Slivková šťava na zápchu po pôrode
Ahojte, ja už niesom tehotná ale som po pôrode skoro dva týždne a mám stále problém so stolicou. Ktorá slivková šťava z dmky pomáha na zápchu? A čo si mám dať ak mám stolicu už v konečníku ale dosť tuhú😀 Ďakujem za odpovede. ☺️
Hociktorú Slivkovu stavu. Musíš zvýšiť pitný režim. Jesť veľa ovocia a zeleniny, kyslomliecne výrobky, napr acidko
A skoč do lekárne niečo na zmäkčenie stolice.
musí byť šťava? prinajhoršom Gutalax z lekárne.
@deti95060810 doma mám lactulosu ale ešte som ju nejedla, je to niečo podobné?
@pribinak ale skúsim tu lactulosu a keď nepomôže tak v pondelok zájdem do lekárne alebo ešte dnes niekde na pohotovostnú 🤷♀️😅
@kajka21 lactulosa je dobrá na zmekcenie stolice, napríklad pri brani toho zeleza ( inak, ja betiem Globiberm, ten nezapeka), ale musis vyriesit ten zistatok v konecniku, bez toho sa nepohnes, ako baby radia, glycerín. capiky alebo vecer gutalax a ráno na wc. Zbytocne budes zmakcovat obsah criev, ked mas na konci ,,stupel".
Ak stolica je, pouzi glycerín cipok - mne to prvý týždeň pomahalo, potom už to išlo. Dopln aj magnézium, ak Ti má kto dať magnosolv, pomôže 😃 A probiotika Ti určite treba, ono sa to napraví, neboj sa.
@kajka21 lactulosa je dobrá na zmekcenie stolice, napríklad pri brani toho zeleza ( inak, ja betiem Globiberm, ten nezapeka), ale musis vyriesit ten zistatok v konecniku, bez toho sa nepohnes, ako baby radia, glycerín. capiky alebo vecer gutalax a ráno na wc. Zbytocne budes zmakcovat obsah criev, ked mas na konci ,,stupel".
@enka81 tak lactulosa mi nepomôže už na zmäkčenie stolice ak už mám v konečníku tuhú stolicu? To jediné glycerínovy čipok? Môžem si ich dať aj viac ak jeden nezaberie?
@enka81 tak lactulosa mi nepomôže už na zmäkčenie stolice ak už mám v konečníku tuhú stolicu? To jediné glycerínovy čipok? Môžem si ich dať aj viac ak jeden nezaberie?
@kajka21 ja by som skusila jeden a po 15-20 minutach skusit na wc. Ak nezaberie, tak skusit gutalax. Hlavne vela tekutin, mne napríklad zaberá aj čokoľvek s makom, pripadne spominana slivková šťava .
@kajka21 ja by som skusila jeden a po 15-20 minutach skusit na wc. Ak nezaberie, tak skusit gutalax. Hlavne vela tekutin, mne napríklad zaberá aj čokoľvek s makom, pripadne spominana slivková šťava .
@enka81 nezabral teda 😀 sla som na wc ale mala som tvrdu stolicu také bobky aspoň trochu to pustilo. Zajtra ráno si dám na lačno slivkovu stavu a potom po raňajkách lactulosu a ono sa to možno aj napraví ☺️
Gutalax nemám doma tak skúsim najprv to čo mám doma 😅
@enka81 nezabral teda 😀 sla som na wc ale mala som tvrdu stolicu také bobky aspoň trochu to pustilo. Zajtra ráno si dám na lačno slivkovu stavu a potom po raňajkách lactulosu a ono sa to možno aj napraví ☺️
Gutalax nemám doma tak skúsim najprv to čo mám doma 😅
@kajka21 jasné, dolezite je aj trošku uspech, ono sa to postupne poposuva.

musí byť šťava? prinajhoršom Gutalax z lekárne.