustnú. Umývať čistou studenou vodou. Sukňu, alebo dlhé tričko, nie nohavice. A na ranu možno rosalgin. Ani tie menštruačné nohavičky nie sú zlý nápad.
Super vec je sóda bikarbóna - pol šálky do vane, keď nie posedieť, aspoň každú chvíľku pooplachovať. Na zapareniny by som ja osobne nič nemazala, ale striekala aqvitox d rozprašovač, aquaiant, prípadne dala na vatu koloidné striebro a chvíľu podržala na inkriminovanom mieste.
Tirž som to mala, použila som to, čo som mala pre bábätko - Bepanthen a tuším aj Sudocrem som skúsila. Plus repík na oplachovanie a vetrať. Ranu by si po mesiaci už mala mať natoľko zahojenú, že sa nič nestane, ak sa na ňu trochu krému dostane.
Bepanten sa môže dávať pri hojení rán na podporu hojenia a pomáha aj pri zapareninách

Skus canesten, nic nepokazis akurat zistis ci to nieje plesen