Silné menštruačné krvácanie po pôrode
Ahojte,
Rodila som pred 4 rokmi, ťažký prirodzený pôrod, veľa sitia z vnútra a nastrihnuta hrádza. odvtedy mam menštruáciu brutálnu. Mám pocit, že každým rokom je čoraz horšia a horšia. Na druhý a tretí deň krvácam veľmi silno, padajú zo mňa veľké krvné zrazeniny. Až sa mi ťažko funguje tieto dni, všetko mam zašpinené, vkuse som na záchode a mením si vložky a oblečenie. V marci som bola aj na gynekológii kvoli tomu, tam mi urobili iba hormonálny profil, vsetko bolo celkom fajn, až na hormón prolaktín, ten bol trochu zvýšený. A tam sa to uzavrelo. Gynekologička to ďalej neriešila. Poslala ma endokrinológiu, tam som iba sledovaná, že netreba zatiaľ žiadnu liečbu. Na cytológia chodím pravidelne každý polrok. Vsetko ok. Ale toto v poriadku podľa mňa nie je, taká menštruacia, ktorá ta az obmedzuje v bežnom fungovaní. Inak bolesti nemám extra silne, cyklus mam celkom pravidelný. Az na to silne krvácanie a zrazeniny. Niekto niečo podobne zažil? Čo to môže spôsobovať? Dá sa to nejako riešit, liečiť? Čo by som si este mala dať vyšetriť?
Ďakujem.
@anonym_autor ahoj, ano, suhlasim s reakciou vyssie. dnes zeny nemusia trpiet takymto silnym krvacanim. Uzivaj ascorutim 2tbl 3x denne pocas krvacania, co mne pomohlo neskutocne na silne krvacanie je caj z pastierskej kapsicky 3x denne si sprav caj z 1 polievkovej lyzice sucheho caju, zalej do salky a luhuj 10 min. To velmi pomaha
Plus existuju tabletky dycinone, predpise ti ich gyn, uzivaju sa uz pred zacatim ms a potom niekolko dni podla potreby
Rozumiem ti, mala som problem dojst do prace s tamponom a najvacsou vlozkou, lebo to nestacilo
Daj si skontrolovat aj krvny obraz, zelezo
Ja som bez hanby nosila v najhorsich dnoch inkontinencne nohavicky, normalne tie jednorazove gate pre dospelych ked sa pocikavaju, kupovala som si v dm znacku jessa a boli ok
Vsetko ale treba prebrat s tvojim gyn a ak na to kasle,tak ho zmen, drzim palce

Zmenila by som gyn. Takáto menstruacia rozhodne nie je ok
Kúp di aspoň ascorutin. Ten zmierňuje krvácanie