icon

Silné menštruačné krvácanie po pôrode

16. júl 2025

Ahojte,
Rodila som pred 4 rokmi, ťažký prirodzený pôrod, veľa sitia z vnútra a nastrihnuta hrádza. odvtedy mam menštruáciu brutálnu. Mám pocit, že každým rokom je čoraz horšia a horšia. Na druhý a tretí deň krvácam veľmi silno, padajú zo mňa veľké krvné zrazeniny. Až sa mi ťažko funguje tieto dni, všetko mam zašpinené, vkuse som na záchode a mením si vložky a oblečenie. V marci som bola aj na gynekológii kvoli tomu, tam mi urobili iba hormonálny profil, vsetko bolo celkom fajn, až na hormón prolaktín, ten bol trochu zvýšený. A tam sa to uzavrelo. Gynekologička to ďalej neriešila. Poslala ma endokrinológiu, tam som iba sledovaná, že netreba zatiaľ žiadnu liečbu. Na cytológia chodím pravidelne každý polrok. Vsetko ok. Ale toto v poriadku podľa mňa nie je, taká menštruacia, ktorá ta az obmedzuje v bežnom fungovaní. Inak bolesti nemám extra silne, cyklus mam celkom pravidelný. Az na to silne krvácanie a zrazeniny. Niekto niečo podobne zažil? Čo to môže spôsobovať? Dá sa to nejako riešit, liečiť? Čo by som si este mala dať vyšetriť?
Ďakujem.

pribinak
16. júl 2025

Zmenila by som gyn. Takáto menstruacia rozhodne nie je ok
Kúp di aspoň ascorutin. Ten zmierňuje krvácanie

janetinka27
16. júl 2025

@anonym_autor ahoj, ano, suhlasim s reakciou vyssie. dnes zeny nemusia trpiet takymto silnym krvacanim. Uzivaj ascorutim 2tbl 3x denne pocas krvacania, co mne pomohlo neskutocne na silne krvacanie je caj z pastierskej kapsicky 3x denne si sprav caj z 1 polievkovej lyzice sucheho caju, zalej do salky a luhuj 10 min. To velmi pomaha
Plus existuju tabletky dycinone, predpise ti ich gyn, uzivaju sa uz pred zacatim ms a potom niekolko dni podla potreby
Rozumiem ti, mala som problem dojst do prace s tamponom a najvacsou vlozkou, lebo to nestacilo
Daj si skontrolovat aj krvny obraz, zelezo
Ja som bez hanby nosila v najhorsich dnoch inkontinencne nohavicky, normalne tie jednorazove gate pre dospelych ked sa pocikavaju, kupovala som si v dm znacku jessa a boli ok
Vsetko ale treba prebrat s tvojim gyn a ak na to kasle,tak ho zmen, drzim palce