Je učiť sa čínštinu a kórejčinu súčasne dobrý nápad?
Nedokážem si vybrať, tak som sa pustila do obi dvoch so súkromnými učiteľkami... :/ Je podľa vás dobrý nápad učiť sa dve jazyky naraz? Mali ste to podobne, že ste sa vrhli do učenia sa dvoch?
@anonym_autor
"dva jazyky" je gramatiky správne ;)
K tvojej otázke, každý má iné predispozície, niekto je schopný naučiť sa dva nové cudzie jazyky naraz a niekto s jedným bojuje celý život
@anonym_78a5f5 Pardón, aj som nejakú chvíľu rozmýšľala, ktoré z toho je správne.
@anonym_78a5f5 Pardón, aj som nejakú chvíľu rozmýšľala, ktoré z toho je správne.
@anonym_autor a pise sa obidvoch, ako 1 slovo, nechces sa najprv naucit slovencinu?
Čínština a kórejčina sú dva odlišné jazyky, ktoré majú rozdielnu gramatiku, fonológiu a aj písmo. Osobne by som sa skôr rozhodol pre kórejčinu, lebo je ľahšia (aspoň čo sa týka písma). Čínština je síce gramaticky ľahká, sle to ideografické písmo je strašná komplikácia.
@anonym_autor urcite by som sa neucila naraz 2 jazyky, sa ti to bude pliesť
Keby sa ucis cinstinu a franzuzstinu....mozno fajn
Ale 2-pre nas podobne jazyky,pismo....no ja by som to asi nedala..
Ale tak ty musis vediet,aka si zbehla..ved skus a skoncit mozes hocikedy...
no a co s tym planujes v buducnosti? Len tak z brucha - Korejci vymieraju raketovym tempom a Cinania nam budu vladnut- tak pidla toho asi
@anonym_autor Radšej by som sa naučila len čínštinu, lebo to môže byť dosť náročné a tento jazyk má budúcnosť.
A ktoru cinstinu si sa rozhodla ucit? ;) pisem to, lebo ma zaraza, ako lahko sme prevzali ideologiu jedneho cinskeho jazyka
A ktoru cinstinu si sa rozhodla ucit? ;) pisem to, lebo ma zaraza, ako lahko sme prevzali ideologiu jedneho cinskeho jazyka
@julish mandarin

@anonym_autor
"dva jazyky" je gramatiky správne ;)
K tvojej otázke, každý má iné predispozície, niekto je schopný naučiť sa dva nové cudzie jazyky naraz a niekto s jedným bojuje celý život