icon

Je učiť sa čínštinu a kórejčinu súčasne dobrý nápad?

29. nov 2025

Nedokážem si vybrať, tak som sa pustila do obi dvoch so súkromnými učiteľkami... :/ Je podľa vás dobrý nápad učiť sa dve jazyky naraz? Mali ste to podobne, že ste sa vrhli do učenia sa dvoch?

anonym_78a5f5
29. nov 2025

@anonym_autor
"dva jazyky" je gramatiky správne ;)

K tvojej otázke, každý má iné predispozície, niekto je schopný naučiť sa dva nové cudzie jazyky naraz a niekto s jedným bojuje celý život

autor
29. nov 2025
@anonym_78a5f5

@anonym_autor
"dva jazyky" je gramatiky správne ;)

K tvojej otázke, každý má iné predispozície, niekto je schopný naučiť sa dva nové cudzie jazyky naraz a niekto s jedným bojuje celý život

@anonym_78a5f5 Pardón, aj som nejakú chvíľu rozmýšľala, ktoré z toho je správne.

anonym_6ab282
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_78a5f5 Pardón, aj som nejakú chvíľu rozmýšľala, ktoré z toho je správne.

@anonym_autor a pise sa obidvoch, ako 1 slovo, nechces sa najprv naucit slovencinu?

pr85
29. nov 2025

Čínština a kórejčina sú dva odlišné jazyky, ktoré majú rozdielnu gramatiku, fonológiu a aj písmo. Osobne by som sa skôr rozhodol pre kórejčinu, lebo je ľahšia (aspoň čo sa týka písma). Čínština je síce gramaticky ľahká, sle to ideografické písmo je strašná komplikácia.

zmrzlinka8
29. nov 2025

@anonym_autor urcite by som sa neucila naraz 2 jazyky, sa ti to bude pliesť

osky
29. nov 2025

Keby sa ucis cinstinu a franzuzstinu....mozno fajn

Ale 2-pre nas podobne jazyky,pismo....no ja by som to asi nedala..
Ale tak ty musis vediet,aka si zbehla..ved skus a skoncit mozes hocikedy...

martinmmartin
29. nov 2025

no a co s tym planujes v buducnosti? Len tak z brucha - Korejci vymieraju raketovym tempom a Cinania nam budu vladnut- tak pidla toho asi

martinmmartin
Autor odpoveď zmazal
petronelag
29. nov 2025

@anonym_autor Radšej by som sa naučila len čínštinu, lebo to môže byť dosť náročné a tento jazyk má budúcnosť.

julish
29. nov 2025

A ktoru cinstinu si sa rozhodla ucit? ;) pisem to, lebo ma zaraza, ako lahko sme prevzali ideologiu jedneho cinskeho jazyka

autor
29. nov 2025
@julish

A ktoru cinstinu si sa rozhodla ucit? ;) pisem to, lebo ma zaraza, ako lahko sme prevzali ideologiu jedneho cinskeho jazyka

@julish mandarin