icon

Zahojí sa oslabená jazva v maternici sama?

mariaola
10. apr 2025

Prosím ma niekto podobnú skúsenosť 🙏🏻?
Som po prirodzenom pôrode po 2 sekciách a aj po 6 nedelí a kontorle gynekológom, ale stále mierne krvácam.
Ultrazvukom mi gynekológ zistil, že je to z oslabenie jazvy na maternici po sekciách a pri pôrode sa jazva uvolnila.

Gynekológ ma poslala domov, že s tým nič neurobí, že si mám kúpiť Wobenzym 800 za 150€, že by sa to malo samo zahojiť a deti mi už neodporúča. Že inak jediné riešenie je znova otvoriť a zašiť jazvu.

Som z toho zmätená, lebo stále krvácam aj keď mierne a nepravidelne. Neviem dokedy budem krvácať a či sa jazva sama zahojí a zacelí.
Máte niekto podobnú skúsenosť ? Zahojí sa to samé či ste museli ísť na prešitie jazvy ?

krasneleto
10. apr 2025

@mariaola moja skusenost... hoc jazva bola pekne zasita... maternica isla nakoniec von... 10 rokov po sekcii a 5 rokov po tom, ako sme sa snazili najst ine riesenie.. nakoniec tkanivo pod sekcnou ranou bolo natolko oslabene, ze hrozila ruptura maternice, ku ktorej aj pri operacii samovolne doslo... nemusi to vsak byt tvoj pripad...

mariaola
autor
10. apr 2025

@krasneleto fuuha, to je strašné 🫣. Pýtala som sa gynekológa či to treba šiť operatívne a on že nie. Ale viac sa k tomu nevyjadril. Stále trošku krvácam. Raz za 2 dni. Aj Vy ste krvácali či mali bolesti ? Ja bolesť memám.

mariaola
autor
10. apr 2025

@krasneleto A aké ste mali príznaky ?

krasneleto
10. apr 2025

@mariaola priznaky, ze pod sekcnou ranou maternica - tkanivo nie je v poriadku? bolo to vidiet na utz... plnilo sa to krvou... a z toho som krvacala ovela dlhsie ako by som mala...
neviem ako sa rana na maternici da sit podla tvojho doktora inak ako operativne, ale mozno z tohto celeho robime len vacsi problem ako to je...
aj teraz som po hysterektomii spinila a aj utrela krv... nakolko som kaslala a ta rana vnnutri este nie je 100% zahojena... daj aj ty svojmu telu cas...

mariaola
autor
10. apr 2025

Áno myslel to tak, že keby sa to samo nezahojilo, tak jediné riešenie je operovať a nanovo to zašiť. Ale, nenaznačoval, že by mi to hrozilo, ale tiež mi tvrdil, že nekrvácam a to len preto, že som už u neho v ambulancii nekrvácala, lebo to už prešlo od rána.
A tvrdil, že je to hlien a v tom trocha krvi. Neviem čo si mám myslieť. On mi ani neveril, že som krvácala asi.

Ale aj dnes som krvácala po troche. No ja som porodila 30.1. je už 2,5 mesiaca po pôrode a stále krvácam po troche. Vy ste 10 rokov, ale nemala problém však ? To až po určitej dobe ?