icon

Dá sa cez Duolingo naozaj naučiť jazyk?

2. mar 2026

Máte skúsenosti s aplikáciou duolingo ? Dá sa naučiť z tej aplikácií jazyk ? Mne to príde akokeby sa tam stále tie isté slová len opakovali...

13uzivatelka11
2. mar 2026

Samotné Duolingo tá nenaučí rozprávať. Je to dobré maximálne na slovnú zásobu. Aj to slová z prvých lekcii sa ti už neopakujú v tých posledných

vikusjk
2. mar 2026

@anonym_autor mne liezla na nervy, presne ze to iste furt dokola, neviem, nic mi to nedalo, po cca dvoch tyzdnoch som ju vymazala. Aky jazyk sa chces naucit?

anonym_2a2bcd
2. mar 2026

s duolingom sa jazyk nenaučíš, mám ho už dlho. Skôr mi to príde taká podpora učenia, opakovanie slovej zásoby, zafixovanie slovosledu v danom jazyku. Ako výhodu beriem, že sa striedajú cvičenia - čítanie, počúvanie aj núti ťa aj rozprávať, aj keď málo. Nemaj nejaké veľké očakávania. Vôbec nevysvetľuje gramatiku, čo je škoda, pretože ak urobíš chybu nevieš prečo.

anonym_7c5706
2. mar 2026

Dookola to iste, este + reklamy, o nicom.

autor
2. mar 2026
@vikusjk

@anonym_autor mne liezla na nervy, presne ze to iste furt dokola, neviem, nic mi to nedalo, po cca dvoch tyzdnoch som ju vymazala. Aky jazyk sa chces naucit?

@vikusjk učím sa nemecky jazyk ale mám pocit že nevidím žiadne pokroky s tou aplikáciou

moonlight1210
2. mar 2026

Duo ta nauci stylom “male dieta”. Pocuvas, opakujes. Nic nevysvetluju. Len nasavas ako spongia, ze takto sa to povie a hotovo.

Uci ta ale oficialne slova, takze v beznej komunikacii mozes obcas zniet strojene.
Videla som viac videi, kde ukazovali, ze bezne sa dane slovo povie inak (aj na uradoch), a to, co uci duo, sa vlastne pouziva velmi zriedkavo.
Ale nie je to tak s kazdym slovom, samozrejme.

Paci sa mi ale moznost pratizovat hovorenie. Akurat si musis na to zapnut cvicenia. V platenej verzii mas aj moznost interaktivne pokecat si. Teda duo urobi s tebou kratky rozhovor na nejaku temu, ktoru zrovna preberate.
Dokonca ti ta ich AI rozumie.
Stalo sa mi, ze som 3x opakovala tu istu vetu (vzdy povedal, ze mi nerozumel a polozil tu otazku inak) a na treti raz som sa uz rozculila po slovensky: Co si hluchy?
Chvilu ticho, a potom odpoved v nemcine (bol to nemecky kurz), ze nie je hluchy, len mi nerozumie. 😁

Potom som si pozerala prepis nasho rozhovoru (aj to sa da) a videla som, ze nerozumie slovensky, ale desifroval to ako napoly polstinu a napoly cestinu. Takze mi porozumel, ze mu nadavam 😁