icon

Riziká natrhnutia konečníka pri pôrode

7. jún 2025

Ahojte som týždeň po pôrode na stolici som už pár krát bola ale dnes keď som bola v sprche mala som pocit na veľkú a snažila som sa trochu zatlačiť mne sa zdalo že aj niečo vyšlo ale nakoniec nič som nemala bola som úplne čistá. Bolo to len plyny alebo môže byť že som mala niečo vnútri potrhané a teraz mi to ide niekam do tela? Viem že ta otázka je fakt divná ale ja sa bojím... Lekárka mi po pôrode skúšala či mám anál dobre. Dokonca 2krat.

amelie2017
7. jún 2025

Skor to budu hemoroidy. V tehotenstve a po porode bezna vec.

autor
7. jún 2025
@amelie2017

Skor to budu hemoroidy. V tehotenstve a po porode bezna vec.

@amelie2017 ale ja normálne chodím na veľkú. A nemám až také bolesti.

anavixy
7. jún 2025

Budu to hemoroidy.

autor
7. jún 2025

A čo na to pomôže? 🫤

autor
7. jún 2025

Mám čapíky ale nedávala som si ich zatiaľ ani raz vždy som mala morálnu stolicu. Niesu na to nejake vitamíny s vlákninou čo by mi pomohli?

oli18
7. jún 2025

Tak co potom riesis? Lekarka ta pozrela, stolicu mas ok. Vysli ti v tej sprche vetry, to je vsetko. Telo sa dava po tehotenstve a porode dokopy, mozes mat blbe pocity, ale sa nepozoruj, lebo sa zblaznis.

kristie571
7. jún 2025

Najskor opisujes hemoroidy. Vlaknina, zvysit pitny rezim, capiky maste kadeco na to je, staci zajst do lekarne a o nieco na hemoroidy poprosit. Ak ta nic neboli je to ok, preliecis stiahnu sa a bude to ok.

autor
7. jún 2025
@oli18

Tak co potom riesis? Lekarka ta pozrela, stolicu mas ok. Vysli ti v tej sprche vetry, to je vsetko. Telo sa dava po tehotenstve a porode dokopy, mozes mat blbe pocity, ale sa nepozoruj, lebo sa zblaznis.

@oli18 to síce áno ale teraz už mám problém s tou stolicou a strašne zle sa mi chodí 🫤

autor
7. jún 2025
@kristie571

Najskor opisujes hemoroidy. Vlaknina, zvysit pitny rezim, capiky maste kadeco na to je, staci zajst do lekarne a o nieco na hemoroidy poprosit. Ak ta nic neboli je to ok, preliecis stiahnu sa a bude to ok.

@kristie571 a glycerínove čapíky by pomohli?

luccija
7. jún 2025

Keď sa ti zle chodí daj si glycerínovy cipok a čo najlepšiu stravu nech nemáš tvrdú stolicu veľa vody, vlákniny
a aj cipku na hemoroidy nech sa ti to stiahne a nevylezie von

kristie571
7. jún 2025

Glycerinove cipky nie su na hemoroidy, tie su na uvolnenie stolice, ak ich pouzivas prilis aj tie mozu konecnik rozdrazdit. Kup si vlákninu uzvaj denne, jedz vela zeleniny, ovocia, ale popri tom ozaj pi velmi vela vody lebo to zacne mat opacny efekt. A skus aj cipok ci mast na hemoroidy, ale ak po porode kojis, porad sa s lekarom alebo aspon v lekarni ze co mozes na hemoroidy.

autor
7. jún 2025

Ahojte tak teraz som si dala jeden glycerinovi čipok ale s tým že stolicu som už mala úplne tak že ju bolo cítiť ale veľmi bolestivé to bolo tak som sa ani viac nesnažila nech si nedotrham ranu a myslíte si že to aj tak zaberie? V pondelok si kúpim nejakú mastičku na hemeroidy ale stane sa niečo ak do pondelka budem používať len tie glycerínove čapíky?

earlgrey
7. jún 2025

No ja som si po pôrode skoro rok nesadla poriadne na zadok 🤦‍♀️a na záchode som preplakala niekoľko mesiacov... a lieč to čapíkmi na hemerioidy...kúp si Hemostop masť...a ak máš aj vnútorné hemeroidy, tak očakávaj aj krv pri veľkej potrebe...

zuzanka.zuzu
7. jún 2025

týždeň po pôrode??? ja som sa 2 mesiace bála dole chytiť a pozrieť lebo som mala pocit že sa tam všetko popresúvalo 😂😂😂 fakt sa prestaň sledovať 🙈 a podľa mňa si nedávaj nič zbytočne "preventívne", maximálne striekaj cicatridinu alebo iný hojivý sprej.... telo sa dáva dokopy po 9 mesačnej zmene, čo týždeň, dopraj mu aspoň 2-3 mesiace 🤷 počkaj o cca 2 týždne keď pôjdu preč hormóny a ty budeš revať iba tak 😀 alebo o 3 týždne keď ti vypadnú takmer všetky vlasy 😁 čo budeš robiť potom? kľud, všetko prejde, daj tomu čas

autor
7. jún 2025
@zuzanka.zuzu

týždeň po pôrode??? ja som sa 2 mesiace bála dole chytiť a pozrieť lebo som mala pocit že sa tam všetko popresúvalo 😂😂😂 fakt sa prestaň sledovať 🙈 a podľa mňa si nedávaj nič zbytočne "preventívne", maximálne striekaj cicatridinu alebo iný hojivý sprej.... telo sa dáva dokopy po 9 mesačnej zmene, čo týždeň, dopraj mu aspoň 2-3 mesiace 🤷 počkaj o cca 2 týždne keď pôjdu preč hormóny a ty budeš revať iba tak 😀 alebo o 3 týždne keď ti vypadnú takmer všetky vlasy 😁 čo budeš robiť potom? kľud, všetko prejde, daj tomu čas

@zuzanka.zuzu ja sa nedokážem ani postaviť z postele kvôli bolesti 🫤 keď sa mi malý dusil v pôrodnici v postieľke tak som nevedela čo mám robiť áno postavila som sa rýchlo ale na druhý deň má všetko zo spodu tak moc bolelo teraz mi pomáha chlap aj prikladať na prsník lebo sa mi nedá ležať v hocijakej polohe nemôžem si sadnúť stále iba ležím alebo stojím a úprimne mám z toho úzkosti...😕

autor
7. jún 2025
@earlgrey

No ja som si po pôrode skoro rok nesadla poriadne na zadok 🤦‍♀️a na záchode som preplakala niekoľko mesiacov... a lieč to čapíkmi na hemerioidy...kúp si Hemostop masť...a ak máš aj vnútorné hemeroidy, tak očakávaj aj krv pri veľkej potrebe...

@earlgrey a ako mám zistit či mám hemoroidy alebo nie? 🤔 To by ma tiež zaujímalo lebo áno boli to keď som na toalete ale ak nemám hemeroidy neublížim si tým?

earlgrey
7. jún 2025

@autorka
Ja som išla k lekárovi (v zahraničí) ...muž...dal ma ľahnúť na stôl, nasadil si rukavicu a strčil mi prst do zadku 🫢🫣...a tak zistil, že mám hemeroidy...cítil ich...potom ma poslal na vyšetrenie, kde sa to potvrdilo a predpísal mi špeciálne čapíky na hemeroidy...ale tak môžeš mať aj trhlinu...kto vie...veď choď k lekárovi...